Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΣΤΟ ''ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ'' Ο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ!

Image result for ξενοδοχεία λακωνίας

Δελτίο Τύπου

Της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας

Σε εξόντωση και αφανισμό οδηγείται ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, από την νέα καταιγίδα φορολογικών μέτρων που εμπεριέχονται στο κατατεθειμένο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο, με τίτλο “Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις”.
Εξ αιτίας αυτής της ανέλπιστα εξοντωτικής απογείωσης φόρων και τελών, ο ξενοδοχειακός κλάδος πλήττεται ολοκληρωτικά, αφού πέραν της επαχθούς επιβολής “φόρου διαμονής”, στο νέο σχέδιο νόμου συμπεριλαμβάνεται διάταξη που καταργεί την απαλλαγή των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των κερδοσκοπικών νομικών προσώπων. Ως εκ τούτου, τα ξενοδοχεία, ως “εργαλεία δουλειάς”, θα επιβαρύνονται πλέον με συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ και με συντελεστή 0.1%.
Πρόκειται για μια άδικη ρύθμιση, η οποία στερείται κάθε λογικής, καθόσον θα επηρεάσει άμεσα και έμμεσα το κόστος του τουριστικού πακέτου, ενώ παράλληλα θα επιφέρει σημαντική μείωση στην ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού Τουρισμού αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση.
Το τελευταίο διάστημα της κρίσης, ο τουριστικός τομέας της χώρας κινείται πάνω σε ένα “τεντωμένο σχοινί”, δεν αντέχει άλλες πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις και δεν είναι σε θέση πλέον να κάνει άλλες θυσίες και παραχωρήσεις.
Στην παρούσα χρονική περίοδο, επιτακτικό καθήκον της Πολιτείας είναι να στηρίζει την επιχειρηματικότητας αλλά και να διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες επιβίωσης των χιλιάδων μικρομεσαίων καταλυμάτων που απαρτίζουν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Ξενοδοχείας, το σημαντικότερο τομέα εισφοράς στην εθνική οικονομία.
Έστω και την ύστατη στιγμή, ζητάμε από την κυβερνητικό επιτελείο την άμεση απόσυρση της εν λόγω διάταξης, διαφορετικά και με μαθηματική ακρίβεια, ο ξενοδοχειακός κλάδος οδηγείται σε ευθεία κατεύθυνση προς το “εκτελεστικό απόσπασμα”.

Δημήτρης Ε. Πολλάλης
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας
Σύμβουλος Διοικούσας Επιτροπής Ξ.Ε.Ε.
Α’ Αντιπρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.