Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΥΠΟΔΟΥΛΗ…!

Της Μαρίας Χωριανοπούλου*


Την Δευτέρα το πρωί ξημέρωσε μια άλλη Ελλάδα, δεν είναι πια αυτή που ξέρουμε. Μία υπόδουλη χώρα που έχει παραχωρήσει όλη την δημόσια περιουσία της, όλη την αξιοπρέπεια και το μέλλον της στους ξένους-δανειστές-δυνάστες, μέσω μιας χούφτας ανθρώπων που την πρόδωσαν οικτρά και σκύλεψαν το σακατεμένο κορμί της. Μία χούφτα ελίτ, αριστερών στην ετικέτα, υπέρμαχων της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης στην πραγματικότητα.
Ένας θλιβερός πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πέτυχε το ακατόρθωτο. Να πάρει από τον λαό του 62% ΟΧΙ στις νεοφιλελεύθερες πρακτικές και αυτός, με το μαγικό πολιτικάντικο ραβδάκι του, να το μετατρέψει σε ΝΑΙ. Τι έκανε στην πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας; Μα τι άλλο από το να συμπλεύσει σε κλίμα ομόνοιας και αγαστής συμφωνίας με τον εταίρο του Κυριάκο Μητσοτάκη. Ναι καλά ακούσατε με τον εταίρο του Κυριάκο Μητσοτάκη, του οποίου το σύνθημα για να εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ ήταν –μην το ξεχνάμε- να ενώσει τις δυνάμεις του Ναι. Οι δυνάμεις του Όχι προφανώς δεν ενδιαφέρουν τον Κυριάκο. Ο γόνος της πολιτικής ελίτ αγνοεί προκλητικά το 62% των Ελλήνων.
Την Κυριακή το βράδυ ο Τσίπρας και ο συνέταιρός του, ο Καμμένος, παραχώρησαν ο,τιδήποτε ελληνικό, μάς έμεινε μόνο ο αέρας, ο ήλιος και το γαλάζιο του ουρανού. Όλα τα άλλα δόθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς να πάρουμε τίποτα πίσω, παραχωρήθηκαν προδοτικά και φασιστικά, χωρίς να πάρουν τη γνώμη του ελληνικού λαού. Η φασιστοκρατία σε όλο της το μεγαλείο.
Και ο Τσολάκογλου, κύριοι Τσίπρα και Καμμένο, πίστευε ότι θα έσωζε την Ελλάδα και θα έπειθε τους ναζί κατακτητές να είναι λιγότερο σκληροί με τους Έλληνες. Γνωρίζετε όμως τη συνέχεια της ιστορίας…
Μην παρασύρεστε όμως και νομίζετε ότι υπάρχει η εναλλακτική λύση και η ελπίδα για τη σωτηρία της Ελλάδας μέσω της ΝΔ. Η ΝΔ ψήφισε σύσσωμη το Ναι στη νέα συμφωνία με τους δανειστές τον περασμένο Αύγουστο και ο αρχηγός της ο Κυριάκος Μητσοτάκης «βάφτισε» στην προεκλογική του εκστρατεία με τη λέξη «επένδυση» το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων.
Αυτό το άρθρο, την παραχώρηση δηλαδή των περιφερειακών αεροδρομίων, το υπερψήφισε προχθές η ΝΔ, μην το ξεχνάτε εσείς οι νησιώτες που δεν θα μπορείτε να αντιδράσετε και να σώσετε τα εδάφη σας όταν θα σας επιτεθεί ο τούρκος. Τότε δεν θα μπορεί να σηκωθεί από το τοπικό αεροδρόμιο το ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, θα πρέπει να ζητήσει άδεια από τον ιδιοκτήτη του αεροδρομίου, που μπορεί να είναι τούρκος, γερμανός, οποιοσδήποτε.
Και ψήφισαν και κάτι άλλο προχθές οι τρεις, Σύριζα, Ανέλ και ΝΔ. Υπερψήφισαν τη σύσταση και λειτουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Τι αποφάσισαν λοιπόν τα παλικάρια του Σύριζα, των Ανελ, και της ΝΔ; Το Υπουργείο Οικονομικών, ο εκάστοτε Υπουργός και οποιοσδήποτε άλλος θεσμικός παράγοντας δεν θα έχει δικαίωμα να ασκήσει κανενός είδους έλεγχο σε αυτήν την αρχή, την λεγόμενη εφεξής ΑΔΑΕ. Η αρχή αυτή θα ελέγχει όλα τα έσοδα του κράτους –φορολογικά, τελωνειακά κλπ.- αλλά ο μόνος που θα την ελέγχει θα είναι ο διοικητής της μαζί με το διοικητικό της συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα προέρχονται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα μέλη τα προερχόμενα από την Επιτροπή δεν θα έχουν μεν δικαίωμα ψήφου, θα έχουν όμως όλες τις υπόλοιπες εξουσίες που έχουν τα μέλη ενός διοικητικού συμβουλίου με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σχετικά με την ανάμειξη της ΕΕ στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.
Η ΑΔΑΕ θα έχει τον ολοκληρωτικό έλεγχο στη λήψη των εσόδων του κράτους αλλά και στον τρόπο λήψης αυτών. Και το καλύτερο δεν το γνωρίζετε: H ΑΔΑΕ θα μπορεί, αν θέλει, να αρνείται –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- την παροχή πληροφοριών ακόμη και στον Υπουργό Οικονομικών !Να λοιπόν που ο υπουργός οικονομικών θα είναι μια μαριονέτα που απλώς θα εισηγείται νομοσχέδια που θα του επιβάλουν. Πως θα μπορεί να καθορίσει την οικονομική πολιτική της χώρας, αν δεν γνωρίζει τα έσοδα του κράτους που διοικεί;
Μέχρι που θα φτάνουν όμως οι αρμοδιότητες αυτής της νέας αρχής; Το γνωρίζετε;
Σύμφωνα με το άρθρο του Θανάση Κουκάκη στις 14/05/2016 στο CNN Greece «Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων», η Αρχή θα έχει αρμοδιότητες «στη λήψη και την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και των συμφερόντων των καταναλωτών, καθώς και για την συμβολή στην υγιή λειτουργία της αγοράς, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας της χημικής βιομηχανίας».
Συμπέρασμα: Μία ανεξέλεγκτη δημόσια υπηρεσία δημιουργήθηκε προχθές από τους ανεξέλεγκτους εθνοπατέρες.
Τώρα πια ένα μάς μένει. Να μην ξεχάσουμε. Δεν πρέπει να τούς ψηφίσουμε ποτέ ξανά όλους αυτούς που έβαλαν τη θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας, που έβαλαν την μέγγενη στους Έλληνες πολίτες. Η μόνη μας δύναμη αλλά και ευθύνη θα είναι αυτή. Ούτε μία χαμένη ψήφος στο φασιστικό, κομματοκρατικό κονκλάβιο που μάς κυβερνά, στο μόρφωμα της κομματοκρατίας που δήθεν εκπροσωπεί το λαό.
Και το σημαντικότερο. Άλλα υποσχέθηκαν στην προεκλογική εκστρατεία τους για να εκλεγούν και άλλα κάνουν. Αυτό σημαίνει καταλογισμό ευθυνών και απόδοση ποινών. Πρέπει να θεσπιστεί απαγόρευση να πολιτεύονται ξανά οι βουλευτές που άλλα υποσχέθηκαν και άλλα ψήφισαν καθώς και απαγόρευση καθόδου στις εκλογές των κομμάτων που υφάρπασαν με ψέματα την εξουσία.
Εδώ θα αναλογιστείτε δικαίως. Ποιος θα καταλογίσει ευθύνες και ποινές αφού «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»; Τώρα χτυπά εκκωφαντικά το καμπανάκι για τους δικαστές. Η τραγική συγκυρία τούς καλεί να υπερασπιστούν την πατρίδα και τους πολίτες. Όλοι κρινόμεθα από τις πράξεις μας…
*ΜΑΡΙΑ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, Δημιουργός - Διαχειριστής iThesis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.