Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΠΕΝΤΕ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Πηγή: https://www.loutrakiblog.gr/

Προς αναβολή η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Λουτράκι.
Koινή Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα 1-11-2021, οι τέσσερις επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.
Ο λόγος της συνέντευξης, είναι η αποχή τους από τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο θα λάβει χώρα στις 6.30 μ.μ.
Διαμαρτυρόμενοι για τις τηλεδιασκέψεις, παρακάτω θα διαβάσετε αναλυτικά τους λόγους που απέχουν και το αίτημά τους για δια ζώσης συνεδριάσεις.
Απέχει όπως πληροφόρησε και ο πέμπτος αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο κ. Χρήστος Ασημακόπουλος. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επρόκειτο να συζητηθούν θέματα που αφορούν στο Καζίνο κ.α. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

H επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» κ. Μαρία Πρωτοπαππά, αιτιολόγησε την αποχή των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης από το δημοτικό συμβούλιο, σήμερα 1 Νοεμβρίου 2021


Είμαστε σήμερα εδώ, τέσσερις δημοτικές παρατάξεις, εκ μέρους των οποίων, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, θα σας διαβάσω την κοινή μας ανακοίνωση διαμαρτυρίας προς τον διακατεχόμενο, από νεποτισμό, Δήμαρχο μειοψηφίας κ. Γεώργιο Γκιώνη, ο οποίος συνεχίζει να απαξιώνει, με τη συμπεριφορά του, τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και να εμμένει στη γνωστή τακτική ‘‘στρίβειν δια του αρραβώνος’’.
Ο κ. Δήμαρχος, συνεχίζοντας να κακομεταχειρίζεται την νοημοσύνη των δημοτών και τα συμφέροντα του τόπου, υποτιμά και αγνοεί συστηματικά τα κοινά αιτήματα της αντιπολίτευσης, που σκοπό έχουν την καλύτερη λειτουργία των θεσμικών οργάνων, την διαφάνεια, την ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου.
Έτσι για μια ακόμη φορά, στο αίτημα μας να γίνονται οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, των επιτροπών και των τοπικών συμβουλίων δια ζώσης, κωφεύει και μας εμπαίζει παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας.
Σημαντικά θέματα για την πορεία και το μέλλον του τόπου δεν είναι δυνατόν να αποφασίζονται με ένα απλό ναι ή όχι, δια περιφοράς χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, ανάλυση και συζήτηση.
Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, να αρνείται να γίνονται δια ζώσης συμβούλια και παράλληλα να συμμετέχει σε φιέστες με μια αβάσταχτη ελαφρότητα και ανεμελιά.
Ο κ. Δήμαρχος διαχειρίζεται με τον πλέον ακατάλληλο τρόπο τα ζωτικής σημασίας καθημερινά προβλήματα του τόπου, και αγνοεί συστηματικά αιτήσεις που έχουμε καταθέσει ανά τακτά διαστήματα μη απαντώντας.
Ουσιώδη κ σημαντικά θέματα αρνείται να τα συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο και αποφασίζει ερήμην του Συμβουλίου και των δημοτών, κατά πως θέλει και αζημίως για τον ίδιο και τη σέχτα του. (βοθρολύμματα, ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε κ πολλά αλλα)
Επίσης, είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι είναι μακρύς ο κατάλογος προσβλητικών αναφορών του κ. Δημάρχου, προς Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, απόρροια έλλειψης ικανότητας παραγωγής πολιτικού λόγου και έργου.
Απαξιώνει την Τουριστική Α.Ε ακολουθώντας με απερίγραπτη ασυναρτησία και χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο αδιαφανείς διαδικασίες, ερήμην του συμβουλίου της και του δημοτικού συμβουλίου και μη εκτελώντας δικαστικές αποφάσεις για είσπραξη εκατομμυρίων Ευρώ κατά της συνεταίρου εταιρείας, στην οποία επένδυσε ο κ. Κόμερ.
Περιπαίζει τις προτάσεις μας για επίλυση των προβλημάτων και αδιαφορεί πλήρως για όσα προτείνουμε..
Παρασυρμένος από τον άνεμο της απραξίας και των χρεωκοπημένων πολιτικών του, εκτοξεύει ανυπόστατες κατηγορίες κατά της αντιπολίτευσης, επιδιώκοντας να δημιουργήσει συνεργούς και συνυπεύθυνους, εδώ που τον έφεραν δέσμιο οι καταστροφικές επιλογές του.
Επειδή δεν μπορούμε να ανεχθούμε πλέον την εξομοίωση του πολιτικού λόγου με την χυδαιολογία και την αναγωγή της πολιτικής σε υβρεολόγιο και έλλειψη ήθους, ούτε να μεταβληθούμε σε πειθήνιους συνοδοιπόρους στην καταστροφική για τον τόπο πορεία που ακολουθεί ο κ. Δήμαρχος.
Επειδή καμιά κουβέντα δεν μπορεί να γίνει με εκείνους ΄΄ που όσοι δεν συμμερίζονται τις χρεωκοπημένες πολιτικές τους και τις ζημιογόνες για τον τόπο απόψεις τους ΄΄ δεν διστάζουν να τους κατηγορήσουν ως δήθεν υπαίτιους της καταστροφής.
Για τους λόγους αυτούς, καταγγέλλοντας τον κ. Δήμαρχο για την απαξιωτική τακτική του στο θεσμό του δημοτικού συμβουλίου, για την περιφρόνηση των δημοτών, για την υποτίμηση και υποβάθμιση της πολιτικής ζωής του τόπου μας,
ΔΕΝ θα παρευρεθούμε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, 1/11/2021 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για μια ακόμη φορά.
Θα πρέπει ακόμη, όλοι μας να αναρωτηθούμε: “Προς τα που αρμενίζουμε; ” και σεβόμενοι τους εαυτούς μας και την ιστορία του τόπου μας, να υψώσουμε το ανάστημά μας και φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης σε αυτό το κατρακύλισμα λέγοντας: ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


O επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» κ. Γιάννης Καραπανάγος δήλωσε:


Η παράταξή μας παρούσα, σήμερα, σε μια πρωτόγνωρη πρωτοβουλία, για τα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης, από κοινού με άλλες τρεις δημοτικές παρατάξεις, ενημερώνει τους συνδημότες και την κοινή γνώμη για τα κακώς κείμενα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγανάκτησή της, την αγωνία της και τον έντονο προβληματισμό της για την κακογραμμένη και κακοστημένη παράσταση της Δημοτικής Αρχής, που σκηνοθετεί o πρωταγωνιστής κ. Γεώργιος Γκιώνης αυτά τα δύο χρόνια της θητείας του και αφορά τη διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων και το μέλλον αυτού του τόπου.
H παράταξη ‘‘αλλάzουμε ΜΑΖΙ’’, οι δημοτικοί της σύμβουλοι και συνδημότες μας αρνούνται πεισματικά τον ρόλο του κομπάρσου, του διακοσμητικού στοιχείου και του χειροκροτητή και διεκδικούν συνεχώς, σε πείσμα των καταστάσεων και των καιρών, τα προβλεπόμενα δικαιώματά τους από τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, τον κώδικα δεοντολογίας, τις Αρχές και τις Αξίες της Πολιτικής αλλά και από το ίδιο το Σύνταγμα.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν μπορούμε, τόσο εμείς όσο και οι συνδημότες μας, να συνεχίσουμε να είμαστε όμηροι και εγκλωβισμένοι στις επιλογές της Δημαρχοκεντρικής αρχής, δηλαδή του ενός ανδρός. Έχουμε χρέος να υψώσουμε τείχη προστασίας των δημοκρατικών θεσμών, του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου και της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου μας για να σταματήσει η αυθαιρεσία και επιτέλους να ξεκινήσει η παραγωγή πολιτικού λόγου και έργου, αντάξιου του φημισμένου Δήμου μας, ανατρέποντας τη σημερινή εικόνα της στασιμότητας, της υποβάθμισης, της περιφρόνησης και της δυσφήμισης.

Αγαπητοί Συνδημότες,

Σας καλούμε συμπαραστάτες στον κοινό αγώνα για την εγκαθίδρυση ενός τοπικού πολιτικού συστήματος αξιών με πιστότητα, καθώς και για την προστασία και σεβασμό των θεσμών αλλά και εσάς των ιδίων. Κι΄αυτό είναι μονόδρομος για όλους μας.


Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» κ. Δημήτρης Βασιλείου δήλωσε:


Η παράταξη «'Ωρα για Δράση» θεωρεί ότι η αυθαιρεσία, ο εμπαιγμός και η κάκιστη συμπεριφορά (που ισχύει σε πάρα πολλές περιπτώσεις) από μέρους της παράταξης που διοικεί τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας_– Αγίων Θεοδώρων, πρέπει να σταματήσει εδώ. Εάν δεν θέλουν αυτοί να συμμορφωθούν, πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να τους αναγκάσουμε.
Το πολύ σημαντικό Δημοτικό Συμβούλιο της 1/11/2021 θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει με τη φυσική παρουσία όλων των Δημοτικών Συμβούλων που μπορούν και θέλουν να συμμετέχουν και επειδή η πρόκληση είναι το Συμβούλιο να γίνει με τηλεδιάσκεψη, εμείς σαν παράταξη δεν μπορούμε να συμμετέχουμε. Σήμερα βλέπου ότι η Βουλή συνεδριάζει δια ζώσης, εμάς τί μας εμποδίζει να το κάνουμε.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας δεν είναι τσιφλίκι κανενός, η διοικούσα παράταξη είναι υποχρεωμένη να βρει τον τρόπο να ομαλοποιήσει τις συνεδριάσεις του. Δεν είναι δυνατόν κάποια άτομα να επιμένουν να επιβάλλουν τη δική τους γνώμη και να διατηρούν τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη. Αυτό είναι κάτι που φιμώνει τους πάντες για να εξυπηρετήσει ορισμένους. Σημειωτέον δε ότι είναι και εντελώς αντιδημοκρατικό.
Επιπλέον και εξ ίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι και οι συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου, όπως οικονομική επιτροπή και άλλα όργανα συνεδριάζουν με με τον απαράδεκτο τρόπο της δια περιφοράς, στερώντας τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των οργάνων και επαρκούς ενημέρωσης από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Η παράταξη που διοικεί έχει την υποχρέωση να βρει τον τόπο των συνεδριάσεων και να ομαλοποιήσει τον τρόπο διεξαγωγής των. Δεν είναι δυνατόν και θα έλεγα ότι είναι και απαράδεκτο θέματα σοβαρά που περιμένουν λύσεις να συζητούνται σε τηλεδιασκέψεις ή να ψηφίζονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με αυτούς που αποφασίζουν να είναι πλήρως φιμωμένοι.

Λουτράκι 1/11/2021


Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» κ. Κώστας Λογοθέτης δήλωσε:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.