Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ!

Στη ζωή γνωρίζουμε κάθε λογής ανθρώπους. Άλλους που έρχονται και μένουν και άλλους που φεύγουν και παίρνουν και ένα κομμάτι μας μαζί. 
Από όλους τους ανθρώπους που γνωρίζουμε, δεν ξεχνάμε ποτέ τους ανθρώπους που μας στήριξαν σε δύσκολες περιόδους. Αυτούς που μας κράτησαν το χέρι και μας βοήθησαν να τα καταφέρουμε είτε με τα λόγια τους είτε με την απλή σιωπηλή παρουσία τους. …
Σε δύσκολες στιγμές μόνο και μόνο το ότι κάποιος στέκεται απλά δίπλα σου κι ακόμη κι αν δε σου μιλάει ξέρεις ότι βιώνει τον ίδιο πόνο με σένα. Σε ανέχονται όταν κλαις, όταν έχεις τα νεύρα σου, όταν είσαι απότομος και γενικά όταν δεν δείχνεις και τον καλύτερό σου εαυτό. Είναι στο πλάι σου, πράγμα που σημαίνει ότι σ’ αγαπάνε πραγματικά, ο καθένας με το δικό του τρόπο, ερωτικά , φιλικά, αδελφικά κλπ. Αυτοί οι άνθρωποι που σε στηρίζουν και είναι δίπλα σου χωρίς προσωπικό συμφέρον αξίζει να είναι στη ζωή σου και να τους θυμάσαι πιο γλυκά απ’ όλους.Σε αντίθεση με τους παραπάνω, υπάρχουν κι εκείνοι που στα δύσκολά μας την έκαναν! Καμιά φορά τα άτομα αυτά, είναι υπέρ άνω πάσης υποψίας. Δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι ο “τότε” φίλος μας δε θα ήταν στο πλευρό μας σε μια δύσκολη στιγμή, ενώ εμείς ήμασταν εκεί γι’ αυτόν. Αυτές όπως φαίνεται είναι ευκαιριακές και συμφεροντολογικές σχέσεις που απλά πήραν χρόνο από τη ζωή μας και μας δίδαξαν ένα μεγάλο μάθημα. Είναι πολύ μεγάλη η απογοήτευση όταν κάποιος που ήθελες να έχει στο πλάι σου ήταν άφαντος. Αλλά έτσι είναι, στα εύκολα όλοι καλοί είναι!
Τέλος, η σημαντικότερη κατηγορία που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι αυτοί που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση. Αυτοί που μας πόνεσαν και πήραν το χαμόγελο από τα χείλη μας. Αλήθεια, εμείς πώς το επιτρέψαμε αυτό? Δυστυχώς, πολλές φορές είναι αναπόφευκτο. Η προδοσία, το ψέμα, τα άσχημα λόγια από ανθρώπους που αγαπήσαμε, μας έκλεψαν τη χαρά και το χαμόγελο και μας γέμισαν θλίψη. Κι αυτοί με τη σειρά τους, μας δίνουν ένα μάθημα. Πώς είναι να σε χαντακώνουν και να μην τους ξαναεμπιστεύεσαι.
Επειδή, λοιπόν, όλα αυτά είναι μες στη ζωή, από αυτά τα παθήματα παίρνουμε μαθήματα. Αποκτάμε εμπειρίες και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Κρατάμε κοντά μας αυτούς που πραγματικά αξίζουν και δε χαραμιζόμαστε για κανέναν που δεν το αξίζει!

ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.