Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΕΞΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ-ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ-ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ!

-Έρχεται "καυτό" εξάμηνο για 5,5 εκ. φορολογούμενους.
-Θα πρέπει να πληρώσουν φόρους συνολικού ύψους 11 δισ.ευρώ.
-Φόρος εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος και τέλη κυκλοφορίας.Μέχρι 6 φόρους, συνολικού ύψους 11 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Πρόκειται για το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, το νέο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.
Όλοι οι φόροι πληρώνονται σε τράπεζες ή ταχυδρομεία Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο φόρος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των δηλώσεων θα πρέπει να πληρωθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5% είτε σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις: τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου και τέλος Νοεμβρίου.
Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις, απο τις οποίες η πρώτη θα πρεπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν πληρωθεί και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, τα οποία υπολογίζονται σε 1,53 δισ. Ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από το φόρο εισοδήματος το ΥΠΟΙΚ υπολογίζει να εισπράξει συνολικά 6,334 δισ. ευρώ, από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1,178 δισ. ευρώ, από το τέλος επιτηδεύματος 227,7 εκ. ευρώ και από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης 141 εκ. ευρώ. 
Πηγή: Newsit.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.