Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ITHESIS!

 
Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκα τη Σάμο και είχα την ευκαιρία να δω από κοντά το τραγικό θέαμα της αθρόας έλευσης λαθρομεταναστών.
Άνθρωποι δυστυχισμένοι, χωρίς εφόδια και χωρίς χρήματα φθάνουν κατά δεκάδες στα νησιά μας όπου διαμένουν οπουδήποτε, μέσα σε άθλιες συνθήκες.

Τους βρήκα να είναι ξαπλωμένοι έξω από τον λιμενικό σταθμό του Καρλοβασίου, να έχουν απλώσει κουβέρτες και εσώρουχα στο λιμάνι, για χημική τουαλέτα ούτε λόγος.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε το θέαμα και την κατάσταση που βιώνουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά. Γιατί λοιπόν να έρθουν για διακοπές στα νησιά του Αιγαίου και να μην πάνε στα μικρασιατικά παράλια; Η πολιτεία τι κάνει για την ασφάλεια των κατοίκων των νησιών; Μόλις σουρουπώσει υπάρχει σοβαρός κίνδυνος προσωπικής ασφάλειας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να κλέψουν και να παρανομήσουν για να επιβιώσουν. Αυτονόητες σκέψεις, όχι όμως αυτονόητες για τους πολιτικούς μας. Αυτοί επέλεξαν συνειδητά να αναμασούν συνεχώς την εύκολη καραμέλα του «προοδευτισμού» και του αντιρατσισμού για να «ξορκίσουν με μαγικά το κακό». Δεν έχουν καταλάβει όμως ότι έχουν γίνει ρατσιστές εναντίον των συμπατριωτών τους, εναντίον των ίδιων των Ελλήνων.
Αλλά και η Ευρώπη; Που είναι η Ενωμένη Ευρώπη που μας υποσχέθηκε συνθήκες αλληλεγγύης και ισότητας μεταξύ των Κρατών-Μελών; Την ίδια έγνοια που έχει η Γερμανία και η Φινλανδία, λόγου χάρη για τα του οίκου της, την ίδια ακριβώς δεν θα έπρεπε να είχαν για την Ελλάδα; Τα σύνορα της Ελλάδας είναι ή δεν είναι σύνορα της Ευρώπης;Αυτό τελικά ισχύει μόνο στα χαρτιά, όπως φαίνεται.
Όλα αυτά τα δεινά που υφιστάμεθα είναι, συν τοις άλλοις, αποτέλεσμα του Κανονισμού του Δουβλίνο II. Τι είναι αυτός ο κανονισμός;
Ο κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ (ή Κανονισμός 343/2003) είναι νομικό κείμενο που θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καθορίζει τη χώρα η οποία θα είναι υπεύθυνη για να δώσει άσυλο στον αιτούντα πρόσφυγα. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, ο μετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο στην ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα εισέλθει την πρώτη φορά. Μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα και κατόπιν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα για να αιτηθούν άσυλο και δεν τους δέχεται αυτή η χώρα, θα πρέπει, σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, να επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα!!!
https://el.wikipedia.org/wiki/Μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα 


Ποιος Έλληνας Πρωθυπουργός και ποιος Υπουργός Εξωτερικών δέχθηκαν να υπογράψουν αυτόν τον κανονισμό-ταφόπλακα για την Ελλάδα;
Το 2003, ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο ΥΠΕΞ Γιώργος Παπανδρέου.
Το πώς λειτουργεί στην πράξη αυτός ο κανονισμός εναντίον της χώρας μας, το κατανοούμε από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ολλανδίας Σάντερ Βαν Έιλ. «Η αλήθεια είναι πως δεν σταματήσαμε να σας στέλνουμε τους παράνομους μετανάστες που συλλαμβάνουμε στην Ολλανδία, οι οποίοι ήρθαν εδώ από την Ελλάδα. Για την πολυπληθή αυτή ομάδα προσφύγων, όμως, υπήρξε ειδική συμφωνία με τον κ. Παυλόπουλο. Αυτή έγινε κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υφυπουργού Δικαιοσύνης της Ολλανδίας Νεμπαχάτ Αλπμαϊράκ στην χώρα σας, στα τέλη Μαΐου» Η συμφωνία αφορούσε την μεταφορά με ολλανδικά τσάρτερς 1.100 λαθρομεταναστών, οι οποίοι εισήλθαν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδος.
http://www.scribd.com/doc/25307182/Λαθρομετανάστευση Η Συνθήκη του Δουβλίνου-ΙΙ και η ουσία του προβλήματος
Δείτε εδώ το video όπου ο Προκόπης Παυλόπουλος… ευχαριστεί, ναι ευχαριστεί!!, τους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα!!

https://www.youtube.com/watch?t=10&v=xKcmsEtZM9c

Δείτε και το video όπου ο ΓΑΠ ως πρωθυπουργός, μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, έχοντας δίπλα του τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο!!! αναφέρεται στην ανάγκη χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, στην πραγματικότητα των λαθρομεταναστών!
https://www.youtube.com/watch?v=-LQhGhnfaJM
Με αποκορύφωμα το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, στις 25.6.2015, σύμφωνα με το οποίο χορηγείται ιθαγένεια στους μετανάστες.
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής με την στήριξη του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ και όχι των ΑΝΕΛ. Συνολικά ψήφισαν 267 βουλευτές. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 172 βουλευτές από τις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Κατά ψήφισαν 91 από ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ, ενώ 4 βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών». 
http://ithesis.gr/koinwnia/plithismiaki-alliosi-tis-elladas-perase-to-nomoschedio-gia-tin-ithagenia/
Υπάρχει όμως και ένα άλλο μείζον ζήτημα που προκύπτει από την ψήφιση του προαναφερόμενου νόμου. Ψηφίστηκε η χορήγηση ιθαγένειας και όχι υπηκοόοτητας.
Ποια η διαφορά, λοιπόν, ιθαγένειας και υπηκοότητας;
Υπηκοότητα: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη ενός κράτους με το κράτος αυτό.
Ιθαγένεια:ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει! Τι σημαίνει η φράση «στο οποίο ανήκει;». Μα φυσικά ότι αυτό είναι το κράτος του, ότι αυτό το κράτος ανήκει και σε αυτόν. Έχει ακριβώς τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα με αυτόν που γεννήθηκε από Έλληνες γονείς, που κι αυτοί γεννήθηκαν από Έλληνες γονείς και πάει λέγοντας…
Δείτε τώρα την διευκρινιστική εγκύκλιο που ψηφίστηκε από τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη:
Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδας του Ιουλίου του 2013, «[σ]την ελληνική νομική γλώσσα δεν γίνεται διάκριση μεταξύ των όρων «ιθαγένεια» και «υπηκοότητα», οι οποίοι έχουν στη χώρα μας ταυτόσημο περιεχόμενο, δηλώνοντας τον δημοσίου δικαίου νομικό δεσμό που συνδέει το άτομο με την πολιτεία στο λαό της οποίας ανήκει».
https://el.wikipedia.org/wiki/Ιθαγένεια
Γιατί ο Mιχελάκης έβγαλε αυτή τη διευκρινιστή εγκύκλιο και μάλιστα μέσα στον πρώτο μήνα της υπουργικής θητείας του; Είναι τυχαίο;
Για να έρθει το αποκορύφωμα: Το σχέδιο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το σχέδιο προβλέπει κατ’ εξαίρεση εγγραφή προσφύγων-φοιτητών από τη Συρία, εκτός φυσικά Πανελλαδικών Εξετάσεων, στις σχολές των ΑΕΙ με έδρα Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο, Ρόδο, Σύρο και Λήμνο.
http://www.protothema.gr/greece/article/498028/panepistimio-gia-metanastes-se-exi-nisia-tou-aigaiou/
Οι πτυχιούχοι μας δεν μπορούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα και παρά τις εξαιρετικές σπουδές τους (μεταπτυχιακά, διδακτορικά) αναγκάζονται να μεταναστεύσουν. Πόσο πιο δύσκολη γίνεται τώρα αυτή η προοπτική; Και μάλιστα με άνισους όρους, αφού οι μετανάστες θα έχουν εισαχθεί χωρίς την επαχθή διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων… Αυτό κι αν είναι ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων!!
Αυτή τη στιγμή η χώρα δεν μπορεί να αντέξει ούτε έναν επιπλέον μετανάστη. Έχει ήδη φορτωθεί περίπου με ένα ποσοστό 35% επί του συνολικού πληθυσμού της!! Επομένως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει με ειδική δύναμη να προστατεύσει τα σύνορα της χώρας μας ώστε να μην εισέλθει ούτε ένας μετανάστης επιπλέον. Επίσης είναι άμεσα αναγκαίο να αποφασισθεί ποσόστωση για κάθε χώρα της Ε.Ε., η οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνά, σε καμία περίπτωση, το 10% επί του συνολικού πληθυσμού. Μην ξεχνάμε όμως ότι με τη χορήγηση της ιθαγένειας αλλοιώνεται επίκινδυνα το πραγματικό ποσοστό των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα.
Ποιες οι ενέργειες των άλλων Κρατών έναντι των μεταναστών;
Δείτε το παρακάτω video με την Καγκελάριο Μέρκελ που εξηγεί σε μία μικρή παλαιστίνια τους λόγους για τους οποίους πρέπει να απελαθεί. Μάλιστα, δεν αλλάζει γνώμη ακόμη και όταν η μικρή κλαίει μπροστά της. Και, όπως θα δείτε, πρόκειται για ένα παιδί που έχει ενταχθεί απόλυτα μέσα στη γερμανική κοινωνία. Σκεφτείτε τώρα τι θα είχε συμβεί αν αυτό το περιστατικό είχε συμβεί στην Ελλάδα. Ή για να το πω καλύτερα, γιατί να μην είχε συμβεί και στην Ελλάδα;
http://www.theguardian.com/world/video/2015/jul/16/angela-merkel-consoles-sobbing-teenage-asylum-seeker-video?CMP=embed_video
Στο παρακάτω link θα δείτε πως αντιμετώπισαν το μεταναστευτικό ζήτημα το Ισραήλ και η Αυστραλία.
http://www.rizopoulospost.com/pws-antimetwpizei-h-australia-kai-to-israhl-th-lathrometanasteush/ (δείτε και το video)
Διαβάστε τις δηλώσεις του Προέδρου της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν:
Ο Τσέχος Πρόεδρος Μίλος Ζέμαν καταφέρθηκε σήμερα (2 Αυγούστου 2015) εναντίον των παράτυπων μεταναστών, έπειτα από την εξέγερση κάποιων από αυτούς που βρίσκονται σε κέντρο κράτησης, καλώντας τους να «σεβαστούν του κανόνες» της χώρας. «Κανείς δεν σας κάλεσε εδώ. Και καθότι βρίσκεστε ήδη εδώ θα πρέπει να σέβεστε τους κανόνες μας, όπως σεβόμαστε εμείς τους δικούς σας όταν ερχόμαστε στη χώρας σας», δήλωσε ο Ζέμαν στη διάρκεια μιας εκπομπής που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο της εφημερίδας Blesk. «Αν δεν σας αρέσει, να φύγετε», τόνισε.
http://newpost.gr/kosmos/478333/o-tsexos-proedros-stoys-metanastes-exoyme-kanones-an-den-sas-aresei-na-fygete
Στις 30 Ιουλίου 2015 οι Βρετανικές εφημερίδες ζητούν την παρέμβαση του στρατού για τους μετανάστες!
http://newpost.gr/kosmos/477857/ta-bretanika-tamploint-zhtoyn-epembash-toy-stratoy-gia-toys-metanastes
Διαβάστε την απόφαση της Αυστρίας για τους μετανάστες:
«Η Αυστρία ανέστειλε την επεξεργασία των αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποδέχονται περισσότερους μετανάστες, καθώς το κύμα μετανάστευσης στη Γηραιά Ήπειρο συνεχίζεται, φέρεται να δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ χθες Σάββατο (13 Ιουνίου 2015).
Η Βιέννη πρέπει να «σταματήσει τις χορηγήσεις ασύλου-εξπρές στην Αυστρία», να γίνει λιγότερο ελκυστική για τους πρόσφυγες από τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, είπε η Μικλ-Λάιτνερ στην εφημερίδα Die Presse, επαναλαμβάνοντας το αίτημά της προς τα άλλα κράτη-μέλη να υιοθετήσουν ποσοστώσεις για την υποδοχή αιτούμενων άσυλο.»
http://www.koolnews.gr/diethni/631922-i-austria-den-dexetai-allous-metanastes-piesi-tis-viennis-stin-europaiki-enosi/
Στις 9 Αυγούστου 2015, ο Βρετανός ΥΠΕΞ Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε:
«Οι μετανάστες από την Αφρική απειλούν το βιοτικό επίπεδο της ΕΕ και την κοινωνική της δομή, σημειώνοντας ότι η Ε.Ε. δεν έχει την δυνατότητα να δεχθεί τους εκατομμύρια ανθρώπους που αναζητούν μια νέα ζωή.»
http://www.naftemporiki.gr/story/988054/oi-afrikanoi-metanastes-apeiloun-tin-koinoniki-domi-tis-ee-leei-o-bretanos-ypeks

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΗ
Μόνο μία λύση υπάρχει για τη χώρα αυτή τη στιγμή: Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, η Εκκλησία και η Ακαδημία Αθηνών να ενωθούν έστω για μία φορά και να δημιουργήσουν μία Ελληνική Επιτροπή, η οποία θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και θα ζητήσει επιτακτικά από τους αρμόδιους Επιτρόπους και τον Πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ να αρθεί η ισχύς του κατάπτυστου κανονισμού του Δουβλίνο II. 
Βλέπετε ο Πρωθυπουργός μας υπέγραψε το επονείδιστο Μνημόνιο 3 χωρίς καμία ανταλλαγή, χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος για την Ελλάδα π.χ. την άρση του Δουβλίνο II.
Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία των…ταγών του ελληνικού κράτους και έθνους να σταθούν στο ύψος τους. Αν δεν το κάνουν, θα είναι απολύτως συνυπεύθυνοι για την διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας, την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του έθνους, την κατάλυση της εθνικής συνοχής των Ελλήνων, την θανάτωση της γλώσσας, της ιστορίας, της θρησκείας και του πολιτισμού μας.


Μαρία Χωριανοπούλου
Δημιουργός - Διαχειριστής iThesis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.