Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ. ΤΟ 1821- ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2021, ΜΕΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ!

Γράφει ο Δημήτριος Μητρόπουλος, Αντ/γος ε.α. Επιτ. Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ.
Πτυχιούχος Νομικής, Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών, Διπλωματούχος CAM Λονδίνου, Μέλος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων.

Η ιστορία και το μεγαλείο της Ελλάδας επισφραγίζεται με τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 και πρέπει ως Έλληνες, να είμαστε ευτυχείς, όπου επί των ημερών μας, θα εορτάσουμε την 2η εκατονταετηρίδα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.
Η ελευθερία απαιτεί ως λαός να είμαστε ενωμένοι με ομοψυχία, αρετή και τόλμη.

"_ Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος _ Είναι καιρός να αποτινάξωμεν τον αφόρητο ζυγόν, να ελευθερώσωμεν την Πατρίδα, να κρημνίσωμεν από τα νέφη την ημισέληνο, δια νά υψώσουμε το σημείον, δι' ού πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν...."
Αλέξανδρος Υψηλάντης

_"Όταν σηκώσαμε την σημαίαν εναντίον της τυραννίας ξεραμεν ότι είναι πολλοί αυτείνοι και μαχητικοί κι έχουν και κανόνια κι όλα τα μέσα.Εμείς ούλα είμαστε αδύνατοι. Όμως ο θεός φυλάγει και τους αδύνατους, κι αν πεθάνωμεν πεθαίνουμε δια την Πατρίδα μας, δια την Θρησκεία μας και πολεμούμε όσο μπορούμε εναντίον της τυραννίας κι ο Θεός βοηθός.....".
Στρατηγός Μακρυγιάννης

_ "Ο Θεός είναι μετά της Ελλάδος και υπέρ της Ελλάδος και αυτή σωθήσεται. Επί ταύτης της πεποιθήσεως αντλώ πάσας μου τις δυνάμεις και Πάντας τους πόρους".
Ι Καποδίστριας

_ " Είναι θέλημα θεού. Είναι κοντά μας και βοηθάει, γιατί πολεμάμε για την πίστι μας, για την πατρίδα μας, για τους γέρους γονιούς, για τα αδύνατα παιδιά μας, για τη ζωή μας, την λευτεριά μας....Καί όταν ο δίκαιος Θεός μας βοηθάει, ποιός εχθρός ημπορεί να μας κάνει καλά......"
" Νέοι, πρέπει να φυλάξετε την πίστιν σας και να τη στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ ΠΙΣΤΕΩΣ και έπειτα υπέρ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ....."
" Ως μια βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας και όλοι, και ο κλήρος μας, και οι προεστοί μας και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτόν τον σκοπό και εκάμαμε την Επανάστασι....
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

". Έλληνες, ποτέ μη ξεχνάτε το χρέος σε Θεό και σε Πατρίδα! Σ' αυτά τα δύο σας εξορκίζω ή να νικήσουμε ή να πεθάνουμε κάτω από την Σημαία του Χριστού "
Γρηγόριος Δικαίος ( Παπαφλέσσας )

*Αναδημοσίευση από το προσωπικό facebook του κ. Δημητρίου Μητρόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.