Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ: ΕΠΑΝΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ''Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ'' ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας, με υπερηφάνεια και σεβασμό στους προγόνους μας, σας παρουσιάζει την επανέκδοση του βιβλίου " Η Μάχη της Περαχώρας ", του δασκάλου κυρίου Νικόλαου Γεωργίου, τον οποίο ευχαριστούμε ολόψυχα για την αφιλοκερδή παραχώρηση της δυνατότητας αυτής.
Το βιβλίο τιμά τους ιερούς αγώνες των προγόνων μας για Ελευθερία και αναδεικνύει την ομόθυμη παρουσία τους στον Εθνικό Αγώνα, για την Παλιγγενεσία, που ξεκίνησε το 1821.
Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κύριο Παναγιώτη Νίκα, για την χρηματοδότηση της εκτύπωσης του βιβλίου. Αποδεικνύεται το αμέριστο ενδιαφέρον του για το πολιτισμικό μας αγαθό.
Ευχαριστίες απευθύνουμε και στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κύριο Αναστάσιο Γκιολή που αγκάλιασε και στήριξε το αίτημα μας, καθώς και στην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κυρία Αθηνά Κόρκα - Κώνστα, για το συνεχές ενδιαφέρον προς το Μουσείο.
Τέλος
ευχαριστούμε τους κυρίους Γεώργιο Τσεκούρα και Κώστα Ηλιόπουλο για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην εκτύπωση του βιβλίου, σε όλα τα στάδια, μέχρι να φτάσει στα χέρια μας.
Το βιβλίο θα αρχίσει άμεσα να διατίθεται δωρεάν, με αποδέκτες την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Νομού μας, τις σχολικές και άλλες βιβλιοθήκες, τους πολιτιστικούς συλλόγους και κάθε ενδιαφερόμενο, μέχρι εξαντλήσεως των 1000 αντιτύπων της επανέκδοσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.