Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

ΝΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ: Η ΤΣΑΧΠΙΝΑ «ΦΙΦΙΚΑ» ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ ΣΤΑ 86 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ!

Η Φιφίκα στην ταινία “Της κακομοίρας” υπήρξε το “μήλον της έριδος” ανάμεσα στον Κώστα Χατζηχρήστο και τον Νίκο Ρίζο. Η γλυκιά Φιφίκα με την οποία ήταν ερωτευμένος ο Ζήκος.
Τη θυμόμαστε από τα εκφραστικά της μάτια, το γλυκό της πρόσωπο και την τσαχπινιά της. Το πραγματικό της όνομα ήταν Δέσποινα Παπαδοπούλου, όμως έγινε γνωστή με το όνομα Νέλλη Παππά. Η μητέρα της καταγόταν από τη Σμύρνη και εργαζόταν ως μοδίστρα για να μεγαλώσει τη Νέλλη και τα δύο της αδέρφια, καθώς είχε χωρίσει από τον σύζυγό της. Από μικρή, η Νέλλη χρειάστηκε να εργαστεί για να βοηθήσει οικονομικά της οικογένεια της, γι’αυτό πήγαινε σε νυχτερινό σχολείο.
Όπως είχε αποκαλύψει η ηθοποιός σε συνέντευξή της έμαθε λογιστικά και έπιασε δουλειά σε μαγαζιά και παράλληλα έκανε χορό σε σχολή στη Νέα Σμύρνη. Η μητέρα της ήθελε να γίνει μοδίστρα, όμως ένας σκηνοθέτης την προέτρεψε να ασχοληθεί με τον καλλιτεχνικό χώρο. Πριν ξεκινήσει την κινηματογραφική της καριέρα έπαιρνε μέρος σε διαφημιστικά σποτ. Ωστόσο, η εντυπωσιακή της εμφάνιση αποτέλεσε το έναυσμα για να της δώσουν τον πρώτο της ρόλο στο πλευρό της Τζένης Καρέζη στην ταινία «Τα ναυάγια της ζωής».

Η Φιφίκα του ελληνικού κινηματογράφου

Η Φιφίκα του ελληνικού κινηματογράφου ξεκίνησε να εργάζεται και στο θέατρο και σύντομα ήρθε ο ρόλος της Φιφίκας, που την έκανε διάσημη στο κοινό. Όπως είχε πει σε συνέντευξή της για τον συμπρωταγωνιστή της, Κώστα Χατζηχρήστο: «Ήταν ευχάριστος εκτός δουλειάς, γλυκός, σεβόταν, αλλά δεν έκανε όλες αυτές τις τσαχπινιές που έκανε στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Ήταν αυθόρμητος και δεν φαινόταν ποτέ όταν έβαζε δικά του λόγια εκτός κειμένου».
Έπαιξε στις ταινίες, «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο κοντός», «Λενιώ, η βοσκοπούλα», «Ο εμίρης κι ο κακομοίρης», «Κάθε λιμάνι και καημός», «Ο ψευτοθόδωρος», «Ενας μάγκας στα σαλόνια» και αργότερα εργάστηκε και στην τηλεόραση στη σειρά «Καζίνο», με τη Σμάρω Στεφανίδου. Τη δεκαετία του ’70 ασχολήθηκε με το τραγούδι και εμφανιζόταν σε μπουάτ στο κέντρο της Αθήνας.


Η Φιφίκα ήταν περιζήτητη στους άντρες και είχε πολλούς θαυμαστές, ωστόσο δεν παντρεύτηκε ποτέ. Σήμερα είναι 84 ετών, ζει στο κέντρο της Αθήνας και παραμένει γοητευτική και χαμογελαστή, όπως στα νιάτα της.


Η Νέλη Παππά, η γλυκιά ηθοποιός του Μπακαλόγατου παραμένει το ίδιο γλυκιά ζώντας στο κέντρο της Αθήνας.


Με πληροφορίες από enimerotiko.gr

Πηγή: https://apotis4stis5.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.