Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Α ΡΕ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ, ΤΙ ΣΟΥ 'ΜΕΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ...!

Έδωσε τα πάντα στον αγώνα για την ελευ­θε­ρία της πα­τρί­δας και τι πήρε για αντα­μοι­βή; Τον κα­τη­γό­ρη­σαν ως προ­δό­τη, τον κα­τα­δί­κα­σαν και τον φυ­λά­κι­σαν. Και σαν να μην έφτα­ναν αυτά, ήρθε 200 χρό­νια αρ­γό­τε­ρα μια αστι­κή φυλ­λά­δα να τον απο­τε­λειώ­σει, πα­ρου­σιά­ζο­ντας τον σε εξώ­φυλ­λο με την μορφή του… Κυ­ριά­κου Μη­τσο­τά­κη!
Ο λόγος για το πε­ριο­δι­κό «ΒΗ­ΜΑ­gazino», που κυ­κλο­φο­ρεί ως έν­θε­το μαζί με το «Βήμα της Κυ­ρια­κής», που επέ­λε­ξε να… «γιορ­τά­σει» τα 200χρο­να της Επα­νά­στα­σης με ένα κα­τα­γέ­λα­στο εξώ­φυλ­λο στο οποίο ο πρω­θυ­πουρ­γός πα­ρου­σιά­ζε­ται ως Θε­ό­δω­ρος Κο­λο­κο­τρώ­νης!!! Στο εν λόγω ντρο­πια­στι­κό εξώ­φυλ­λο – το οποίο απο­σύρ­θη­κε από τα social media μετά την κα­τα­κραυ­γή – εμ­φα­νί­ζο­νται με­τα­ξύ άλλων η Γιάν­να Αγ­γε­λο­πού­λου ως… Μπου­μπου­λί­να, η Ούρ­σου­λα φορ ντεν Λάιεν ως Μαντώ Μαυ­ρο­γέ­νους, ο Βλ. Πού­τιν ως Νι­κη­τα­ράς, ο Μπ. Τζόν­σον ως Λόρ­δος Βύ­ρω­νας, ο Εμμ. Μα­κρόν ως Κα­πο­δί­στριας, ενώ στο τσίρ­κο συμ­με­τέ­χουν επί­σης οι Τζο Μπάι­ντεν (!!!), Μάριο Ντρά­γκι και Νίκος Ανα­στα­σιά­δης.




Απλή γε­λοιό­τη­τα που θα μπο­ρού­σε να απο­τε­λεί σε­νά­ριο για επι­θε­ώ­ρη­ση στο Δελ­φι­νά­ριο; Ή μήπως μια από­πει­ρα της εφη­με­ρί­δας να υμνή­σει, με αυτόν τον άθλιο πα­ραλ­λη­λι­σμό, το ση­με­ρι­νό αστι­κό πο­λι­τι­κό σύ­στη­μα ως… «ήρωες» της επο­χής μας; Εκεί το «ΒΗ­ΜΑ­gazino» μάλ­λον έχουν χάσει κάθε έν­νοια ντρο­πής…
Κάπου στο Πρώτο Νε­κρο­τα­φείο τρί­ζουν κόκ­κα­λα. Α ρε Γέρο του Μοριά, τι σου ‘μελε να πά­θεις…

Πηγή: https://atexnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.