Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ κας ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ (ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΟΥ)

Γράφει ο Δημήτριος Μητρόπουλος, Αντ/γος ε.α. Επιτ. Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ.
Πτυχιούχος Νομικής, Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών, Διπλωματούχος CAM Λονδίνου, Μέλος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Με τη σκέψη και ευαισθησία της Εικαστικού η Αγγελική, έχει βρει τους τρόπους, να έλκουν συγκινησιακά, την προσοχή του Θεατή, αφού προηγουμένως έχει επιλέξει και μετουσιώσει τις εμπειρίες, τα υλικά και τη γραφή τους, αποδίδοντας τα ζωγραφικά.
Τα δικά της ερανίσματα, που με ιδιαίτερη προσοχή επιλέγει, προκειμένου να διαμορφώσει το παλίμψηστο των εικαστικών της επιφανειών, αποτελούνται από πολλές φωτογραφίες και καρτ ποστάλ, χειρόγραφες επιστολές, σφραγίδες, και μοτίβα υφασμάτων.
Επιλογές υλικών και ο τρόπος συνομιλίας τους, ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.
Ο Κοινωνικός ρόλος της τέχνης της, δεν εξαντλείται ασφαλώς στη κριτική διάσταση που εμπεριέχει, αφυπνίζοντας συνειδήσεις.
Χαρτογραφεί το δικό της εικαστικό κόσμο, με ηχητική θαρρείς, σουρντίνα αισθητικότητας κι ευφροσύνης. Με άρωμα και γοητεία του παρελθόντος, αποκαλύπτοντας σταδιακά έναν μετασχηματιζόμενο και αναθρώσκοντα κόσμο.
Η κα Αγγελική χωρίς να απομακρύνεται από την αναγνωριστική αφηγηματικότητα των θεμάτων της, οδηγεί το βλέμμα του Θεατή, σε ένα βαθύτερο επίπεδο.
Εκείνο που γεννά το συνειρμό, τις ενέργειες και δράσεις του λόγου, καθώς ανασύρονται από το υποσυνείδητο, ως μνημοτεχνικές, μετουσιωτικές και ρυθμογενετικές καταστάσεις.

Σας Ευχαριστώ.






Αναδημοσίευση από το προσωπικό facebook του 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.