Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ''ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ'' - ΜΕ ΕΝΑΥΣΜΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!


8 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η 8η Μάρτη, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος.
Μια ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών, η οποία αποτέλεσε την αφετηρία διεκδίκησης και επίτευξης νέων στόχων, για την κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο.
Μια ημέρα αφιερωμένη στον ιστορικό και καθημερινό αγώνα των γυναικών για την ίδια τη ζωή, αλλά ταυτόχρονα και μέρα ευθύνης για τις γυναίκες που συνεχίζουν να αγωνίζονται, επιδιώκοντας να κατοχυρώσουν τις κατακτήσεις τους και αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα. Τις πανανθρώπινες αξίες δηλαδή, που είναι συνυφασμένες με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξιοπρεπή και αμειβομένη εργασία, την ειρήνη, την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, την καταπολέμηση της φτώχειας και της δουλείας, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη.
Σήμερα, τιμούμε τη γυναίκα μάνα, τη γυναίκα κόρη, τη γυναίκα σύζυγο, τη γυναίκα της καθημερινότητας, την γυναίκα αγρότισσα, την εργάτρια, την εργαζόμενη και την άνεργη. Τιμούμε τη γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης, του Κόσμου. Τιμούμε τη γυναίκα που πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει στους κοινωνικούς αγώνες, αξιώνοντας τη δυνατότητα της ίσης συμμετοχής και αντιμετώπισης σε όλα τα επίπεδα. Τιμούμε τη γυναίκα του πόνου και του μόχθου, την αγνοημένη και καταπιεσμένη γυναίκα, τη γυναίκα των αγώνων και της αγωνίας, τη γυναίκα της αγάπης, της χαράς και της λύπης, του έρωτα και της μητρότητας. Τιμούμε όλες εκείνες τις γυναίκες που παλεύουν καθημερινά, ως ισότιμοι πολίτες, για μια δίκαιη και σύγχρονη κοινωνία, με αξιοπρέπεια, σεβασμό και όραμα για το αύριο του τόπου τους, της πατρίδας τους και του κόσμου αυτού.
Αν και ο προηγούμενος αιώνας κατοχύρωσε νομικά την ισότητα και έδωσε τη δυνατότητα στις γυναίκες να παλέψουν για την ενσωμάτωση της ισότητας σε όλα τα επίπεδα των πολιτικών, ο 21ος αιώνας, είναι ο αιώνας ανάδειξης του γυναικείου κινήματος και της αναγνώρισης του γυναικείου φύλου, ως ισότιμο και ισάξιο μέλος της κοινωνίας, με ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες. Καθότι, το χρονικό αυτό διάστημα, δόθηκαν αφορμές για να δρομολογηθούν σημαντικές αλλαγές στη νοοτροπία και στη θεσμοθέτηση πολλών δικαιωμάτων για την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνατοτήτων των γυναικών, την ατομική τους ολοκλήρωση και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των δύο φύλων.
Μέσα από αυτές τις γραμμές, η Παράταξή μας χαιρετίζει όλες τις γυναίκες που δίνουν το δικό τους αγώνα, καθημερινά, μέσα σε δύσκολες συνθήκες οικονομικής, κοινωνικής και υγειονομικής κρίσης, λόγω πανδημίας, που βιώνουν την ανασφάλεια σε όλα τα επίπεδα, το άγχος για το μέλλον των παιδιών τους και της οικογένειάς τους γενικότερα, καλώντας τις γυναίκες αυτές να συνεχίσουν να δίνουν τον δικό τους αγώνα τον καλό, με αξιοπρέπεια, υψηλό ηθικό και αυτοσεβασμό.
Κι ας μην ξεχνάμε τη ρήση που μας άφησε ως παρακαταθήκη ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: “Οι γυναίκες είναι ικανές από το μηδέν να κάμουν το παν.”

Χρόνια Πολλά και Δημιουργικά σε όλες τις γυναίκες!

*Ομάδα Εργασίας Κοινωνικών Θεμάτων της Δημοτικής Παράταξης ''αλλάzουμε ΜΑΖΙ''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.