Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

ΒΑΡΙΑ ΣΚΙΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ!

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν φαίνεται στη Νέα Δημοκρατία

 
     Δημήτρης Κ. Ψυχογιός

Το είδαμε και αυτό: από τη μια, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών σε αυστηρό κήρυγμα του απειλεί με «αποτείχιση» και καλεί «να αποσυρθεί στο σπίτι του, στο μοναστήρι του, στο κελί του και από εκεί να έχει τις θέσεις τις δικές του» όποιος κληρικός δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αντιμετώπιση της covid-19. Από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να δηλώνει για τις καταστροφές από την κακοκαιρία ότι «Με το Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα φυσικά φαινόμενα».
Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν φαίνεται στη Νέα Δημοκρατία: λίγο πριν τις εκλογές του 2004 είχαμε ακούσει τον μέλλοντα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να δηλώνει ότι ο Θεός του έστειλε τα παιδιά που μόλις είχε αποκτήσει, σήμερα ακούμε από τον κ. Οικονόμου ότι ο Θεός έστειλε την «Αθηνά» και η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αποτρέψει το θείο θέλημα των καταστροφών στην Εύβοια.
Η δήλωση του κ. Οικονόμου αποτελεί ίσως προμήνυμα εκλογών και αντιπαραθέσεων χωρίς όρια και κανόνες – μόνο που, επιπλέον, συνδαυλίζει τη φωτιά που σιγοκαίει σε όλη την Ελλάδα, στη Μακεδονία και την Θράκη κυρίως: με πληθυσμό 2,7 εκατομμύρια, ήτοι το 25% του πληθυσμού των 10,7 εκατομμυρίων, οι δύο περιφέρειες έχουν το 55% των ανεμβολίαστων – ήτοι, έχουν παραπάνω από διπλάσιους ανεμβολίαστους συγκριτικά με όλη την υπόλοιπη χώρα.
Μάλλον δεν είναι τυχαίο το ότι ο κ. Ιερώνυμος έκανε την αυστηρή δήλωσή του κατά τη χειροτονία του νέου μητροπολίτη Καστοριάς: γνωρίζει πολύ καλά πως στη Μακεδονία-Θράκη, πέφτει βαριά η σκιά του Αγίου Όρους. Για τούτο και καλεί τους ανορθολογικούς να πάνε στα μοναστήρια τους και να σταματήσουν να διαδίδουν ανοησίες – αντιθέτως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενισχύει τον πασίγνωστο ανορθολογισμό του Όρους, τη μοιρολατρική πεποίθηση ότι κακοκαιρίες, επιδημίες και άλλα δεινά είναι «θέλημα θεού» που μόνο η Χάρις Του μπορεί να χαλιναγωγήσει.
Έρχονται η θρησκευτική και στρατιωτική 26η Οκτωβρίου (που την πλήρωσε ακριβά η Μακεδονία πέρυσι), με γιορτές και παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη – που ήδη έχουν το ελεύθερο από τον υπεράγαν αγαπώντα τα σταυροκοπήματα, τα λιβανίσματα, τις σημαίες και τους πειθαρχημένους βηματισμούς κ. Πλεύρη.
Οι δύο υπουργοί υπονομεύουν τις προσπάθειες του αρχιεπισκόπου να σώσει ζωές, ενθαρρύνουν την πολιτική ανυπακοή και για τούτο θα τους γυρίσει μπούμερανγκ ο Θεός την ψηφοθηρία τους: το κόστος σε ζωές θα γίνει και κόστος σε ψήφους.

Πηγή: https://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.