Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

ΤΟ ΑΒΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ!

  Δημήτρης Δανίκας

'Αντε παιδάκι μου και η Παναγιά μαζί σου. 'Αντε να φροντίσεις την οικογένειά σου. 'Αντε και πολύ καιρό έμεινες μέσα. Ένα χρόνο; Τόσο πολύ! Μα τι έκανε ο άνθρωπος; Προφανώς τυχαία έπεσε στο περιστατικό.
Προφανώς τυχαία βρέθηκε στην εγκληματική οργάνωση. Προφανώς δεν πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Και προφανώς εντελώς συμπτωματικά διασταυρώθηκε με τον Παύλο Φύσσα και το φονικό. Αντε Πατέλη και προσοχή από εδώ και μπρος.
Να προσέχεις τις παρέες σου. Να διαλέγεις τους φίλους σου. Να ακολουθήσεις έναν δρόμο κανονικό. Εμείς το καθήκον μας πράξαμε. Διαβάσαμε το φάκελο, επεξεργαστήκαμε τα δεδομένα, διυλήσαμε τις μαρτυρίες και στο τέλος καταλήξαμε στην αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη. Του επονομαζόμενου «πυρηνάρχη Νικαίας της Χρυσής Αυγής, μέλος εγκληματικής οργάνωσης και ένας εκ των αυτουργών στο φόνο του Παύλου Φύσσα»
Κάπως έτσι τα δέκα χρόνια κάθειρξης κατέληξαν σε τριάντα μήνες. Και πολλοί ήταν. Στη θέση των μελών του Συμβουλίου και του συγκεκριμένου Εισαγγελέα που εισηγήθηκε την αποφυλάκιση αυτού του «αθώου» πολίτη, θα έκανα την αυτοκριτική μου για λογαριασμό ολόκληρης της Δικαιοσύνης
Στη θέση του Συμβουλίου και του συγκεκριμένου εισαγγελέα θα εξηγούσα πως άλλο πράγμα είναι ο τάδε φοροφυγάς μερικών χιλιάδων ευρώ που καταλήγει και ενίοτε σαπίζει πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Και άλλη περίπτωση ο Γιώργος Πατέλης, το λεγόμενο «καμάρι των ταγμάτων εφόδου» που βρέθηκε τυχαία σε εκείνο το σημείο και που η οργάνωσή του δεν είναι εγκληματική, ούτε φασιστική. Και ούτε προσβάλλει κατάφωρα και ντροπιαστικά, εξοργιστικά, αναίσχυντα τη μνήμη εκατομμυρίων του Ολοκαυτώματος εκείνου του Ναζισμού. Εις τον οποίο ομνύονται και ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης και ο Πατέλης μεταξύ των άλλων
Στη θέση των μελών του Συμβουλίου που ομοφώνως ελευθέρωσε τον Γιώργο Πατέλη θα ζητούσα και τα ρέστα από την Πολιτεία και απ όλους σχεδόν τους βουλευτές που ζήτησαν, απαίτησαν, να χαρακτηριστεί «εγκληματική οργάνωση» η Χρυσή Αυγή. Και επίσης στην μητέρα του Φύσσα και σε όλους τους συγγενείς του, θα τους έλεγα «ας πρόσεχε το παιδί σας»
Και τώρα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Βασίλειος Πλιώτας. Που πρώτα θα μελετήσει τον φάκελο και μετά θα αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση και αν αυτός ο καλός άνθρωπος που βρέθηκε τυχαία και αν από τις μελλοντικές πράξεις του πρόκειται η δεν πρόκειται να κινδυνεύσει κανείς. Ούτε Πακιστανός, ούτε Αλβανός, ούτε αριστερός, ούτε εβραίος, ούτε άλλος κανείς. Το παιδί έβαλε μυαλό
Τα συμπεράσματα απλά, καυτά και εξοργιστικά: ο εγκληματικός φασισμός είναι κάτι σαν πταίσμα, άντε σαν πλημμέλημα. Ο φόνος συμπτωματικός. Η «Χρυσή Αυγή» δεν είναι εγκληματική οργάνωση.
Η αρπαγή μιας φρατζόλας ψωμί και η σεξουαλική παρενόχληση μπροστά σ αυτό το τυχαίο φονικό θεωρούνται κακουργήματα. Η Ελλάδα χλεύη της Ευρώπης. Εντός των τειχών της Δικαιοσύνης βρίσκονται και λειτουργούν δικαστικοί με τέτοιες απόψεις και με τόσο ευαίσθητα δημοκρατικά μυαλά που ξεπερνούν ακόμα και τις πιο ακραίες εκτιμήσεις. Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος καταλήγουν με ρετσινιά. Και οι Χρυσαυγίτες πανηγυρίζουν πως «πάλι με χρόνια και με καιρούς πάλι τα ίδια και χειρότερα θα κάνουν»
Τι να πω; Το γνωστό. Δηλαδή η Χρυσή Αυγή μπορεί να πνέει τα λοίσθια. Όμως το αβγό του φιδιού ζεστό, παραγωγικό και προστατευμένο από τις καλύτερες οικογένειες της Σωρρακώσταινας!

Πηγή: https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.