Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΙΣΤΙΑ: ΠΟΤΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΧΙ;

Αξίζει για μια άτυχη στιγμή να «διαλύσεις» έναν έρωτα; Ο άπιστος είναι θύτης ή μήπως είναι τελικά το θύμα;

Της Φωτεινής Πανάβου


Η απιστία δεν είναι απλή υπόθεση.
Ούτε απ΄την πλευρά του άπιστου αλλά ούτε κι από την πλευρά του προδομένου και τα πράγματα μπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν η σχέση είναι χρόνια ή ακόμη χειρότερα όταν υπάρχει γάμος και παιδιά. Ωστόσο, όπως και να έχουν τα πράγματα, όπως και αν γίνεται αντιληπτό σε μια σχέση το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο και το δίλημμα είναι ένα. Η απιστία συγχωρείται ή οχι;
Πρώτο και δύσκολο βήμα είναι η αποδοχή. Η αποδοχή της κατάστασης και η ψυχραιμία. Οποιαδήποτε μορφή εκδίκησης δεν πρέπει να υπάρχει ούτε καν σαν σκέψη γιατί πέρα από τον άπιστο θα τραυματίσει ακόμη περισσότερο τον προδομένο.
Σε κάθε περίπτωση το άτομο οφείλει να γυρίσει στον εαυτό του και να αναρωτηθεί: για πιο λόγο να συγχωρήσει μια απιστία; για ποιο λόγο επέλεξε να προδώσει; έχει νόημα να συνεχίσει να ζει μέσα στη σχέση; τι θα του προσφέρει ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου; Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που βρίσκεται η απάντηση στο δίλημμα. Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να ζυγίζεις με καθαρό μυαλό μια κατάσταση αλλά αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη λύση.
Φυσικά υπάρχουν και παράγοντες οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν στη συγχώρεση ή μη. Η ειλικρίνεια από την πρώτη στιγμή είναι ένας από αυτούς και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Όταν πρόκειται, μάλιστα, για ένα μεμονωμένο γεγονός και όχι μια παράλληλη σχέση τότε τα ελαφρυντικά είναι περισσότερα. Στη περίπτωση που πρόκειται για απιστία σε γάμο με παιδιά η κατάσταση γίνεται λίγο πιο δύσκολη από τη στιγμή που ο αντίκτυπος της απιστίας δεν θα επηρεάσει μόνο το ζευγάρι αλλά και τα παιδιά αυτού. Πολλά ζευγάρια επιλέγουν να συνεχίσουν να είναι μαζί για χάρη των παιδιών αλλά το κάνουν παρά τη θέληση τους, γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα καθώς η ψυχρότητα τραυματίζει περισσότερο από ένα διαζύγιο.
Σε κάθε περίπτωση η απιστία δεν παύει να είναι μια επίπονη κατάσταση χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει απαραίτητα να διαλύσει μια σχέση. Εμπιστοσύνη και σεβασμός τραντάζονται, αν όχι χάνονται, αλλά είναι στο χέρι του προδομένου το αν θα δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ή θα κλείσει ένα κεφάλαιο στη ζωή του.

Πηγή: http://labelnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.