Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

H NOKIA ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!

Επιμέλεια: Πατέρας Τσαμπίκος Π. Πετρόπουλος
  • Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών αναπτύσσει μια σειρά από προηγμένες ιατρικές εφαρμογές
Το σύστημα που αναπτύσσει η Nokia θα προσπαθήσει να εντοπίζει καρκινικούς όγκους όταν αυτοί βρίσκονται ακόμη στην διαδικασία του σχηματισμού τους
Τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσε στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Ρατζίβ Σούρι, όχι για ανακοινώσεις που να σχετίζονται με τα κινητά τηλέφωνα αλλά για την ανάπτυξη νέων επαναστατικών ιατρικών συστημάτων και εφαρμογών.
Ο Σούρι ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δημιούργησε ένα νέο τμήμα ανάπτυξης ιατρικών τεχνολογιών. Οπως ανέφερε ήδη το τμήμα έχει ξεκινήσει να εργάζεται και αναπτύσσει μια τεχνολογία που θα ενσωματώνεται στα ρούχα (π.χ ένα τσιπ που θα βρίσκεται στο μανίκι μιας μπλούζας) και θα κάνει ελέγχους στον οργανισμό των χρηστών αναζητώντας έγκαιρα τα ίχνη του καρκίνου. 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Nokia το σύστημα αυτό θα αναζητά βιοδείκτες οι οποίοι θα επιτρέπουν στους γιατρούς να διαπιστώνουν ότι κάποια κύτταρα έχουν αρχίσει να δείχνουν σημάδια μετατροπής τους σε καρκινικά. Στόχος των δημιουργών είναι το σύστημα αυτό να εντοπίζει τους όγκους μήνες πριν αυτοί σχηματιστούν! 
Ο Σούρι είπε επίσης ότι στα σχέδια του νέου τμήματος είναι η ανάπτυξη νέων εφαρμογών τηλειατρικής που θα επιτρέπουν να γίνονται ακόμη και χειρουργικές επεμβάσεις με τους γιατρούς να βρίσκονται μακριά από τον ασθενή. Η εταιρεία θέλει επίσης να αναπτύξει τεχνολογία που θα συνδέει τα ασθενοφόρα με τα νοσοκομεία έτσι ώστε όταν μεταφέρεται ένας ασθενής μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο να έχουν φτάσει στους γιατρούς που θα τον παραλάβουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι.

Λαϊνας Θοδωρής
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.