Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΠΤΗΣΗ ΜΗ370: ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Το πρώτο αξιόπιστο στοιχείο στις έρευνες για την εξαφάνιση του Μπόινγκ των αερογραμμών της Μαλαισίας παρουσιάστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης. Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από κινέζικο δορυφόρο δείχνουν ένα αντικείμενο που θα μπορούσε να είναι ένα κομμάτι του αεροσκάφους, στη θάλασσα νότια του Βιετνάμ.


Πτήση ΜΗ370: Βρέθηκαν άγνωστα αντικείμενα στη θάλασσα
 
Η κρατική υπηρεσία επιστημών, τεχνολογίας και εθνικής ασφάλειας της Κίνας που παρουσίασε τις φωτογραφίες από το δορυφόρο, ανακοίνωσε ότι εντοπίζονται «τρία άγνωστα αντικείμενα που επιπλέουν, με διαστάσεις 13 επί 18 μέτρα, 14 επί 19 μέτρα και 24 επί 22 μέτρα αντίστοιχα».
Οι εικόνες ελήφθησαν στις 9 Μαρτίου - μια μέρα μετά την εξαφάνιση του μαλαισιανού αεροσκάφους - αλλά δεν είχαν δημοσιευτεί μέχρι την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τις συντεταγμένες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την κινεζική υπηρεσία, τα αντικείμενα εντοπίστηκαν βορειοανατολικά της Κουάλα Λουμπούρ, απ' όπου απογειώθηκε το μαλαισιανό Boeing και νότια των ακτών του Βιετνάμ.
Το σημείο βρίσκεται πολύ κοντά στην προκαθορισμένη πορεία του αεροσκάφους που κατευθυνόταν προς το Πεκίνο.
Ανάλογες ανακοινώσεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τις ομάδες που συμμετέχουν στην έρευνα σχετικά με αντικείμενα που επιπλέουν στην τεράστια θαλάσσια περιοχή, αλλά και για κηλίδες από καύσιμα. Οι ανακοινώσεις αυτές δεν οδήγησαν σε κάποιο αποτέλεσμα.
Ωστόσο, η ανεύρεση των αντικειμένων αλλάζει για μια ακόμη φορά τα δεδομένα της συνεχιζόμενης έρευνας, καθώς περιορίζει το εύρος της περιοχής που εστιάζονται οι έρευνες, σε μια περιοχή 27.000 ναυτικών μιλίων, όπως είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι αρχές της Μαλαισίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.