Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: ''ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ''.

  • Επιμέλεια: Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • Ομιλία υποψηφίου δημάρχου κ. Γιώργου Παπαγεωργίου στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πρόσφατα, στο ξενοδοχείο ''Μαντάς'', στο Λουτράκι.
Γιώργος Παπαγεωργίου
<< Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
     Φίλες και φίλοι,       
     Κύριες και κύριοι,
Σας ευχαριστώ όλους ανεξαιρέτως και κάθε έναν και κάθε μία, προσωπικά, για την σημερινή σας παρουσία.
Είστε το οξυγόνο για να συνεχίσουμε τον αγώνα και ο αέρας που στο πέρασμά του παρασέρνει τα πάντα.

Μην έχετε καμιά αμφιβολία. Για αυτό μας φοβούνται, για αυτό μας συκοφαντούν, για αυτό μας αντιγράφουν, για αυτό προσπαθούν να μας διασπάσουν.
Εμείς όμως είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για καιρό. Και πρέπει να σας πω ότι τελικά μπορεί να μην καταφέρουμε να είμαστε στη καρδιά τους θα φροντίσω όμως να είμαστε για καιρό στο μυαλό τους...
Και έπρεπε να ήσασταν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, να δείτε τον φίλο μου τον Γιώργο Κακαβά να υπερασπίζεται το δίκαιο, την ηθική, τις αξίες, και τους θεσμούς και την άλλη πλευρά να αμύνεται στέλνοντας τη μπάλα στην εξέδρα.
Φίλε Γιώργο Κακαβά, πρέπει να σου πω από το βήμα αυτό ότι χαίρομαι και είμαι υπερήφανος που είμαστε φίλοι και μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον αυτού του τόπου. 
 Όμως Φίλες και Φίλοι, Ερχόμενος σήμερα εδώ στον φιλόξενο αυτό χώρο, ένας από τους απλούς ανθρώπους του μόχθου, συμπολίτης μου από τους Αγίους Θεοδώρους που ξέρει τη τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου που ξέρει ότι μπορεί να μην έχουμε χρήματα να πληρωθούν τα παιδιά της ΔΗΚΕΠΑΘ που επί 3.5 χρόνια περιμένουν υπομονετικά να πάρουν τα χρήματα τους, μου είπε : Γιώργο κάντε κάτι... πάμε από κακό στο χειρότερο.
Τον διαβεβαίωσα, του έδωσα το λόγο μου, ότι όλοι εμείς μαζί, οι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον Δήμο από τη κρίση και πως πολύ σύντομα αν μας δώσει τη δυνατότητα ο κυρίαρχος Λαός θα τα καταφέρουμε να έρθουν καλύτερες μέρες στο τόπο μας.
Όμως θα ήθελα ακόμα να του πω αυτό που λέω σήμερα σε σας ότι δηλαδή για να πετύχουμε να βγούμε από την κατάσταση που είμαστε σήμερα, χρειάζεται όραμα, τόλμη, προγραμματισμός, αποφασιστικότητα και προπάντων αλήθεια. Και Δημάρχους που να μην παραπλανούν με τόνους ψεύτικων υποσχέσεων, που να μην λαϊκίζουν ασύστολα, που να μην εμπλέκονται οι ίδιοι σε φαινόμενα σήψης και διαφθοράς που όζουν και καταρρακώνουν τους θεσμούς, αλλά να νουθετούν, να παίρνουν θέση αντί να σιωπούν ένοχα για να καλύψουν τα δικά τους, και κυρίως πολιτικούς που να μην φοβούνται το πολιτικό κόστος.
Άννα-Μαρία Κρεμμύδα-Γιώργος Παπαγεωργίου-Γιώργος Γρηγοράκος
Μια τέτοια Δημοτική αρχή νομίζω ότι έχει ανάγκη ο τόπος.
Μια δημοτική αρχή που θα πει στους Δημότες με απλά κατανοητά λόγια την δικιά της πρόταση για την έξοδο από την οικονομική κρίση. Που θα φροντίζει την καθημερινότητα και θα δημιουργεί εμπιστοσύνη και ασφάλεια στο συμπολίτη μας, αλλά και τη βεβαιότητα ότι υπάρχει συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο σε όλα τα ζητήματα για την επόμενη μέρα, που δεν θα βάζει κολονάκια έτσι για πλάκα γιατί κάποιος αντιδήμαρχος το θέλει, αλλά γιατί υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης του συγκοινωνιακού προβλήματος της πόλης. 
Μια δημοτική αρχή, η οποία απαλλαγμένη από λάθη, παραλήψεις και προσωπικές στρατηγικές του παρελθόντος, με βάση την ιδιωτική πρωτοβουλία, τις επενδύσεις και τα προγράμματα ΕΣΠΑ, θα καταθέσει με παρρησία τη δική της άποψη για το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου, για τα μέλλον του ΣΠΑ και των άλλων περιουσιακών στοιχείων του Δήμου.
Μια δημοτική Αρχή δηλαδή που θα αξιοποιήσει όλες τις παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας από τη Μαυρολίμνη έως του Αγίους Θεοδώρους ώστε επιτέλους να καταστήσουμε το Δήμο μας ανταγωνιστικό, απενοχοποιώντας το κέρδος και την επιχειρηματικότητα.
Μια Δημοτική αρχή η οποία επιτέλους θα προχωρήσει στη σύνταξη ενός 10ετούς στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό με ταυτόχρονη Μελέτη των αγορών και των προσφερόμενων δυνατοτήτων σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ, τον LTO και την Περιφέρεια και θα εκπονήσει Marketing Plan για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου ως τελικού προορισμού, αξιοποιώντας νέα εργαλεία ανάπτυξης, όπως τα υδατοδρόμια και τα κρουαζιερόπλοια, που σε λίγο καταφθάνουν στη περιοχή μας.
Μια δημοτική αρχή που θα πλησιάζει τον δοκιμαζόμενο δημότη, όχι για να πάρει από αυτόν, αλλά για να του δώσει, να συνεργαστεί μαζί του με ΣΔΙΤ, για ένα καλύτερο αύριο για όλους αξιοποιώντας το παραλιακό μέτωπο που σήμερα παραμένει αναξιοποίητο και δεν αποδίδει παρά ελάχιστα στο Δήμο.
Μια δημοτική αρχή που θα του προσφέρει με αξιοπρέπεια ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα στην υγεία, στην απασχόληση και στην παιδεία, που θα φροντίσει επιτέλους για την Λειτουργία ιδιωτικής Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και ουσιαστική στήριξη της, ώστε στο Λουτράκι να Εκπαιδεύονται και να πιστοποιούνται μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων οι επαγγελματίες του τουρισμού.

Γιάννης Καραπανάγος-Γιώργος Γρηγοράκος
Μια δημοτική αρχή που θα βοηθήσει τον φίλο οικιστή να ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία και να μην νοιώθει αποκομμένος απλά και μόνο επειδή το σπίτι του είναι στον υδροφόρο ορίζοντα του Λουτρακίου ή κατοικεί στο πανέμορφο αλλά μακρινό Σχίνο ή δεν ψηφίζει εδώ. Μια δημοτική αρχή που για πρώτη φορά θα θεσμοθετήσει Αντιδήμαρχο Οικιστικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας που θα λειτουργεί ως ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους οικιστές και τη δημοτική Αρχή, ώστε να συμβάλλουν ακόμα πιο πολύ και αποτελεσματικότερα στην ανάκαμψη και στην ανασυγκρότηση Δήμου. Μια δημοτική αρχή που θα βγάλει τον δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας από τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, που συνήθως δημιουργούν η ημιμάθεια και η ανασφάλεια για το αύριο, που θα εξηγήσει και θα αναλύσει τα πλεονεκτήματα τις μετατροπής της κοινοπραξίας σε ΑΕ, χωρίς φόβο αλλά με επιχειρήματα και κόκκινες γραμμές που θα υπερασπίζονται τα πάγια συμφέροντα του Δήμου.
 Μια δημοτική αρχή που θα απαντά με πειστικότητα στις ανησυχίες και τα αδιέξοδα των νέων ανθρώπων που σήμερα, χωρίς ξεκάθαρο επαγγελματικό προσανατολισμό, ζουν χωρίς δουλειά υποαπασχολούμενοι και με πενιχρούς μισθούς την αβεβαιότητα του αύριο.
Μια δημοτική αρχή που θα εξασφαλίζει τη συμμετοχή και την ελπίδα στους νέους που βρίσκονται σήμερα στο απόλυτο κράτος της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας και αδυνατούν ουσιαστικά να προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητες τους, δημιουργώντας θέσεις εργασίας.
Μια δημοτική αρχή με αξίες και αρχές που θα ενώνουν, θα προσδίδουν και θα εξασφαλίζουν την συμμετοχή όλων των Δημοτών χωρίς κομματικές παρωπίδες, χωρίς τις ταμπέλες του παρελθόντος που μας χώρισαν, χωρίς τους τεχνητούς παραταξιακούς διαχωρισμούς που παραπέμπουν μόνιμα και σταθερά στο αυτοδιοικητικό χθες.
 
Γιατί είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι, ήρθε η ώρα της συμμετοχής, της συναπόφασης και της συνδιαμόρφωσης του μέλλοντός μας. Ήρθε η ώρα της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού. Ήρθε η ώρα να ξαναβρούμε το χαμένο βηματισμό μας και να επιλέξουμε τι Δήμο θέλουμε. Η ώρα να επαναδιατυπώσουμε τον προσανατολισμό μας. Η ώρα να διαφυλάξουμε να προστατεύσουμε και ταυτόχρονα να αναπτύξουμε το νερό μας, την ταυτότητα μας. Η ώρα να γίνουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής και προόδου, που θα σταματήσει τον κατήφορο που ζούμε τα τελευταία χρόνια.
Η ώρα να ξεφύγουμε από τις λογικές του Χθες πουν μόνιμα μας ήθελαν και μας θέλουν χωρισμένους σε Γκιωνικούς ή Παυλικούς. Ήρθε η ώρα να τα αλλάξουμε όλα, γιατί το χρωστάμε στη ιστορία του τόπου μας, στις αξίες και στις ιδέες μας, το χρωστάμε στις οικογένειες μας στους φίλους μας στα παιδιά μας.
Άλλωστε τον δήμο δεν θα τον σώσουν οι Τράπεζες η Τρόικα και το ΔΝΤ. Εδώ δεν έχουμε τέτοια.
Τον δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Και Αγίων Θεοδώρων θα τον σώσουν οι πατριώτες, Θα τον σώσουμε εμείς, ενωμένοι, Θα τον σώσουν οι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ και όσοι καταλαβαίνουν την πραγματικότητα.
Αυτή τη νέα λογική έχει τελικά ανάγκη ο τόπος και αυτή πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε να έρθει σύντομα στην εξουσία.
Σας ευχαριστώ. Καλή νίκη
Γεια σας >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.