Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ!

Γράφει η Μαρία Μπαριτάκη-Τσίκουλου
        
Στην γειτονιά των αγγέλων δεν μπορείς να δεις. Στην γειτονιά των αγγέλων δεν μπορείς να κάνεις σκέψεις. Στην γειτονιά των αγγέλων δεν μπορείς να λησμονήσεις πως κάθε σου στιγμή είναι πολύτιμη. Στην γειτονιά των αγγέλων
δεν μπορείς να μετρήσεις τον χρόνο. Στην γειτονιά των αγγέλων δεν μπορείς να νιώσεις να μην αγαπάς. Στην γειτονιά των αγγέλων δεν μπορείς να μην γίνεις εσύ ο ίδιος αγάπη. Αφορμή για το παραπάνω κείμενο στάθηκαν κάποια πλάνα ζωής που χάραξαν την μνήμη μου, από πραγματικά μία γειτονιά των αγγέλων. Η μία κοπέλα, ευλογημένη από αυτό το χρίσμα της μητρότητας, να φεύγει νωρίς και να την βλέπω να μπαίνει στο αυτοκίνητο εκεί στην γειτονιά, με το μαντήλι στα μαλλιά που έλειπαν από τις χημειοθεραπείες. Ο άλλος, ένας μεσήλικας και ίσως λίγο πιο πάνω, με μία όμως έφηβη καρδιά, περιχαρής και γεμάτος δημιουργία να μπογιατίζει, σαν να ζωγράφιζε τον πιο μεγαλόπρεπο πίνακα της συλλογής του. Μετά από λίγο, σιωπή. 
 
Περνούσες από εκείνη την γειτονιά και αν το ένιωθες, ήθελες να κλάψεις, να το πεις, πως γίνεται; Πως έτσι ξαφνικά; Μα πως οι άγγελοι θα πλήθαιναν αλλιώς, αν δεν είχαν ζήλο να γεμίσουν με κατοίκους τις γειτονιές τους; Γεια σου Κα ΣΑΡΑ/ Γεια σου Κε ΤΖΙΜΗ, κάποτε να το ξέρετε θα ανταμώσουμε όλοι μαζί στις γειτονιές των αγγέλων και αυτά που θα έχουμε πίσω μας αφήσει, θα είναι τα παιδιά μας, τα λόγια μας, και οι καλές μας πράξεις.

Υ.Σ.Γ. Πρέπει να αγαπάμε όσο ακόμη έχουμε την δυνατότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.