Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ "ΤΥΧΗ" ΣΟΥ!

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να έχουν μια πιο ευτυχισμένη και ισορροπημένη ζωή. Είναι στο χέρι του καθενός να βελτιώσει και να φτιάξει τη ζωή του όπως ακριβώς θέλει. Ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να το κάνει.
Οι ειδικοί πάντως μετά από έρευνες έχουν βρει πώς υπάρχουν κάποιες συνήθειες που φέρνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή των ανθρώπων. Συνεπώς, αν δυσκολεύεστε στο να βρείτε τρόπους να αλλάξετε τα πράγματα και την «τύχη», οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας φανούν χρήσιμες.

Μειώστε την τηλεόραση: Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν περισσότερη τηλεόραση, σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Social Indicators Research. Ο λόγος γιατί επιλέγουν να ζήσουν τη ζωή μέσα απ΄την ζωή των «ηρώων» της τηλεόρασης. Ταξιδεύουν στα μέρη που βλέπουν, μπλέκονται στις ζωές των πρωταγωνιστών, μπαίνουν στα προσωπικά των διασήμων. Η ζωή όμως περνά.

Τι γίνεται με τα χρόνια που περνούν; Πολλοί φοβούνται κάθε χρόνο πως μεγαλώνουν. Νομίζουν πως η ευτυχία φεύγει με τον καιρό. Όμως, πολλές μελέτες υποστηρίζουν ότι η ευτυχία αυξάνεται μετά τη μέση ηλικία. Και ίσως όχι άδικα αφού πλέον έχετε την ωριμότητα να αναγνωρίσετε την ευτυχία στις μικρές στιγμές της ζωής.

Η προσμονή και η οργάνωση των διακοπών αρκούν: Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται αρκούν για να νιώσει κάποιος την ευτυχία σύμφωνα με τους ερευνητές. Η σκέψη και μόνο ότι μπορείτε να δραπετεύσετε απ' την καθημερινότητα, να αλλάξετε παραστάσεις και να αξιοποιήσετε το χρόνο σας όπως θέλετε φτάνει για να νιώσετε ευτυχισμένοι.

Οι αλλαγές: Όταν τα πράγμα μένουν στάσιμα για πολύ καιρό οδηγεί σε μία πλήξη. Μπορεί να δημιουργούνται έτσι σταθερές στη ζωή σας που σας κάνουν να νιώθετε ασφάλεια όμως η ρουτίνα είναι αναπόφευκτη. Για το λόγο αυτό οι αλλαγές που και που χρειάζονται.

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι: Επιλέξτε να έχετε δίπλα σας χαρούμενες ανθρώπους γεμάτους ενέργεια και κέφι. Η μιζέρια και η γκρίνια δεν έχουν θέση στην καθημερινότητα σας.

Να χαίρεστε τη φύση: Οι άνθρωποι του 21 αιώνα είναι ξεκομμένοι από τη φύση κι αυτό συχνά τους κάνει να αισθάνονται σαν εξωγήινοι στον ίδιο τους τον πλανήτη. Ακόμα, κι αν πιστεύετε ότι η παιδεία και ο πολιτισμός έχουν αναπληρώσει το πιο ζωώδες και ενστικτώδες μέρος του εαυτού τους, εξακολουθούν να χρειάζονται την επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Για το λόγο αυτό προσπαθήστε να καταφεύγετε στη φύση πού και πού. Ακόμα, κι ένας Κυριακάτικος περίπατος δίπλα στη θάλασσα ή στο βουνό αρκούν.

Οι πολιτιστικές δραστηριότητες: Επισκεφτείτε ένα μουσείο το Σαββατοκύριακο για μία επιμορφωτική βόλτα. Μία μελέτη στην επιθεώρηση Epidemiology and Community Health διαπίστωσε ότι οι άντρες που συμμετέχουν σε πολιτιστικές δραστηριότητες τείνουν να είναι πιο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι σε σχέση με όσους απέχουν από αυτές.

Τα κατοικίδια: Ένας τριχωτός φίλος θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και θα δώσει περισσότερο νόημα στη ζωή σας, υποστηρίζει μία μελέτη στην επιθεώρηση Personality and Social Psychology.

Η προσφορά: Όταν κάνετε κάτι καλό για την κοινωνία δεν κερδίζουν μόνο οι συνάνθρωποί σας αλλά κι εσείς. Σύμφωνα με μία μελέτη από την επιθεώρηση Science, οι άνθρωποι που δίνουν χρήματα για φιλανθρωπίες ή όσοι προσφέρουν εθελοντική εργασία είναι συνήθως περισσότερο ικανοποιημένοι από τον εαυτό τους. Ειδικά στις μέρες μας η βοήθεια στους συνανθρώπους είναι πολύτιμη.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.