Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ...

Όταν δίνουμε στους άλλους, με σκοπό να τους κάνουμε να μας αγαπήσουν, και εκείνοι μας φερθούν άσχημα, τότε ανακαλύπτουμε ότι δίνουμε για να πάρουμε.
Μπορεί η ζωή να τους χρησιμοποιεί για να μας διδάξουν αυτό το μάθημα. Όταν ενεργούμε με κάποιο τρόπο, θέλοντας να παρουσιάσουμε μια ωραία εικόνα στους άλλους, για να κερδίσουμε αποδοχή και σεβασμό, αυτό μπορεί να λειτουργήσει αντίστροφα. Ο στόχος μας ίσως δεν επιτευχθεί και θα αισθανθούμε απογοητευμένοι και αδικημένοι.
Αν πιστεύουμε ότι ο άλλος πρέπει να μας δείξει ευγνωμοσύνη για ότι κάνουμε γι’ αυτόν, τότε εκείνος μπορεί να κάνει ακριβώς το αντίθετο, για να πάψουμε να έχουμε αυτό το κίνητρο. Αν είμαστε προσκολλημένοι στο να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα από τις προσπάθειές μας, η ζωή μπορεί να μας διδάξει, πολύ γρήγορα, ότι πρέπει να αφήσουμε αυτή την προσκόλληση και να κάνουμε ό,τι κάνουμε, επειδή πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να γίνει. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθουμε να δίνουμε με έναν πραγματικά αλτρουιστικό τρόπο, χωρίς να ζητάμε τίποτα, ούτε καν συγκεκριμένα αποτελέσματα ή επιτυχία στις προσπάθειές μας. Η μηλιά δε μας ζητάει καμιά ανταμοιβή για τα μήλα της. Ούτε έχει φουσκωμένο εγωισμό γι’ αυτό που δίνει. Ούτε την νοιάζει τι θα γίνει με τα μήλα της, αν δηλαδή θα γίνουν δέντρα ή θα φαγωθούν από τους ανθρώπους ή τα ζώα, να θα γίνουν χυμός, ή απλά αν θα σαπίσουν στο χώμα και θα γίνουν λίπασμα. Έχει κάνει το καθήκον της, έχει παίξει το ρόλο της πάνω στη γη. Με αυτό τον τρόπο πρέπει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, σαν ένα ρόλο που έχουμε έρθει να παίξουμε. Κάνουμε αυτό που αισθανόμαστε πως πρέπει να κάνουμε και διασκεδάζουμε πραγματοποιώντας το. Αυτή είναι η ανταμοιβή μας. Η χαρά της δράσης.

Πηγή:http://nekthl.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.