Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΕΑΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ!

  • Γράφει ο Ιωάννης Καραπανάγος

Η παράσταση ''Λίγο πριν την άφεση'', του Αθέατου θεάτρου Κορίνθου,  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη των Αγίων Θεοδώρων, την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022, βασισμένη στην ποίηση του Κώστα Σκούρτη, προκάλεσε άριστες εντυπώσεις και ευμενή σχόλια.
Η ηθοποιός κα Μαρία Μαρίνου ερμήνευσε εκπληκτικά τον ρόλο της, μεταφέροντας στους θεατές το κενό μεταξύ αποβάθρας και συρμού.
Η εκπρόσωπος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα Χριστίνα Βερμέ προλόγισε την παράσταση λέγοντας ότι πραγματεύεται εκείνες τις στιγμές της ζωής μας που λίγο πολύ όλοι έχουμε βιώσει. Την αιώνια μάχη ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως, στη μέρα και τη νύχτα, στο ψέμα και την αλήθεια, ανάμεσα στις επιθυμίες που άλλες πραγματοποιήθηκαν και άλλες όχι, στα όνειρα που ελπίζαμε αλλά δεν έγιναν πράξη. Εκεί, σε αυτήν την αόρατη στιγμή, σε αυτό το κενό βρίσκεται η ηθοποιός, διάφανη, μιλά χωρίς φόβο, χωρίς ντροπή, γεμάτη πίστη, γεμάτη ελπίδα, πλημμυρισμένη ΦΩΣ! Ένα φως που όλοι έχουμε μέσα μας κρυμμένο κάπου πολύ βαθιά και που αν σκάψουμε, με επιμονή, θα το βρούμε... και θα είναι αιώνιος συνοδοιπόρος που θα φωτίζει το εκούσιο και ακούσιο ταξίδι της ζωής μας.
Παρόντες στην εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Ράτης, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''αλλάzουμε ΜΑΖΙ'' και Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Καραπανάγος (συντάκτης του παρόντος), ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Μαραγκός, ο εκδότης κ. Νίκος Δενδρινός και η ηθοποιός κα Πολυξένη Ορκοπούλου-Ξανθάκη με τον επίσης ηθοποιό σύζυγό της.
Συντελεστές της παράστασης: Μουσική Νίκος Γιαννακάκος, τραγούδι Ηροφίλη Καλογεράκη, χειριστής φωτισμού-ήχου Δημήτρης Κουτάντζης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.