Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ!

  • Γράφει ο Ιωάννης Καραπανάγος
Άκρως επίκαιρη και παραγωγική η ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κοινωνικών Φροντιστηρίων και δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων στο Αμφιθέατρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022.
Την εκδήλωση προλόγισαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Κανελλόπουλος και ο Ταμίας κ. Νίκος Πουλής, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου.
Οι εισηγήσεις των εκλεκτών ομιλητών της εκδήλωσης, εμπλουτισμένες με την προβολή σχετικών βίντεο, προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον του ακροατηρίου, το οποίο κατέθεσε πολλές σημαντικές ερωτήσεις για συζήτηση. 
Ομιλητές της εκδήλωσης, η Ψυχολόγος του Χαμόγελου του Παιδιού κα Κατερίνα Στεφανή, η οποία αναφέρθηκε στην ενδοσχολική βία, η Αστυνόμος Β΄ Αγγελική Πολίτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, η οποία αναφέρθηκε στην ενδοοικογενειακή βία και ο έγκριτος Ακαδημαϊκός Εγκληματολογίας -πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη- κ. Ιωάννης Πανούσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη βία κατά των γυναικών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η πρώην Βουλευτής κα Κατερίνα Φαρμάκη, ο Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, η Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης και Δημοτική Σύμβουλος κα Μαρία Πρωτοπαππά, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''αλλάzουμε ΜΑΖΙ'' και Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Καραπανάγος (συντάκτης του παρόντος), η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου κα Δήμητρα Μίχα, η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου κα Μαρινοπούλου Μαρίνα, η δασκάλα κα Μαρίνα Θυμή, γονείς και εκπρόσωποι Συλλόγων.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Συλλόγου Κοινωνικών Φροντιστηρίων Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων για την εκδήλωση.

https://m.facebook.com/groups/1228541307968431/permalink/1339125923576635/

Το κοινωνικό φροντιστήριο δεν είναι απλά μια δομή η οποία φροντίζει για την υποστηρικτική διδασκαλία μαθητών που έχουν ανάγκη .Είναι κατά μία ευρύτερη έννοια μία συνένωση ευαισθητοποιημένων πολιτών που στόχο έχουν επίσης την επιμόρφωση, δια βίου μάθηση ΚΑΙ ενηλίκων σε θέματα κοινωνικού και καθημερινού ενδιαφέροντος μέσω κοινών δράσεων !
Η 1η κοινή δράση του συλλόγου μας με τους συλλόγους γονέων των σχολείων μας ,έλαβε χώρα στις 12-12-2022 στο αμφιθέατρο του 2ου δημοτικού σχολείου Λουτρακίου και αναλύθηκαν ζητήματα που αφορούν την βία στο οικογενειακό, σχολικό και στο ευρύτερο περιβάλλον του κοινωνικού ιστού. Με την συνδρομή των ομιλητών που τίμησαν την εκδήλωση και την συζήτηση που ακολούθησε βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Επιγραμματικά αναφέρουμε:
1.Τον θεσμό του "διαμεσολαβητή μαθητή " στο σχολείο
2. Την "σύσταση επιτροπής διαχείρισης κρίσης" με την συμμετοχή μαθητή -γονέα-δασκάλου
3. Την ενίσχυση των εκπαιδευτικών με εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγο-κοιν.λειτουργό)
4. Την αναγκαιότητα σεμιναρίων ενσυναίσθησης
5. Η στελέχωση των αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών αντιμετώπισης κάθε είδους βίας (ΔΕΠΙΣ + ΠΕΠΙΣ) και η διαλειτουργικότητα τους

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε
-στους ομιλητές της εκδήλωσης
-στην διευθύντρια του 2ου δημοτικού σχολείου κα Μαρινοπούλου Μαρίνα
- στο κατάστημα Δίανθος για τα όμορφα λουλούδια που παρέθεσαν
- στο φούρνο Μύλος για την ενισχυση του μπουφέ μας
- σε όλα τα μέλη του συλλόγου που εργάστηκαν με πάθος
- τα ειδησεογραφικά σάιτ του νομού για τις αναφορές τους στην εκδήλωση
-σε όλους τους παρευρισκόμενους για την δύναμη που μας δώσαν για την ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.