Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ!

Newsroom

Αν σήμερα χάνονται δάση στα πύρινα μέτωπα της χώρας είναι επειδή δεν κοιτάξαμε το δέντρο με την φροντίδα που απαιτείται.
Οι ειδικοί δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι οι παρατεταμένοι καύσωνες που βιώνει το βόρειο ημισφαίριο είναι συνέπεια της κλιματικής κρίσης.
Σε αυτήν την εδραιωμένη πεποίθηση της επιστήμης συστρατεύονται όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις, ανάμεσα στις οποίες και η δική μας.
«Φωτιές είχαμε και θα έχουμε, είναι και αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης την οποία βιώνουμε με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση» δήλωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός.
Επιτέλους, θα έλεγε κανείς, τώρα πλέον δεν κοιτάζουμε μόνο το δέντρο χάνοντας το δάσος.
Γνωρίζουμε ποια είναι το μεγάλο πρόβλημα και η γενεσιουργός αιτία των πρωτοφανών συνθηκών που δημιουργούνται στον πλανήτη.
Αν όμως σήμερα χάνονται δάση στα πύρινα μέτωπα της χώρας είναι επειδή δεν κοιτάξαμε το δέντρο με την φροντίδα που απαιτείται.
Φαίνεται πως αδιαφορήσαμε, ή τουλάχιστον δεν κάναμε όσα έπρεπε, για εκείνες τις κρίσιμες λεπτομέρειες που θα περιόριζαν το μέγεθος της απώλειας.
Δεν κοιτάξαμε τα δέντρα της οργάνωσης, της πρόληψης, του συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών, της ενίσχυσης των αντιπυρικών ζωνών, της εφαρμογής και του ελέγχου του σχεδίου άμυνας – αν υποθέσουμε πως υπήρξε ένα τέτοιο.
Μείναμε έτσι να κοιτάζουμε το δάσος. Δεν το χάσαμε. Αλλά με μια μοιρολατρία που κάνει τα δάση να καίγονται. Και να χάνονται.

Πηγή: https://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.