Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ!

Γράφει η Χριστίνα Σεμίδαλις*
  • Αποκλειστικά για το παρόν ιστολόγιο


Και έγραψε ο Νικ Βούισιτς στο βιβλίο του "ζωή χωρίς όρια": " ίσως έχεις ένα υπέροχο όνειρο. Έχε ωστόσο το μυαλό σου ανοικτό, ώστε να δεχτείς πως ο Θεός επιφυλλάσσει ίσως για σένα έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που έχεις οραματιστεί εσύ. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να φθάσεις το όνειρό σου, γι αυτό μην αποθαρρύνεσαι αν δεν μπορείς ακόμη να δεις από μόνος σου τον δικό σου δρόμο."
Σαφώς πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα. Ο λαός λέει: "όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει". Ας έχουμε κατά νου ότι τίποτε δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα στη ζωή μας. Οι επιλογές που κάνουμε καθορίζουν τον βίο και τη στάση μας σε καταστάσεις και ανθρώπους. Οράματα που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής για πολλούς από εμάς. Το άτομο θα είναι πάντα ένα μικρό παιδί που απαιτεί να πιάσει το χέρι της τύχης προκειμένου να οδηγηθεί στην επιτυχία. Και έχει την απαίτηση να το πραγματοποιήσει αυτό με το λιγότερο δυνατό κόπο.

Ο δικός μου ο δρόμος δεν θέλω να είναι ευθύς και πλατύς και κατηφορικός. Θέλω να είναι αυτός που μου αξίζει. Θέλω να μπορώ να χρησιμοποιήσω τα εργαλεία του χαρακτήρα μου για να τον διαβώ. Να αξιοποιήσω τα ταλέντα μου και τις ικανότητές μου. Θέλω να είναι λιγουλάκι δύσκολο να φθάσω το όραμά μου. Για να αξίζει τον κόπο. Και δεν θέλω βοήθεια. Με τις δικές μου δυνάμεις να αντεπεξέλθω στην πραγματοποίησή του.

Image result for Και έγραψε ο Νικ Βούισιτς στο βιβλίο του "ζωή χωρίς όρια":
Ο αγώνας μας, είναι τόσο όμορφος και τόσο δίκαιος, όσο καθορίζεται από την ποιότητα του χαρακτήρα μας. Οι ζαβολιές και τα πισώπλατα χτυπήματα είναι για αδύναμους. Τα άτομα που είναι δυνατότερα από άλλα συναντούν δρόμους με περισσότερες δυσκολίες. Γιατί το μπορούν και το αντέχουν. Αλλά και γιατί τα οράματά τους είναι αυτά που βρίσκουν ανταπόκριση σε περισσότερο κόσμο.
Η υπομονή είναι ένα από τα κλειδιά που ξεκλειδώνουν την επιτυχία. Η επιμονή είναι κάποιο από τα άλλα κλειδιά. Και σίγουρα το να παραμείνει κάποιος άνθρωπος στο σκαλί της επιτυχίας που του αναλογεί είναι σπουδαίο. Όπως σπουδαίο είναι να μην παρατούμε τον αγώνα μας, όσο και αν έχουμε κουραστεί. Γιατί το αίσθημα της επιτυχίας είναι τόσο σπουδαίο και μοναδικό που μας κάνει να ξεχνούμε τα όσα περάσαμε στο παρελθόν.
"ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ".

*Πολιτικός Επιστήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.