Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ SURVIVORS!

Του Νίκου Μπέτσιου, Υποστράτηγου Ελληνικής Αστυνομίας ε.α. 


 
Δεν είχα σκοπό να «καθίσω να γράψω», με όσα τεκταινόμενα συμβαίνουν στην χώρα των survivors, η αλλιώς του γέλιου και του κλάματος μαζί. Μπήκα όμως στον πειρασμό από τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στη χώρα μας και ειδικά το τελευταίο διάστημα, όπου μία αποχαυνωμένη και λοβοτομημένη κοινωνία, που προσπαθεί μέσα από τα «ερεθίσματα» τα οποία ακούει να εκφρασθεί ποικιλότροπα και με τον δικό της τρόπο στο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και προσωπικό επίπεδο. 
Πρόσφατα διεξήχθη στον Βόλο ο ...τελικός των τελικών του κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Θαυμάσαμε όλοι μας τον …ποδοσφαιρικό πολιτισμό, την κουλτούρα και το αθλητικό ιδεώδες των οπαδών των δύο ομάδων, ειδικά πάνω στην θρυλική πεζογέφυρα του πολιτιστικού και ...ανθρωπιστικού ξεβρακώματος στην κυριολεξία, πράξεις που κατέδειξαν ανάγλυφα τον κοινωνικό μας κατήφορο και τον αμοραλισμό μιας κοινωνίας που ακούει από επίσημο παράγοντα ότι «ήταν ο καλύτερος τελικός της τελευταίας δεκαετίας»!
Σωστά χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ των αντιπάλων μονομάχων μόνο ...συμβατικά όπλα και όχι πυρηνικά, δεν είχαμε νεκρούς και οι τραυματίες δεν ξεπέρασαν τους 100. Προ ημερών στη λαϊκή της γειτονιάς μου άκουσα «εκών-άκων», την στιχομυθία μιας παρέας, τριών γυναικών και ενός άνδρα, σχετικά με το...έπος του survivor.
«Τί να σου πω βρε φιλενάδα. Εκείνος ο Ντάνος είναι δυνατό και ωραίο παιδί, αλλά πολύ νευρικός. [Η φιλενάδα]. Άμα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής θα βγει με τα τσαρούχια στον Βόλο. [Η άλλη φιλενάδα]. Εμένα μου αρέσει ο Βασάλος, αλλά και ο μισθοφόρος. Είναι μοβόρος και έχει πάνω του αντρίλα. [Η τρίτη της παρέας]. Γιατί καλέ ο Σπάλ δεν είναι παίδαρος; Έβγαλε και ράπ τραγούδι ...ο «σφάχτης της καρύδας» και ο άνδρας της παρέας συμπλήρωσε ότι του αρέσει η Λαουρίτα και έμαθε ότι σε καφενείο «πλακώθηκαν» οι καφενόβιοι, γιατί νίκησαν στην ..παράταση οι «μαχητές» και έχασαν το στοίχημα οι μεν από τους δε... 

Σε κολυμβητήριο, κορυφαίος υπουργός έκανε σε αντιπάλους οπαδούς την γνωστή χειρονομία των Ελληναράδων, ο Δεσπότης έπιασε στα «πράσα» τον παπά του με την ερωμένη του, γυναίκα βουλευτής έκανε τάμα και βρήκε τον ...έρωτα της ζωής της και η εγχώρια show biz -και όχι μόνο-, ασχολείται καθημερινά με τις ερωτικές προτιμήσεις του νεοεκλεγέντος Γάλλου προέδρου και ο ...σύντεκνος στην Κρήτη μεταφέρθηκε άρον-άρον στον καρδιολόγο γιατί έπαθε καρδιά επειδή πάλι στο survivor νίκησαν οι «μαχητές».
Η Ελληνική τηλεόραση «φουλάρισε» με τραγουδιστικές εκπομπές, «πάρε κόσμε», υποσχόμενη στα νέα παιδιά, ότι θα ζήσουν «το όνειρό τους». Από την άλλη όψη του ελληνικού νομίσματος η εγκληματικότητα «χτυπάει ταβάνι», η ανεργία «χτυπάει κόκκινο», η παιδεία έχει γίνει αντικείμενο πειραματισμών, η οικονομία μας «έχει βυθισθεί», οι συντάξεις.... «αναπλαισιώνονται», τα εθνικά μας θέματα κινδυνεύουν και εμείς ζούμε στον επίπλαστο και εικονικό Συβηρητισμό μας. 
Κάποιος φίλος μου είπε μια ημέρα. «Οι Έλληνες θα συνέλθουν όχι τώρα που είναι γεμάτες οι καφετέριες με αργόσχολους και ανέργους, αλλά μόλις αδειάσουν οι καφετέριες γιατί δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε τον φραπέ τους...». 
Σε λίγο καιρό θα έρχεται το ελληνικό καλοκαιράκι και τα «μπάνια του λαού», αφού θα έχουμε «καταπιεί αμάσητες» τις νέες μεταρρυθμίσεις που λέγονται περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου... Οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι «μας την είπαν», κρύβοντας το χαμόγελο ικανοποίησής τους για το χάλι μας, με την έκφραση «KIMLIK MESELESI» που σημαίνει «κρίση ταυτότητας». 
Άντε «καλές βουτιές» στην ...Ψαρού της Μυκόνου ή και στα ...Μεσάγγαλα και αν τυχόν δεν βρούμε καρύδες να αγοράσουμε στο S.M. επειδή εξαντλήθηκαν από τους Έλληνες, ας κάνουμε υπομονή, θα φέρουν original με απευθείας πτήση από τον Άγιο Δομίνικο με χειρόγραφες αφιερώσεις του «σφάχτη της καρύδας», του «μάνατζερ ράκμπυ», της Λαουρίτας, του Χρανιόλα, του Ορέστη-τσάνγκ, του Μπο και των άλλων παιδιών, ενώ στον επόμενο τελικό κυπέλλου θα λάβουν μέτρα τάξης και ασφάλειας οι ...κυανόκρανοι του ΟΗΕ με την συνδρομή του Κίμ-Γιόνκ-Ούν.

Πηγή: eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.