Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΠΛΗΜΜΥΡΙΔΑ ΑΠΟ ΘΥΜΗΣΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Οι αναμνήσεις ξαναζωντάνεψαν και θύμισαν τα υπέροχα εκείνα χρόνια των σπουδών στη Σχολή Αξιωματικών της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής σε όσους έδωσαν το παρόν, σε μια βραδιά συγκίνησης, νοσταλγίας, χαράς και κεφιού, με φόντο την Λίμνη των Ιωαννίνων.
Οι συγκεντρωθέντες, που φοίτησαν τα έτη 1979-1982, αποτελούν μία από τις τελευταίες σειρές Αξιωματικών του ένδοξου και ιστορικού Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής, πριν την ενοποίησή του με το Σώμα της τέως Αστυνομίας Πόλεων, το έτος 1984. Να υπενθυμίσουμε ότι από τη συγχώνευση των δύο αυτών Αστυνομικών Σωμάτων προήλθε η Ελληνική Αστυνομία.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των συναδέλφων Γιάννη Ραχωβίτσα και Βασίλη Πριάβαλη, οι οποίοι και έκαναν το προσκλητήριο, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους, αφού οι παρόντες συνάδελφοι, κατά τις μετακινήσεις τους, αψήφησαν τον βροχερό καιρό, που επικρατούσε σε ολόκληρη τη Χώρα και μετέβησαν στον τόπο συνάντησης, έστω και την τελευταία στιγμή.

Φωτό Γιάννης Ραχωβίτσας 
Αρχικά, πολλά χαμόγελα, αστεϊσμοί, πειράγματα και συζητήσεις για το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον, επιβεβαιώνοντας τους μεταξύ τους άρρηκτους δεσμούς που εξακολουθούν να παραμένουν ισχυροί, παρά το διάβα του χρόνου. Στη συνέχεια, οι περισσότεροι επέδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες και ο Λάμπρος Παππάς τις λαμπρές επιδόσεις του στο δημοτικό τραγούδι. 

Ο Λάμπρος Παππάς στο Δημοτικό Τραγούδι 

Πριν τη μετάβαση στην ταβέρνα, είχε προηγηθεί προβολή φωτογραφικού υλικού και βίντεο, από διάφορες προηγούμενες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, σε αίθουσα του ξενοδοχείου διαμονής, που επιμελήθηκαν οι Γιάννης Ραχωβίτσας και Μιχάλης Σεφερίδης.  

Φωτογραφία του Yiannis Rachovitsas.
Φωτό Γιάννης Ραχωβίτσας
Ο Γιάννης Ραχωβίτσας έγραψε για τη συνάντηση στο προσωπικό του Facebook:  
''Μετά από 35 χρόνια, η σειρά μου (1979-1982) της Σχολής Αξιωματικών Χωροφυλακής με τις γυναίκες μας, βρεθήκαμε στην Λίμνη Ιωαννίνων.
Τα συναισθήματα ήταν έντονα και ανάμεικτα.
Ο χρόνος άφησε πάνω μας εμφανή σημάδια.
Κάποιοι έγιναν παππούδες, άλλοι κράτησαν τις Οικογένειες τους, άλλοι επέλεξαν νέους συντρόφους, άλλοι αιώνιοι εραστές και δυστυχώς τρεις τους πήρε ο Θεός.
Όλοι μας είμαστε περήφανοι, αφού προσφέραμε στην Πατρίδα μας και στην Ελληνική Κοινωνία τα πιο παραγωγικά μας χρόνια και την υπηρετήσαμε με αξιοπρέπεια.
''
Το πρωΐ της Κυριακής ο Βασίλης Πριάβαλης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τα όσα μας πρόσφερε, ως εμπνευστής του προγράμματος φιλοξενίας, εκτέλεσε χρέη ξεναγού και ομάδα συναδέλφων περιηγήθηκε στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων.   
  
Κατά τον αποχαιρετισμό, όλοι διατύπωσαν την επιθυμία να διοργανωθεί σε δύο χρόνια, το έτος 2019, επετειακή συνάντηση, με πανηγυρικό χαρακτήρα, λόγω της συμπλήρωσης 40 ετών από την είσοδο στη Σχολή Αξιωματικών (Σεπτέμβριος 1979)
Πάντως, ο συνάδελφος Βαγγέλης Τσόκανος πρότεινε, ως τόπο της επόμενης συνάντησης, την Άνδρο. 

*Συνεντεύξεις συναδέλφων για τη συνάντηση θα μεταδοθούν στη σημερινή μου ραδιοφωνική εκπομπή, στον Περαία-Χώρα Radio News, ώρα 17:00΄. 
Ιωάννινα









 




 







Παραδοσιακά γλυκά Λουτρακίου (Λαϊδάκι, Μπακλαβαδάκι), που αγοράστηκαν από τον Αχιλλέα Κανάκη, προσφέρθηκαν, από τον Συντάκτη του παρόντος ρεπορτάζ, για σύγκριση με τον Παραδοσιακό Γιαννιώτικο Μπακλαβά!
 


Φωτό Μαρία Δημητριάδη
Η Λίμνη των Ιωαννίνων
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.