Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ...!

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

Image result for κουτσομπολιό

Όλοι μας έχουμε γίνει αντικείμενο θετικής ή αρνητικής κριτικής, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα ή έχουμε κρίνει τους άλλους. Όταν μας ασκούν κριτική δυσαρεστούμαστε, ενώ όταν ασκούμε νιώθουμε ικανοποιημένοι, καλυπτόμενοι πίσω από τις λέξεις ''καλοπροαίρετα'' και ''τα είπα για το καλό του/της''.
Σε πολλές και ατέρμονες συζητήσεις έχουμε αναλωθεί για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και για την ηθική υπόσταση του κουτσομπολιού. Επίσης για τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούσε η κριτική, που ασκούμε στους άλλους, να θεωρηθεί εποικοδομητική, για την επίδρασή της στη ψυχολογία του ατόμου και στην εξέλιξη της προσωπικότητάς του, καθώς και για τη συμβολή της στην αρμονική κοινωνική συμβίωση. 
 
Το ιστολόγιο θεώρησε σκόπιμο να αφιερώσει τις αναρτήσεις του σήμερα, 26 Μαΐου 2017, στο μέγα ζήτημα των αργόσχολων συζητήσεων ή σχολιασμών πράξεων και ενεργειών άλλων ανθρώπων (συνήθως απόντων)  και της διάδοσης ανυπόστατων και συνήθως κακόβουλων φημών, υπενθυμίζοντας αυτό που έχει διατυπωθεί για τους ανθρώπους:

Οι Μεγάλοι ασχολούνται με ιδέες.
Οι Μεσαίοι με γεγονότα.
Οι Μικροί με τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.