Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ!

Ovi_greece_0516_037a
Σε ανάμνηση της ημέρας ίδρυσης της Παγκόσμιας Τηλεγραφικής Ένωσης κατά το έτος 1865, η 17η Μαΐου έχει οριστεί να εορτάζεται διεθνώς, ως Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας.
Η ιστορία της επικοινωνίας ξεκίνησε στις 24 Μαΐου του 1844, όταν ο Σάμιουελ Μορς έστειλε το πρώτο του μήνυμα μέσω τηλεγραφικής γραμμής από την Ουάσιγκτον στη Βαλτιμόρη, εισάγοντας την επικοινωνία σε μια νέα εποχή. 10 χρόνια αργότερα, η επικοινωνία μέσω τηλέγραφου αποτελούσε μια ακόμα πιο πρωτοποριακή πραγματικότητα, με αποτέλεσμα, στις 17 Μαΐου του 1865, να ιδρυθεί στο Παρίσι μεταξύ 20 κρατών – συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας – η Παγκόσμια Τηλεγραφική Ένωση.
Οι εξελίξεις στον τομέα της επικοινωνίας και μέσω της παράλληλης ανάπτυξης της τεχνολογίας ικανοποιούν σήμερα σε εξαιρετικά ικανοποιητικό βαθμό την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία.
Η Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ένωση είναι σήμερα ένας διεθνής οργανισμός, που κινείται εντός του ΟΗΕ. Από το 2006, δίνει μεγάλη έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στις υπηρεσίες του διαδικτύου, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του ψηφιακού χάσματος και “σμίκρυνσης” των αποστάσεων.

Πηγή:https://ovigreek.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.