Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ!


Ο Δήμος Κορινθίων, o Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής διοργάνωσαν με επιτυχία την Παρασκευή 17/10/2014 το «Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Ανθρωπιάς», με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού» & τη «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας».
Οι εκδηλώσεις έλαβαν μέρος στο κέντρο της Κορίνθου (πεζόδρομος έναντι Εθνικής Τράπεζας) και έτυχαν της μεγάλης ανταπόκρισης των Κορινθίων. Συγκεντρώθηκαν 20 περίπου κούτες με συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία θα μοιρασθούν στις οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα υποστήριξης των κοινωνικών δομών για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας.
 Οι θεατές γνώρισαν το γεωργιανό πολιτισμό μέσα από τις εντυπωσιακές χορογραφίες του συγκροτήματος "Patara Emigrantebi" με Χοροδιδάσκαλο τον κ. Oto Leverashvili. Τη σκυτάλη πήρε η κρητική λεβεντιά με τους χορούς της Ένωσης Κρητών Κορινθίας «ο Ψηλορείτης», με χοροδιδάσκαλο τον κ. Νίκο Δασκαλάκη και υπεύθυνη χορευτικού την κυρία Στέλλα Γεωργιλά. Το χορευτικό πρόγραμμα έκλεισε το Πνευματικό & Πολιτιστικό Κέντρο Λεχαίου με παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή της Θεσσαλίας. Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με ζωντανό παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή των πολιτών, από τους Σταύρο Καπετάνιο, Αλέξανδρο Γκέρμπουρα, Νίκη Δουβίκα, Πάνο Ηλιόπουλο, Γιώργο Κουρόγιωργα, Σαράντο Γεωργακόπουλο, Θεόδωρο Τσιόγκα και Αλέξη Αμπατζή.
Το Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό και τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μάριο Σταματάκη οι οποίοι δεν παρευρέθησαν εξαιτίας έκτακτων επαγγελματικών υποχρεώσεων, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας – Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σταύρος Κεφάλας. Στο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Το σύνθημα “Κανένας Κορίνθιος Μόνος στην Κρίση” παίρνει σάρκα και οστά. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από το κοινωνικό έργο του Δήμου, του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής και τις κατά περιόδους φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από το Δήμο Κορινθίων».
unescop2
Τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννη Μαρωνίτη εκπροσώπησε η Υπεύθυνη των Κοινωνικών Δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας κυρία Ρένα Παπαστεφάνου, η οποία μετέφερε τον χαιρετισμό του: «Οι εκδηλώσεις αυτές λαμβάνουν χώρα για να τονίσουμε το μήνυμα της σημερινής επετείου, που συνοψίζεται στην επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση της φτώχειας και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στιγμές χαράς και ξενοιασιάς στους Κορίνθιους. Οι κοινωνικές δομές που δημιουργήσαμε είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για την οικογένεια, τα παιδιά και όλους τους συμπολίτες μας. Το επιστημονικό μας προσωπικό βρίσκεται καθημερινά στη διάθεση των δημοτών για να παρέχει τις υπηρεσίες του, με επαγγελματισμό και αλληλεγγύη. Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι το άμεσο αντίδοτο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας».        
 
Στο Φεστιβάλ παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Χασικίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας – Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σταύρος Κεφάλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μουρούτσος Γεώργιος, Παρτσινέβελος Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αρκάδων Κορινθίας «Το Μαίναλον» κ. Γεώργιος Κουρεμένος.
Την εκδήλωση στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Ευχαριστούμε τους/τις Κορίνθιους/ες που προσέφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, αγκαλιάζοντας έμπρακτα την προσπάθεια μας. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Συλλόγους και τους Καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ εθελοντικά, όπως και τους εθελοντές Χορηγούς μας που συμβάλλουν σημαντικά στη λειτουργία των Δομών: 


-«PIETRIS BAKERY-CATERING» (78ο Χλμ. Ν.Ε.Ο.Α.Κ. – Ισθμός Κορίνθου)
-Φαρμακείο Πέτρου Αγραφιώτη (Περιγιάλι)
-Οπωροπωλείο Περιγιαλίου «Κατ’Εποχήν»
-Γαλακτοκομικά «Μανδρέκας Α.Ε.» (80 χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου)
-Υπεραγορά Κρεάτων «Το Περιγιάλι», Τρύφων Παλυβός
-Κρεοπωλείο Περιγιαλίου, Λαφαζάνης Δ. Ευθύμιος
-Κρεοπωλείο «Λέκκας» (Περιάνδρου 20, Κόρινθος)
-Άλευρα & Όσπρια Βασίλης Κωτσιάκος (Περιάνδρου 54, Κόρινθος)
-Παραδοσιακά Σπιτικά Ζυμαρικά «Θέρος» (Ελ. Βενιζέλου 8, παλαιά εθνική οδός Κιάτου-Πατρών)
-Νερά «ΖΗΡΕΙΑ» (Καλλιάνοι, Κυλλήνη, Κορινθίας)
-Νερά «ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ»
-Αρτοποιείο Χιλιομοδίου «Το Παραδοσιακό» Κεχρολόγος Παρασκευάς
-Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστείο Περιγιαλίου «Το Κεντρικόν»
-Φούρνος «Αλευριάδης» (Κανταρέ)
-Super Market Χιλιομοδίου Χαράλαμπου Καλαρά
-Αναψυκτήριο Λεχαίου «Tip Top»
-Αναψυκτήριο « Ο Ηλίας του 4ου» (4ο χλμ. Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών)
-Βιβλιοπωλείο «Κουκίδα» (Απ. Παύλου 64, Κόρινθος)
-Βιβλιοπωλείο «Κιβωτός» (Κολιάτσου 58, Κόρινθος)
-Βιβλιοπωλείο «Βιβλιαγορά» (Εθνικής Αντιστάσεως 60, Κόρινθος)
-Ζαχαροπλαστείο «Εντελβάις» (Κροκιδά 52 & Νοταρά, Κόρινθος)
-Ζαχαροπλαστείο «Οι Λιχουδιές της Αναστασίας» (Αποστόλου Παύλου 59 & Παλαμά Κωστή, Κόρινθος)
Πυροσβεστικά Είδη «Στόχος» (Λεωφόρος Αθηνών 90, Κόρινθος)
-Ελαιοτριβείο - Τυποποίηση Ελαιόλαδου «Ο Μπάρμπα – Λιάς» (Αηδόνια Κορινθίας)
-Εργαστήρι Παραδοσιακών Ζυμαρικών «Χιλιομόδι» (Χιλιομόδι Κορινθίας) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.