Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

κ. ΓΚΙΩΝΗ, ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑΤΕ ΟΤΑΝ ΥΠΟΣΧΟΣΑΣΤΑΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ;

GKIONIS GIORGOS
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης
Πολλοί αναρωτιούνται αν οι Νέοι Δημοτικοί Άρχοντες του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων που πριν τις εκλογές αναδείκνυαν και καυτηρίαζαν τις επιζήμιες και αξιόποινες πράξεις των προκατόχων τους, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά τους μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, από σεβασμό προς τους Δημότες, θα πράξουν το αυτονόητο και το κατά Νόμο επιβεβλημένο, απαιτώντας έλεγχο των οικονομικών διαχειρίσεων, σε κάθε τομέα δραστηριότητας, Δημοτικών επιχειρήσεων- Οργανισμών ΝΠΔΔ κλπ, παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους.
Πρόσφατο παράδειγμα για την αποτελεσματικότητα της διενέργειας πραγματικής διαδικασίας παραλαβής που πραγματοποιήθηκε, είχαμε στο Δήμο ΜΑΡΑΘΩΝΑ, όπου μόλις διαπιστώθηκαν πληθώρα προβλημάτων, έγιναν από πλευράς του νέου Δημάρχου οι προβλεπόμενες ενέργειες με αποτελέσματα που απασχολούν ήδη τις Αρμόδιες Αρχές.
Με αυτά σαν δεδομένο η διαμορφούμενη κατάσταση στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων προβληματίζει εύλογα κάθε Πολίτη και Δημότη ο οποίος δεν έχει εμπλακεί σε κάποια δημοτική παράταξη και νηφάλια και αντικειμενικά καταγράφει την σημερινή κατάσταση με βάσει τα στοιχεία που προκύπτουν καθώς:
α. Δεν έχουν ενημερωθεί οι δημότες επί των εξελίξεων αλλά και της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθηθεί για τα μεγάλα θέματα του Δήμου όπως (Casino, SPA, Βιολογικός Αγ. Θεοδώρων, έλευση Προαστιακού στο Λουτράκι κλπ).
β. Δεν έχουν γνωστοποιηθεί ή δεν έχουν εκτελεσθεί ακόμη οι απογραφές της δημοτικής περιουσίας (κινητής και ακίνητης) λόγω παραδόσεως - παραλαβής, όσον αφορά τα ελλείποντα, τυχόν πλεονάζοντα, την κατάσταση τους καθώς και τους υπευθύνους του υλικού.
γ. Δεν έχει εισέτι απαιτηθεί έλεγχος των οικονομικών διαχειρίσεων σε κάθε τομέα δραστηριότητας των Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών ΝΠΔΔ κλπ, αν και προεκλογικά τόσο ο κ. Γκιώνης όσο και οι στενοί συνεργάτες του διεμήνυαν, ότι θα εφαρμοστούν οι κανόνες χρηστής διαχείρισης, με παράλληλη ανάδειξη των περιπτώσεων κακοδιαχείρισης, προωθώντας δηλαδή στη Δικαιοσύνη όλα εκείνα τα ζητήματα που παρουσιάζουν ακόμα και ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
δ. Δεν έχουν ληφθεί ακόμα μέτρα για είσπραξη από τους "μπαταχτσήδες" των χρόνιων και συστηματικώς οφειλόμενων ποσών στο Δήμο, διαχωρίζοντας τους ευκρινώς βεβαίως από τους συμπτωματικά οφειλέτες λόγω της οικονομικής φοροκαταιγίδας που επιβάλλει η κεντρική κυβέρνηση.
Μπορεί η ιδιαιτερότητα της σχέσης του Δήμου με το ΚΑΖΙΝΟ, [Λουτράκι ΑΕ ΚΛΠ], τα προβλήματα μεταξύ των δυο εταίρων που δημιουργήθηκαν, δημοσιοποιήθηκαν και εξακολουθούν να υφίστανται, η ύπαρξη ανοικτών οικονομικών ζητημάτων, οι Δικαστικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη και με άλλους που έχουν να εισπράξουν από το Δήμο, αλλά και τα άλλα θέματα κακοδιοίκησης και κακής έως ανύπαρκτης διαχείρισης, εγκαταστάσεων, μέσων, υλικών να επέτρεψαν κατά καιρούς την δημιουργία προϋποθέσεων παραοικονομίας και ταλαιπωρίας των Δημοτών, όμως όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος. Σήμερα η συνεχιζόμενη αφωνία του κ. Γκιώνη για το συγκεκριμένο ζήτημα αρχίζει να κάνει τον κάθε καλόπιστο πολίτη να διερωτάται εάν πρόκειται τελικά να πραγματοποιηθεί πραγματικά και σε βάθος η προβλεπόμενη διαχειριστική παραλαβή του Δήμου ή αν κάτι άλλο έχει συμφωνηθεί κάτω από το τραπέζι, με κάποιους συγκεκριμένους. και προφανώς με κάποια ανταλλάγματα. Γιατί ήδη έχουν περάσει δύο μήνες και ενώ αναμέναμε από το νέο Δήμαρχο κ. Γιώργο Γκιώνη να αποκαταστήσει σύμφωνα με τους κανόνες της Νομιμότητας την τάξη και την εφαρμογή των κανόνων χρηστής διαχείρισης, με παράλληλη ανάδειξη και προώθηση στη Δικαιοσύνη όλων εκείνων των ζητημάτων που παρουσιάζουν ακόμα και απλές ενδείξεις αξιόποινων πράξεων, τίποτα από αυτά δεν έγινε.
Σαν ύστατη λοιπόν προσπάθεια, και πάντα καλόπιστα, αναμένουμε ακόμα και τώρα δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, νέος Δήμαρχος, να δώσει τις κατευθύνσεις και τις εντολές στους συνεργάτες του να καταγράψουν τουλάχιστον τι παρέλαβαν και να εντοπίσουν όσα σοβαρά θέματα ζημίωσαν το τελευταίο διάστημα τα οικονομικά του Δήμου. Εν κατακλείδι δεν τολμούμε να σκεφτούμε ότι παρά τις προτροπές μας αυτές, θα επιχειρηθεί αρμοδίως να συγκαλυφθούν περιπτώσεις κακοδιαχείρισης με οικονομικές επιπτώσεις στα οικονομικά του Δήμου και ούτε πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο επιτρέπεται να το αφήσουμε να συμβεί.
Αναμένουμε λοιπόν από τον κ. Δήμαρχο να ενημερώσει τους Δημότες τι βρήκε, τι διαπίστωσε, τι έπραξε και τι προτίθεται να πράξει στο άμεσο μέλλον, έτσι ώστε επιτέλους κάθε κατεργάρης να πάει στο πάγκο του και οι Δημότες του Λουτρακίου-Περαχώρας και των Αγίων Θεοδώρων να πειστούν ότι κάτι άλλαξε στα Δημοτικά πράγματα και ότι δεν θα επαναληφθεί το έργο που βιώσαμε τα 3,5 τελευταία χρόνια, απλά με άλλα πρόσωπα...

Πηγή: novel918.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.