Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΟΙ 10 ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Αν κάποιος ψάχνει το μέρος στο οποίο θα μπορούσε να ζήσει χαρούμενος, θα πρέπει να ετοιμάσει βαλίτσες και να επιλέξει απλά μία από αυτές τις δέκα πόλεις. Πρόκειται για τα πιο «χαρούμενα» σημεία του πλανήτη σύμφωνα με το National Geographic και αποτελούν τις αστικές οάσεις του κόσμου
Κο Σαμούι, Ταϊλάνδη
Ενα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ταϊλάνδης, μετά τα Πουκέ, η ευημερία και η ποιότητα ζωής στο Κο Σαμούι βελτιώνεται σταθερά με την πρόσφατη αύξηση των επισκεπτών που ελκύονται από ένα μεθυστικό μείγμα δρόμων με πάγκους, κρυμμένων βουδιστικών ναών, καταρρακτών στη ζούγκλα και παραλιών με φοίνικες.

Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία
Με εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Μισελέν, γραφικές παραλίες και το πάρκο ψυχαγωγίας Monte Igueldo, γοητεύει ντόπιους και τουρίστες. Η πόλη διαθέτει επίσης μία μοναδική σχολή μαγειρικής και είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα πολιτισμού για το 2016.

Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία
Από τα κορυφαία εστιατόρια και την έντονη νυχτερινή ζωή, μέχρι τις γαλήνιες αποδράσεις σε ήσυχες παραλίες με μαύρη άμμο, πλούσια δάση και ηφαίστεια, το Οκλαντ έχει τα πάντα. Οι ντόπιοι απολαμβάνουν την ακμάζουσα οικονομία, ένα εντυπωσιακό εκπαιδευτικό σύστημα, μεγάλα πάρκα και το εξαιρετικό σύστημα Υγείας που υπάρχει στη Νέα Ζηλανδία. 

Μάντισον, Γουισκόνσιν, ΗΠΑ
Οι ντόπιοι είναι δραστήριοι όλο το χρόνο, κάνοντας καγιάκ, σκι και τζόκινγκ στις εκπληκτικές όχθες της λίμνης.

Μοντερέι, Μεξικό
Παρότι εκεί ανθεί η βιομηχανία, οι κάτοικοι της πόλης δίνουν έμφαση στην κοινωνική και όχι την επαγγελματική ζωή τους, ως βάση για τους ισχυρούς δεσμούς της πόλης.

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία
Η ανάπτυξη έχει μετατρέψει αυτή την πόλη σε ένα πολυπολιτισμικό και κοσμοπολίτικο κέντρο, με κορυφαία εστιατόρια και υπηρεσίες.

Χρυσή Ακτή, Αυστραλία
Με χιλιόμετρα παραλιών, αυτή η πόλη είναι σε διαρκείς διακοπές, φιλοξενώντας σέρφερ που γοητεύονται από τις χρυσές αμμουδιές και τα εντυπωσιακά τους κύματα. 

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Γνωστή για τα πάντα που είναι νέα και αστραφτερά- από δρόμους μέχρι το σιδηροδρομικό δίκτυο- η πόλη έχει το μοναδικό ξενοδοχείο επτά αστέρων στον κόσμο, δωρεάν εκπαίδευση και στέγαση για τους πολίτες της, ενώ διαθέτει από αμμώδεις παραλίες μέχρι ένα κλειστό χιονοδρομικό κέντρο.

Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Η οργανική παραγωγή ανθεί σε αυτή την ηλιόλουστη πόλη. Οι κάτοικοί της βάζουν τα χέρια τους στο χώμα, στους πάνω από δέκα κοινοτικούς κήπους, καθώς το θερμό κλίμα είναι ιδανικό για τις καλλιέργειες.

΄Ααρχους, Δανία
Είναι μία από τις παλιότερες πόλεις της Σκανδιναβίας και συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο τρόπο ζωής στο μεγάλο φυσικό λιμάνι της. Οι κάτοικοί της απολαμβάνουν εισοδηματική ισότητα, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και ημερήσια φροντίδα, όπως και εξαιρετική εκπαίδευση στα πολλά κολέγια και πανεπιστήμια της πόλης.

See more at: http://www.ingossip.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.