Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ''ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ''!



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ" ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ"

Με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε η Δομή της Τράπεζας Χρόνου Κορίνθου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων το παιδικό Θεατρικό Έργο «Ταξίδι στην Ανταρκτική» από την Θεατρική Ομάδα «Κιβωτός Ονείρων», στο κτίριο των μόνιμων κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Κορινθίων «Κύκλος Ανθρωπιάς Κόρινθος» (Κροκίδα 62, Περιγιάλι).
Πρόκειται για το Έργο του Θεατρικού Ποιητή Πέτρου Καφαντόγια που με τη συμμετοχή της Γεωργίας Τσικούρη επεφύλασσε αμέτρητες εκπλήξεις για τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών των Κοινωνικών Δομών. Μέσα από την ιστορία της «επεισοδιακής» γνωριμίας του πιγκουίνου Αχιλλέα με το γλάρο Οδυσσέα και τη διαδραστική συμμετοχή των παιδιών, οι θεατές (μικροί και μεγάλοι) κατανόησαν τις σοβαρές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της μόλυνσης του πλανήτη, όπως και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο καθένας για την προστασία του περιβάλλοντος. 

 
«Η ψυχαγωγία που συνδυάζεται με διδακτικό περιεχόμενο, είναι στις προτεραιότητες του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Έτσι με δική μας πρωτοβουλία, με επίκεντρο το παιδί και τις ανάγκες του, έχουμε δημιουργήσει μέσα στις Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας ειδικούς τομείς όπως παιχνιδοθήκη, παιδική βιβλιοθήκη, παιδική ιματιοθήκη και χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Στα πλαίσια των δράσεων με σκοπό την φροντίδα των παιδιών, το έργο «Ταξίδι στην Ανταρκτική» έρχεται να μεταφέρει τους λιλιπούτειους φίλους μας σε ένα ονειρικό περιβάλλον γεμάτο εικόνες και διδάγματα που θα τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή», τόνισε στο καλωσόρισμα που απηύθυνε στους ωφελούμενους ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.
 
Λίγα λόγια για την «ΚΙΒΩΤΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ»
Ο Πέτρος και η Γεωργία στην προσπάθειά τους να μοιραστούν με όλους εσάς την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, δημιούργησαν μια Κιβωτό και αφού γέμισαν ασφυκτικά τα αμπάρια της με όμορφες ιστορίες, άνοιξαν πανιά για να την ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνον. Φιλοσοφία τους. Όλα μας τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικά, αρκεί να θέλουμε να παλέψουμε για αυτά. Αποστολή τους: Να σκορπίσουν την χαρά, την αγάπη, το γέλιο και να δώσουν χροιά και χρώμα στων παιδιών τα θέλω! 

 
Στρατηγική τους, μέσα από διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις να παρακινήσουν τους μικρούς τους φίλους να γίνουν όλοι μια παρέα. Το κάθε παιδί αλλά και μεγάλος, παρακολουθώντας μια θεατρική μας παράσταση, παρακινείται να συμμετάσχει, να ταυτιστεί με τους ήρωες, να διασκεδάσει όπως και να πλουτίσει τις γνώσεις του, αφού του δίνεται η πρωτίστως δυνατότητα να αφομοιώσει ηθικούς νόμους, κανόνες, κώδικες, αξίες απαγορεύσεις, ιδανικά ακόμα και την δομή και λειτουργία της κοινωνίας στην οποία ζει... Τιμή και μεγάλη μας ευχαρίστηση να μοιραζόμαστε μαζί σας τις αγωνίες, τους στόχους και τα θέλω μας, καθώς και εμείς με τη σειρά μας να ενστερνιστούμε αντίστοιχα τα δικά σας !!! ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΙ λοιπόν Κιβωτέ μας.. Ήθε να γεμίσεις το μικρό μας σύμπαν με ΟΝΕΙΡΑ !!!!!!
Η Παρουσίαση του Θεατρικού Έργου στηρίχθηκε από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.