Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΕΙ ΤΟΝ ... ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ!

Image result for tsipras
Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές του Ιανουαρίου, όπως καταδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις, τάσσονται υπέρ της παραμονής στο ευρώ. Εξ ου και το συνολικό ποσοστό των πολιτών οι οποίοι επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή, περιορίζεται στο 20%. Ταυτοχρόνως, σύμφωνα με την Κάπα Research, το 71,9% δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία, έναντι του 23,2% που θεωρεί καλύτερη τη ρήξη. 
Σήμερα, δεν υπάρχει άνθρωπος που μιλάει ελληνικά και δεν έχει αντιληφθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να συμφωνήσει με τους εταίρους- δανειστές, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην πολύμηνη διαπραγμάτευση αλλά και τον επιχειρούμενο οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας. Με δεδομένα τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο Πρωθυπουργός κινείται στο ίδιος μήκος κύματος με την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. 
Προφανώς και αυτό δεν είναι μια απόφαση των τελευταίων ημερών. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι εκτός των συχνών τηλεφωνικών συνομιλιών του ίδιου του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους των δανειστών και ευρωπαίους θεσμικούς παράγοντες, εδώ και καιρό είχε αποκατασταθεί μια σταθερή γραμμή επικοινωνίας, παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις που έκανε ο Βαρουφάκης και το ΥΠΟΙΚ. Όπως λέγεται, το καθήκον το είχε επιφορτιστεί υπουργός της κυβέρνησης και πολλοί εικάζουν ότι αυτός ήταν ο Νίκος Παππάς, λόγω της εκτίμησης και εμπιστοσύνης που τρέφει προς το πρόσωπό του ο Αλέξης Τσίπρας. 
Η «παράλληλη» διαπραγματευτική γραμμή, όπως λέγεται, δεν χαλάρωσε ποτέ, άσχετα με τα όσα σκληρά λόγια λεγόταν συχνά δημοσίως. Στόχος όλων των πλευρών ήταν να υπάρξει τελικά μια συμφωνία win- win. Μια συμφωνία που να μπορούσε να περάσει από τα κοινοβούλια όλων των χωρών, χωρίς ηττημένους. 
Στο κυβερνών κόμμα, υπάρχουν όμως «θύλακες» διαφωνίας. Στελέχη που θα προτιμούσαν την «έντιμη ρήξη»- όπως γράφει στο Iskra.gr ο Στάθης Κουβελάκης, παρά τον έντιμο συμβιβασμό. Την ίδια ώρα υπάρχουν και στελέχη όπως ο Στάθης Λεουτσάκος, μέλος της ΠΓ και βουλευτής Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτιμούν (πάλι στο Iskra.gr) ότι βρισκόμαστε «μπροστά στη μεγάλη σύγκρουση» και όχι μπροστά σε μια μεγάλη συμφωνία. 
Μόλις χθες, στην κοινή συνεδρίαση του Προεδρείου της ΚΟ και της Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκπρόσωποι της Αριστερής Πλατφόρμας διαφώνησαν με το ενδεχόμενο συμβιβασμού, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να είναι αμοιβαία επωφελής. 
Ουδείς γνωρίζει πως (και αν) θα αντιδράσει η Αριστερή Πλατφόρμα. Αντιθέτως, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει αποφασισμένος να διαβεί τον Ρουβίκωνα… 

Πηγή: newpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.