Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΕΝΑΝ ΓΡΙΦΟ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Η GCHQ, η μεγαλύτερη υπηρεσία πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου, δημοσίευσε την ετήσια χριστουγεννιάτικη κάρτα της, με μια σειρά γρίφων που απευθύνονται στα νεότερα μυαλά της Βρετανίας


Newsroom

Τι σχέση έχουν οι υπηρεσίες πληροφοριών, τα παιδιά και τα Χριστούγεννα; Η GCHQ, η μεγαλύτερη υπηρεσία πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου, δημοσίευσε την ετήσια χριστουγεννιάτικη κάρτα της, με μια σειρά γρίφων που απευθύνονται στα νεότερα μυαλά της Βρετανίας.
Η φετινή πρόκληση είναι η πιο δύσκολη που έχουν βάλει ποτέ, όπως ανέφερε ο οργανισμός προκαλώντας παιδιά και νέους 11 έως 18 ετών να λύσουν επτά πολύπλοκους γρίφους που επινοήθηκαν από ανθρώπους της υπηρεσίας. Η λύση του μυστηρίου αποκωδικοποιεί το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της GCHQ.
«Οι γρίφοι είναι στην “καρδιά” της GCHQ από την ίδρυσή της», ανέφερε η διευθύντρια της GCHQ, Αν Κιστ-Μπάτλερ. «Αυτές οι δεξιότητες αντιπροσωπεύουν τις ιστορικές μας ρίζες στην κρυπτογραφία και την κρυπτογράφηση και συνεχίζουν να είναι σημαντικές για τη σύγχρονη αποστολή μας να διατηρούμε τη χώρα ασφαλή».
Επαΐοντες στους… γρίφους, πράκτορες της υπηρεσίας δημιούργησαν μια πρόκληση που έχει σχεδιαστεί για «ομαδικές απόπειρες επίλυσης» από παιδιά με διαφορετικές δεξιότητες. «Είτε είστε αναλυτές, μηχανικοί ή δημιουργικά πνεύματα, εδώ υπάρχει ένας γρίφος για όλους», λέει η Κιστ-Μπάτλερ, χαρακτηρίζοντας τον γρίφο κατάλληλο για συμμαθητές, οικογένειες και φίλους που θα μπουν στη διαδικασία να επιλύσουν το αίνιγμα από κοινού.
Οι επτά χριστουγεννιάτικοι γρίφοι περιέχονται στη χριστουγεννιάτικη κάρτα της GCHQ, που μπορεί να κατεβάσει οποιοσδήποτε, πατώντας εδώ

GCHQ

Στην κάρτα απεικονίζεται μια χιονισμένη φωτογραφία της έδρας που στέγαζε την υπηρεσία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Bletchley Park, όπου Βρετανοί κρυπτολόγοι πάσχιζαν να αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα που έστελναν οι ναζί. Ανάμεσα στις μαθηματικές ιδιοφυΐες ήταν και ο μαθηματικός Αλαν Τιούρινγκ, που ως γνωστόν κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τα κωδικοποιημένα μηνύματα που αντάλλασσαν οι ναζί με τη χρήση της κρυπτογραφικής μηχανής Enigma.
«Η ιστορία της GCHQ στο Bletchley Park παρουσιάζεται στη φετινή χριστουγεννιάτικη κάρτα ως υπενθύμιση του ρόλου που διαδραμάτισε αυτός ο ιστορικός τόπος στις πολεμικές μας επιχειρήσεις. Φέτος αποτελεί την έδρα της Συνόδου Κορυφής για την Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης», υπενθύμισε η Κιστ-Μπάτλερ.
Η υπηρεσία ενθαρρύνει τα παιδιά να συνεργαστούν για να λύσουν πιο εύκολα τα επτά αινίγματα.


Πηγή: https://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.