Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

 

  • Γράφει ο Ιωάννης Καραπανάγος
Η Χριστουγεννιάτικη παράσταση "Το δώρο της Παπλωματούς" που παρουσιάστηκε από μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και τους εκπαιδευτικούς τους, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου, προκάλεσε τον θαυμασμό του κοινού, τόσο για την απόδοση των ρόλων από τα παιδιά όσο και για την προετοιμασία των σκηνικών, καθώς και για την άψογη επιμέλεια της όλης παράστασης από τους εκπαιδευτικούς.
Οι μικροί ηθοποιοί, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν, μας μετέφεραν το Πνεύμα των Χριστούγεννων και μας δίδαξαν ότι η Αγάπη και η Αλληλεγγύη είναι τα κύρια γνωρίσματα των ημερών. 
Η εκδήλωση αυτή καταγράφεται, ως απόλυτα επιτυχημένη, στο βιβλίο των δράσεων του Σχολείου, απόρροια των αξιέπαινων πρωτοβουλιών της Διευθύντριας κας Αγγελικής Βουδούρη και του Συλλόγου Διδασκόντων. 
Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης, περί αναγνώρισης της 26ης Σεπτεμβρίου- ημερομηνία διεξαγωγής της Μάχης της Περαχώρας- ως επίσημης δημοτικής εορτής για ολόκληρο τον Δήμο μας, αξίζει να σημειωθεί ότι η καθιέρωση της Επετείου της ιστορικής Μάχης της Περαχώρας, ως επίσημη Τοπική Εθνική Εορτή του Χωριού μας και της ευρύτερης περιοχής του, είναι αποτέλεσμα του υπομνήματος/αιτήματος, προς την Ελληνική Πολιτεία, του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, του οποίου Διευθύντρια ήταν η κα Αγγελική Βουδούρη και του Συλλόγου Διδασκόντων Σχολικού Έτους 2017-18, με ομόφωνη απόφασή του στο υπ΄αριθμ. 33/30-3-2018 Πρακτικό.
Το υπόμνημα/αίτημα αυτό θεμελίωσε η ερευνητική εργασία του δασκάλου κ. Νικολάου Γεωργίου και παρείχαν την πλήρη υποστήριξή τους οι Σύλλογοι της Περαχώρας και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Παρόντες στην εκδήλωση ο Πατέρας Τσαμπίκος Π. Πετρόπουλος, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''αλλάzουμε ΜΑΖΙ'' και Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Καραπανάγος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πισίων κ. Γιάννης Γκίκας, η Νηπιαγωγός-Συγγραφέας κα Μαρία Φραγκιά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νίκος Κοριατόπουλος.
Συγχαρητήρια στους μαθητές/μαθήτριες και στον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κα Αγγελική Βουδούρη

  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.