Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ''Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ'', ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗ Η. ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

  • Γράφει ο Ιωάννης Καραπανάγος

Το βιβλίο του Εκπαιδευτικού, Ιστορικού και Συγγραφέα κ. Μελέτη Μελετόπουλου ''Η μαρξιστική σκέψη στην Ελλάδα'' (Β΄ έκδοση), ένα εξαίρετο και πολύ ξεχωριστό πόνημα πολιτικής σκέψης, ανάλυσης και κριτικής για τον Μαρξισμό, παρουσιάστηκε στον χώρο Πολιτικής και Πολιτισμού ''Ρήγας Βελενστινλής'', στην Αθήνα, την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023.
Ομιλητές οι κ.κ. Σπύρος Γεωργίου (Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας), Γιώργος Καραμπελιάς (Συγγραφέας), Σπύρος Κουτρούλης (Συγγραφέας), Άγγελος Συρίγος (Βουλευτής-Αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου) και ο Συγγραφέας του Βιβλίου κ. Μελέτης Μελετόπουλος, οι οποίοι, με τα λεγόμενά τους, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.
Ακολούθησαν ερωτήσεις εκ μέρους των προσκαλεσμένων.
Ο κ. Μελετόπουλος στον πρόλογο του βιβλίου του, προϊόν  υπερεικοσαετούς έρευνας που αποτελεί συμβολή στην μελέτη των Πολιτικών Ιδεών στην Ελλάδα του Εικοστού Αιώνα, αναφέρει: ''Στον τόμο παρατίθενται, κριτικά σχολιασμένες, η εργοβιογραφία, η πολιτική σκέψη και η προσωπικότητα των κυριωτέρων Ελλήνων μαρξιστών που παρήγαγαν θεωρητικό έργο. Στο τελευταίο μέρος παρουσιάζεται η πολιτική σκέψη και δράση των Ελλήνων τροτσκιστών.''
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μελετόπουλος είναι Διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι Λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής. 
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.