Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ...ΘΕΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ!

Image result for tsipras
Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο μόνο από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Απέκλεισε τη συναίνεση ο πρωθυπουργός
Την προσφορά... θεάματος, με προφανή στόχο να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης, επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ως αντιστάθμισμα στα επώδυνα μέτρα που περιέχει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. 
Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες μόνο από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την παράταση ενός έτους για τον έλεγχο όλων των μεγάλων φορολογικών υποθέσεων, παραβλέποντας ότι επί της διακυβέρνησής του έχουν καθυστερήσει, αλλά και ότι το νομοσχέδιο περιέχει ευνοϊκές ρυθμίσεις για υποθέσεις πλαστών ή εικονικών τιμολογίων. 
Επίσης, κάλυψε πλήρως τον κ. Σταθάκη για το πόθεν έσχες και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, το οποίο παρουσίασε περίπου ως πανάκεια για τα προβλήματα της χώρας.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκοψε κάθε γέφυρα συνεννόησης με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα της αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι έπεται νέα δέσμη προαπαιτούμενων με ιδιαίτερα δύσκολα θέματα, όπως το ασφαλιστικό. Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, κατηγορώντας τις ηγεσίες τους ότι «παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς». Εφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι «δεν υπάρχουν νέα μέτρα, αλλά δύσκολα μέτρα που τα γνωρίζαμε όλοι τον Αύγουστο».

Πηγή: kathimerini.newspaperdirect.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.