Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ (ΠΕΝΤΑΡΟ)ΔΕΚΑΡΑΣ!

Γιώργος Ηλία Χατζηδημητρίου
Από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησε, όπως ήταν αναμενόμενο, στην αντιπαραγωγική όχθη του μνημονιακού μετώπου, διέψευσε ένα ζωτικό κεφάλαιο λαϊκών προσδοκιών που θεωρούσαν ότι υπάρχει εναλλακτική λύση για τα προβλήματα του τόπου.
Δεν είναι ανάγκη να πεθάνουμε άκεφοι. Γιατί είναι βέβαιο, ότι, υπάρχουν κι άλλες λύσεις.
Ας δούμε όμως, συνοπτικά, τις (μας) συμβαίνει στις μέρες μας...
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, που σπαρταρούσε μήνες, έωλη κι ερασιτεχνική, στο αγκίστρι των δανειστών- για να επικαλείται σήμερα έναν αχρείαστο και κωμικό ηρωϊσμό- υπέγραψε το σκληρότερο Πρόγραμμα, κατ΄ ευφημισμόν, διάσωσης της Οικονομίας! Αρνείται όμως, εκ των υστέρων να αναγνωρίσει την πατρότητά του… «Συρθήκαμε ως εδώ για κάτι που δεν θέλαμε…» κλαυθμηρίζουν εδώ και καιρό τα στελέχη της με πρώτον τον πρωθυπουργό. Ε, και; Δεν θα σας παρηγορήσουμε κι από πάνω...!
Αφετέρου, τα (οικτρά αποτυχημένα…)κόμματα του «Ευρωπαϊκού Τόξου» που βουλιάξανε τη χώρα, αφού απέτυχαν μετεκλογικά να επιβάλλουν κάποιους ελάχιστους συμμετοχικούς κυβερνητικούς όρους, περνάνε πλησίστια στην αντιμνημονιακή όχθη, με πρώτην και καλύτερη τη ΝΔ που, όψιμα ανακάλυψε…προγραμματικές διαφωνίες-μολονότι έχει ψηφίσει το Μνημόνιο- προκαλώντας συν τοις άλλοις, απορίες εύλογες στα δυτικά κέντρα όπου ιδεολογικά αναφέρεται. 
Το συμπέρασμα είναι ότι κανένας απ΄ όλους αυτούς, με εξαίρεση όσα δεινά κάθε φορά συνομολογούν με τους δανειστές, δεν έχει ακόμα, συγκροτημένο σχέδιο για τη σωτηρία της χώρας και κυρίως της νέας γενιάς που την αφήνουν ξέμπαρκη σε χίλιες δυο ανασφάλειες.
Στο μεταξύ, όλοι μαζί, εξακολουθούν με εκπληκτική άνεση να παριστάνουν στα τηλεπαράθυρα- όπου, κατά την εύστοχη διατύπωση του πρώην Προέδρου της Βουλής και πολύπειρου πολιτικού, Απόστολου Κακλαμάνη, είναι όλοι τους άμισθοι συνεργάτες των τηλεαστέρων- τους… αντιμνημονιακούς...!
Με αποτέλεσμα να αλωνίζουν σ΄ αυτά τα χώματα, όπου κακιά σκουριά, ως γνωστόν, δεν πιάνει, πότε το υψωμένο φρύδι του σοβαροφανή Τόμσεν και πότε το σεμνό ταγεράκι της κυρίας Βελκουλέσκου, η οποία μάλλον θέλει να ρεφάρει για τα χαμηλά μεροκάματα που παίρνανε οι συμπατριώτες της στα ελληνικά χωράφια τις «καλές» εποχές...
Το Μαξίμου, ρίχνοντας στην πολιτική αγορά το ξεθωριασμένο τέχνασμα ότι δήθεν αναζητεί «ισοδύναμα» για τις νομοθετικές αγριότητες τις οποίες έχει ρητά αποδεχθεί, επιχειρεί να διασώσει ψήγματα ενός αριστερού προσωπείου που έχει όμως, παταγωδώς καταρρεύσει.
Και η Συγγρού, πίσω από έναν επιτηδευμένα επιθετικό λόγο προσπαθεί αδέξια να αποσιωπήσει την έλλειψη προγραμματικών διαφορών από τη σημερινή κυβέρνηση και τη δική της γύμνια από στρατηγικά σχέδια για τα δύσκολα που έρχονται καταπάνω μας με φόρα. Χώρια που τρώει τις σάρκες της, ενώ άλλα προέχουν…
Ελάχιστοι απ’ όλους αυτούς έχουν να προτείνουν ορισμένα πρακτικά πράγματα για την Οικονομία, ώστε «ν΄ ανοίξουν τα παράθυρα» και να σπάσουν τα στεγανά για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Πρόκειται για μια χρόνια ακινησία που δεν οφείλεται μόνο στην ανικανότητα μιας ορισμένης πολιτικής… «ελίτ». Ας δούμε μόνο που ξοδεύονται τα ΕΣΠΑ. 
Είμαστε αρκετά ώριμοι, ώστε να τους χαριστούμε, λέγοντας ότι είναι μόνο «ανίκανοι», όταν μπροστά στα μάτια μας ξεχειλίζει η συναλλαγή κι η ιδιοτέλεια…

Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.