Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!

 Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

Περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου
Η εγκληματικότητα είναι ένας από τους πλέον βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την κοινωνική συνοχή και ταυτόχρονα το αίσθημα ασφάλειας.
Η κατάσταση στην Ελλάδα τείνει να γίνει εφιαλτική, καθώς η εγκληματικότητα, σε όλη σχεδόν τη χώρα, έχει χτυπήσει κόκκινο. Οι ληστείες, οι κλοπές και οι επιθέσεις έχουν γίνει καθημερινά φαινόμενα, μετατρέποντας τη ζωή μας σε κόλαση.

Ο φόβος αναγκάζει, πλέον, τους ανθρώπους να ζουν σαν φυλακισμένοι, καθώς κλειδαμπαρώνονται, στα σπίτια τους, προσπαθώντας ν΄ αποτρέψουν το ενδεχόμενο επιθέσεων. 
Η Αστυνομία προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση και οι κάτοικοι, σε πολλές περιοχές, απειλούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, ζητώντας, φοβισμένοι, από το κράτος να ενισχύσει την αστυνομική δύναμη στις περιοχές τους, τονίζοντας ότι ''δεν πάει άλλο με την εγκληματικότητα''. 

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου κ. Ευάγγελος Πιπέρης
Η κατάσταση στα περισσότερα Αστυνομικά Τμήματα της Χώρας μας είναι αποθαρρυντική. Λειτουργούν χωρίς τις κατάλληλες και σύγχρονες υποδομές, χωρίς λαμπτήρες, χωρίς χαρτί φωτοτυπικού, χωρίς δαπάνες συντήρησης των εγκαταστάσεων, χωρίς καύσιμα, χωρίς καινούργια περιπολικά. 
Το αστυνομικό προσωπικό, με μισθούς πείνας, μάχεται καθημερινά, με όπλο το φιλότιμο και την κοινωνική του ευαισθησία, για τη σύλληψη των κακοποιών, οι οποίοι μετά από λίγο κυκλοφορούν και πάλι ελεύθεροι. Η απάντηση των αστυνομικών είναι πλέον κλασική: "Τι άλλο να κάνουμε; Εμείς τους πιάνουμε, τους πάμε στον εισαγγελέα, αλλά, στη συνέχεια, αφήνονται ελεύθεροι. Και ποιος εγγυάται ότι δεν πρόκειται να διαπράξουν νέες αξιόποινες πράξεις;"
Βέβαια, τίθεται, εύλογα, το ερώτημα: Πόσες φυλακές χρειαζόμαστε; Πρακτικά, όλοι αυτοί θα μπορούσε να οδηγηθούν στις φυλακές; Η απάντηση δεν είναι ούτε εύκολη ούτε απλή. Έτσι όμως οι κακοποιοί αποθρασύνονται και συνεχίζουν το έργο τους, χωρίς το φόβο της τιμωρίας.
Αστυνομικοί του Α.Τ. Λουτρακίου σε προληπτικούς ελέγχους στην Περαχώρα
Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, από τη φύση του, χρειάζεται ουσιαστική αστυνόμευση με ορατά αποτελέσματα. 
Ο Διοικητής και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, να ελέγξουν το φαινόμενο της εγκληματικότητας, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, όπως πολύ μεγάλη περιφέρεια αστυνόμευσης, έλλειψη προσωπικού, περιπολικών και άλλων μέσων.
Προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου με το Διοικητή κ. Ευάγγελο Πιπέρη και τον Υποδιοικητή κ. Ανδρέα Γεώργαρη
Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες παρουσίας περιπολικού, του Αστυνομικού μας Τμήματος, στην είσοδο της Περαχώρας. Ένα κομβικό σημείο για προληπτικούς ελέγχους διερχομένων οχημάτων για πολλές τοποθεσίες, όπου παρατηρούνται συχνές κλοπές και διαρρήξεις.
Ο Διοικητής του Α.Τ. Λουτρακίου, κ. Ευάγγελος Πιπέρης, ένας έμπειρος και ικανός ανώτερος αξιωματικός, με επιτυχίες και διακρίσεις στο χώρο της ασφάλειας του Νομού Κορινθίας, συμπεριέλαβε, στη στρατηγική του, με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτει και την αστυνόμευση του χωριού μας, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα των κατοίκων, για παρουσία αστυνομικών.

Περιπολικό στον κόμβο της Περαχώρας προς λίμνη Ηραίου και Πίσσια

Το εκάστοτε πλήρωμα του περιπολικού, σύμφωνα με προσωπική μου εμπειρία, με ευγένεια και επαγγελματική δεξιότητα, προβαίνει σε ελέγχους οδηγών και οχημάτων, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως η περιοχή μας δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι.  
Με την ευκαιρία αυτή, οφείλουμε να διευκρινίσουμε, για λόγους ηθικής τάξεως, προς κάθε κατεύθυνση, ότι η αναστάτωση που προήλθε στους καλεσμένους της εκδήλωσης του Αθλητικού Ομίλου Περαχώρας, για την παρουσίαση της ποδοσφαιρικής του ομάδας, στο εστιατόριο ‘‘Πανόραμα’’, την περασμένη Παρασκευή (16 Οκτωβρίου 2015), με την αναγγελία, από μικροφώνου, μεταμεσονύχτια ώρα, πως πραγματοποιούνται έλεγχοι αλκοτέστ, στην είσοδο του χωριού μας, από αστυνομικούς του Λουτρακίου, δεν ευσταθούσε και περιείχε μεγάλη δόση παραποίησης του πραγματικού γεγονότος.
Το ιστολόγιό μας επικοινώνησε με τον κ. Πιπέρη, ο οποίος μάλιστα ήταν προσκεκλημένος στην εκδήλωση και μας δήλωσε τα εξής: «Το συγκεκριμένο βράδυ, το πλήρωμα του περιπολικού τιμούσε την εκδήλωση αλλά και ολόκληρο το χωριό, γιατί πρόθεσή μου είναι να παρέχω ασφάλεια, σε κάθε γωνιά της περιοχής αρμοδιότητάς μου, πάντα στο πλαίσιο των υπηρεσιακών μου δυνατοτήτων. Αλκοτέστ δεν έγιναν, αλλά κάποιοι προληπτικοί έλεγχοι, χωρίς να βεβαιωθούν παραβάσεις, που αποσκοπούσαν να γίνει αντιληπτή η νέα πολιτική του Τμήματος, από τους κατοίκους της Περαχώρας, αφού υπήρχε μαζική συγκέντρωση κατοίκων της. Η όποια αναστάτωση προήλθε στην εκδήλωση ήταν αδικαιολόγητη και πιστεύω ότι οφειλόταν σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας, από στόμα σε στόμα, που πιθανόν να ξεκίνησε από οδηγό διερχόμενου οχήματος που ελέγχθηκε». 

Έλεγχος οχήματος στην είσοδο της Περαχώρας από προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Η αρχή της παρουσίας, στην Περαχώρα, περιπολικού και πληρώματος του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου έγινε. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να συνεχιστεί, σε μόνιμη βάση, για εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.
Ας μην ξεχνάμε ότι η ασφάλεια είναι ένα πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, μας αφορά και η επικράτησή της στην περιοχή μας είναι υπόθεση όλων μας, γιατί το έγκλημα δεν κάνει διακρίσεις, δεν έχει συγκεκριμένο χρόνο και επιπλέον δεν έχει προκαθορισμένο τόπο τέλεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.