Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ!

Γράφει η Χριστίνα Σεμίδαλις*
  • Αποκλειστικά για το παρόν ιστολόγιο
Image result for "ο μάρτης
Και λέει μια παλιά παροιμία: "ο Μάρτης κάνει την αρχή κι όλα τα δέντρα ανθούνε, και ζευγαρώνουν τα πουλιά και γλυκοκελαηδούνε". Και μια δέυτερη λέει: "όπου έχει κόρη ακριβή, τον Μάρτη ήλιος μη τη δει". Και μια τρίτη λέει: "τα λόγια σου είναι ψεύτικα σαν του Μαρτιού το χιόνι, που το ρίχνει αποβραδίς και το πρωί το λιώνει". Έφτασε λοιπόν και ο πρώτος μήνας της άνοιξης. Την εποχή αυτή που σιγά-σιγά απελευθερωνόμαστε από τον βαρύ χειμώνα, σαν να ξυπνούμε από τη χειμερία νάρκη μας. 
Οι ημέρες μεγαλώνουν. Ο καιρός γίνεται πιο άστατος αλλά ταυτόχρονα και πιο ήπιος. Οι αισθήσεις μας συλλαμβάνουν την αλλαγή της φύσης και είναι σε εγρήγορση. Έτσι όπως θα πρέπει να είναι μια και τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότερες ενοχλήσεις έχουμε από τη γείτονα ασιατική χώρα. Που μπορεί να ανήκει με το ένα πόδι στην Ασία, όμως με το άλλο θέλει να πατήσει Ευρώπη για τα καλά. Που από τη μία μας πουλάει τηλεοπτικά σήριαλ και από την άλλη μας στέλνει βάρκες γεμάτες μετανάστες-προς αποίκηση; 
Τι επιδιώκουν; Τι έχει κρυπτοσυμφωνηθεί; Εμείς, σαν ο τελευταίος τροχός της αμάξης, οι πολίτες αυτού του κράτους θα βρεθούμε όπως γίνεται συνήθως προ τετελεσμένων γεγονότων. Και τότε τι; Θα τρέχουμε πανικόβλητοι να προστατευθούμε;
Το σίγουρο είναι ότι το dna μας, το οποίο έχει αποκρυπτογραφηθεί πλέον επιστημονικά, και αποτελεί την ταυτότητα του έθνους μας, ανιχνεύεται στην ελληνική επικράτεια, το σχεδόν μισό της γείτονος χώρας, σε μερίδες του πληθυσμού της Ιταλίας και Σικελίας και σε βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό το dna είναι που δεν θα καταστρέψουν ποτέ όσο και αν μας πολεμήσουν. Γιατί κυλάει-υπάρχει στο έθνος μας από αρχαιοτάτων χρόνων. ιατί είναι αυτό το ιδίωμα που έχει ο ΄Ελληνας, να πέφτει και να σηκώνεται ξανά και ξανά στην πάλη των δυνάμεων. Που όσο και αν σφυροκοπείται, είναι ατρόμητος μέσα στη δύναμη του πνεύματός του. Μέσα στις ικανότητές του. Γιατί είναι αυτή η ψυχή φωτοδώτρια και μεταλαμπαδεύτρια των υψηλών ιδανικών και γιατί όχι και των θαυμάτων. 
Ήμαστε μια μικρή χώρα, μια χούφτα έθνος, όμως με το σθένος μας -και το έχουμε αποδείξει-καθηλώσαμε αυτοκρατορίες ολόκληρες. Όταν ενωνόμαστε κάνουμε θαύματα. Και βεβαίως καλώς να μας υπολογίζουν στα σοβαρά. 
Υπήρξαμε και θα υπάρχουμε. 
Όμως, χαλαρώνοντας λίγο από αυτές τις σκέψεις,να θυμηθούμε ότι ήρθαν πολλές φορές ντυμένοι φίλοι οι εχθροί μας. Και βεβαίως ένα γνωμικό που λέει: "Θεέ μου φυλάγέ με από τους φίλους μου, γιατί τους εχθρούς μου τους ξέρω".

*Πολιτικός Επιστήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.