Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

10/ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΜΕ ΔΕΙΚΤΗ ΕΥΦΥΪΑΣ 200 ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!

Ο 10χρονος Ουίλιαμ (Βασίλειος) Μαϊλλης είναι ο νεότερος μαθητής που αποφοίτησε ποτέ από δημόσιο Λύκειο και έγινε δεκτός όχι σε ένα, αλλά σε πολλά πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων και το φημισμένο Carnegie Mellon University.
Οι γονείς του, όμως, επέλεξαν το Community College of Allegheny County, ούτως ώστε να ξεκινήσει τις σπουδές του από ένα μικρότερο κολέγιο. Ο Ουίλιαμ ξεκίνησε με ενθουσιασμό τις σπουδές του και για το πρώτο τετράμηνο έχει πάρει πέντε τάξεις και συγκεκριμένα Αλγεβρα, Αγγλική φιλολογία, Ιστορία του 20ού αιώνα, Ανθρωπολογία και Φιλοσοφία της Θρησκείας. 
Ο Ουίλιαμ Μαϊλλης με παραδοσιακή στολή.
Έχει εντατικό πρόγραμμα, δέκα έξι ώρες την εβδομάδα. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα με τους συμφοιτητές του που έχουν τα διπλάσια χρόνια του. Ο Ουίλιαμ γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2006 και αποφοίτησε σε ηλικία 9 ετών από το Penn Trafford High School. Γιόρτασε πριν λίγους μήνες τα 10α γενέθλιά του και αντί να εορτάσει με τους γονείς και τα αδέλφια του παρακολουθούσε τις διαλέξεις των καθηγητών του. Πριν λίγο καιρό όταν ρωτήθηκε πόσο χρονών είναι απάντησε «περίπου δέκα» και χαριτολογώντας τόνισε ότι είναι η δεύτερη χρονιά που φοιτά στο Πανεπιστήμιο. Κι αυτό διότι την τελευταία τάξη του Λυκείου είχε πάρει ήδη τρία μαθήματα Κολεγίου και είχε βαθμολογηθεί άριστα.
Ερωτηθείς τι θέλει να γίνει, απάντησε πως θέλει να γίνει Αστροφυσικός. O Ουίλιαμ, όπως ανέφερε ο πατέρας του, στα αμφιθέατρα του Κολεγίου συμπεριφέρεται όπως όλοι οι άλλοι πρωτοετείς φοιτητές, ενώ στο σπίτι και στην εκκλησία συμπεριφέρεται όπως όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. 
Παίζει βιντεοπαιχνίδια, παρακολουθεί τηλεόραση, διαβάζει βιβλία, παρακολουθεί ταινίες και κάθε Κυριακή υπηρετεί στο ιερό της κοινότητας της Υπαπαντής του Κυρίου στο Ιστ Πίτσμπουργκ. «Το ΙQ του Ουίλιαμ, βάσει της εκτίμησης του κοσμήτορα της Σχολής του είναι 200 και έχει φωτογραφική μνήμη, ό,τι διαβάζει, ό,τι δει και ακούσει το απομνημονεύει και είναι σε θέση να το αναλύσει και να το αναπαραγάγει», επεσήμανε ο π. Παντελεήμων Μαΐλλης.

Ο π. Παντελεήμων Ηλία Μαϊλλης,
η πρεσβυτέρα Νίκη (Νάνσυ) και ο γιός τους Ουίλιαμ 

Οι σπάνιες διανοητικές ικανότητες και η ευφυία του Ουίλιαμ άρχισαν να εκδηλώνονται από τη βρεφική ηλικία. Όταν ήταν επτά μηνών άρχισε να αρθρώνει προτάσεις, ενώ σε ηλικία ενός έτους έλεγε το αλφάβητο ορθά και ανάποδα. Οταν ήταν 21 μηνών ήταν σε θέση να διαβάζει και όταν συμπλήρωσε τα δύο χρόνια διάβαζε Ιστορία και ήταν σε θέση να γράψει σύντομη ιστορία και παράλληλα να ζωγραφίζει. Μάλιστα έγραψε το βιβλίο «Η Χαρούμενη Γάτα». Σε ηλικία 2 ετών έμαθε τον πολλαπλασιασμό και στα τρία ήταν σε θέση να κάνει διαιρέσεις με πολυψήφιους αριθμούς. Σε ηλικία τεσσάρων ετών έμαθε την Αλγεβρα και σε πέντε ετών τη Γεωμετρία.
Την Τριγωνομετρία την έμαθε μόνος του στον υπολογιστή. Σε ηλικία τεσσάρων ετών έμαθε να διαβάζει ελληνικά και κάθε Κυριακή πήγαινε στην εκκλησία και μάλιστα διάβαζε τον Απόστολο. Ο Ουίλιαμ συμμετείχε σε επιστημονικούς διαγωνισμούς και είχε κερδίσει την πρώτη θέση. Ο π. Παντελεήμων Ηλία Μαϊλλης και η πρεσβυτέρα Νίκη (Νάνσυ) έχουν και δύο άλλα μεγαλύτερα παιδιά, την Μαριάννα που είναι 29 ετών και έχει αποφοιτήσει με άριστα από το Κολλέγιο στον κλάδο Media – Art Animation και τον Ηλία που είναι 26 ετών, σπουδάζει Μαθηματικά και θέλει να γίνει δάσκαλος. Ο π. Παντελεήμων προ τεσσάρων ετών ανέλαβε τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας της Υπαπαντής του Κυρίου στο Ιστ Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνιας. Η κοινότητα αυτή είναι μια από τις αρχαιότερες κοινότητες της Μητροπόλεως Πιτσβούργου και κατ’ επέκταση της Αμερικής.
Ιδρύθηκε το 1915, το ίδιο έτος που ιδρύθηκε ο «Εθνικός Κήρυκας», και πέρσι τον Οκτώβριο γιόρτασε την 100ή της επέτειο. Η κοινότητα αριθμεί 125 οικογένειες, οι οποίες συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες της κοινότητας. Ο π. Παντελεήμων Ηλία Μαϊλλης προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και είναι ο μόνος από τα αδέλφια του ο οποίος γεννήθηκε στην Κάλυμνο. Ο γονείς του, Ηλίας Μαϊλλης και Γιαννούλα το γένος Κουρέλη, έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά τον Μιχάλη την Μαρία, την Χαρούλα και τον Παντελεήμονα, τα οποία τα γαλούχησαν με την αγάπη για την Ελλάδα και την υπερηφάνεια για τον ελληνικό πολιτισμό.
Τα τρία πρώτα παιδιά γεννήθηκαν στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Κάμπελ Οχάιο. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 ο Ηλίας και η Γιαννούλα Μαϊλλη αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Κάλυμνο ούτως ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στη γη των προγόνων τους. Εκεί έφεραν στον κόσμο και τον Παντελεήμονα.
Ο πατέρας του εργαζόταν στην Αμερική και πηγαινοέρχονταν αποφάσισε να φέρει πίσω την οικογένειά του και εγκαταστάθηκαν στο Κάμπελ Οχάιο.
Ο Ηλίας και η Μαριάννα Μαϊλη με τον μικρότερο αδελφό τους Ουίλιαμ
Ο Ηλίας Μαϊλλης εργάστηκε ως ελαιοχρωματιστής στις γέφυρες και άλλα δημόσια έργα, ενώ η Γιαννούλα, όπως οι περισσότερες Ελληνίδες της εποχής εκείνης, ασχολήθηκε με την ανατροφή των παιδιών της. Ο π. Παντελεήμων και η πρεσβυτέρα Νίκη μεγάλωσαν τα παιδιά τους με την αγάπη για την Ελλάδα και έχουν επισκεφθεί πολλές φορές τη γενέτειρα.

Πηγή: Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.