Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ!

Γράφει η Κατερίνα Γκέκη -Φαρμάκη
π. βουλευτής Κορινθίας



Η περίοδος που η Ελλάδα βρίσκεται στα μνημόνια είναι πολύ μεγάλη, σε σύγκριση με άλλες χώρες που υπέστησαν μεν και εκείνες την ίδια βάσανο, κατόρθωσαν όμως να ανακτήσουν γρήγορα την ανταγωνιστικότητά τους και να βγουν στις αγορές.
Η δική μας έξοδος, τον προσεχή Αύγουστο, πανηγυρίζεται ήδη από τον πρωθυπουργό και προβάλλεται ως το τέλος των βασάνων μας. Κατά τους κυβερνώντες ανακτούμε πάλι την οικονομική μας αυτονομία, και μπαίνουμε σε μια νέα εποχή όπου οι πρωτοβουλίες θα μας ανήκουν, μαζί με μια επωφελή συμφωνία για το χρέος !!!! 
Ήδη κάποιοι μιλούν για παροχές, δίνουν υποσχέσεις και καλλιεργούν προσδοκίες, τελείως αναντίστοιχες όμως με τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει. Και όχι μόνον αυτό, δείχνουν να μην λαμβάνουν υπ΄ όψιν τους το γενικότερο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται από την γειτονική μας Ιταλία, και την εκτίναξη της διεθνούς τιμής του πετρελαίου που έχει οδηγήσει ήδη σε υψηλότερα επίπεδα επιτοκίων. 
Η Ελλάδα στα χρόνια των μνημονίων κατάφερε μεν να εξαλείψει τα δύο μεγάλα ελλείμματα, του προϋπολογισμού και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών -ήδη από το 2014 -δεν κατάφερε όμως να επανεκκινήσει την οικονομία της η οποία παραμένει ακόμα αναιμική. 
Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη, συνεχώς αναθεωρούνται προς τα κάτω, επενδυτές δεν υπάρχουν στον ορίζοντα, το τραπεζικό σύστημα είναι εκτός λειτουργίας λόγω των κόκκινων δανείων και μεγάλα έργα που θα μπορούσαν να έχουν προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας απλά δεν προχωρούν. 
Η αγορά στενάζει κάτω από την υπερφορολόγηση, η ανεργία δεν μειώνεται και η ανταγωνιστικότητα είναι η χαμηλότερη μεταξύ όλων των χωρών της Ένωσης. 
Το πελατειακό κράτος, γιγαντώθηκε στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μαζί με τις παρεμβάσεις στους θεσμούς. Όλα αυτά αξιολογούνται καθημερινά από τις αγορές, οι οποίες είναι αμείλικτες και έτοιμες να γράψουν ένα νέο «μνημόνιο». 
Η όποια απόφαση να βγει η χώρα στις αγορές μόνη της, πρέπει να συνοδεύεται από στοιχεία απολύτως ξεκάθαρα και αξιόπιστα και από την αποφασιστικότητα στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την τήρηση των συμφωνηθέντων, άλλως ο κίνδυνος μιας νέας περιπέτειας είναι φανερός. 
Οι ωραιοποιήσεις, το κλείσιμο του ματιού και ο λαϊκισμός που συνοδεύουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αλλά και τις δηλώσεις στελεχών, εάν συνεχιστούν, απλά θα κάνουν τον δανεισμό από τις αγορές πανάκριβο και απαγορευτικό.
Φθηνό χρήμα λοιπόν δεν θα υπάρχει μετά τον Αύγουστο !!! Μαζί με την ενισχυμένη επιτροπεία, που επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι, αφού χρωστάμε 248 δις στην Ευρωζώνη, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κατάματα και τον εαυτό μας ως Έλληνες. 
Γι αυτό απαιτείται ειλικρίνεια από όλους!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.