Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Η ΘΑΛΑΣΣΑ "ΠΝΙΓΕΙ" ΤΟ ΣΤΡΕΣ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!


Πολύς κόσμος υποφέρει από στρες και άγχος σήμερα.
Η εποχή και οι συνθήκες δημιουργούν δύσκολες καταστάσεις που μπορούν να μας καταβάλλουν σωματικά αλλά και ψυχικά. Το στρες είναι μάλιστα δύσκολο να αντιμετωπιστεί και πολλές φορές απαιτεί φαρμακευτική αγωγή και ψυχολογική στήριξη. Ωστόσο, καλά νέα έρχονται από νευροεπιστήμονες που υποστηρίζουν ότι υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί το στρες με φυσικούς τρόπους, χωρίς θεραπεία και φάρμακα. Μελέτησαν, συγκεκριμένα, πώς αντιδρά ο ανθρώπινος εγκέφαλος στο φυσικό περιβάλλον του και έβγαλαν κάποια συμπεράσματα. 
Βρήκαν, λοιπόν, ότι νιώθουμε χαρούμενοι, ήρεμοι και αναζωογονημένοι όταν βρισκόμαστε έξω και κυρίως σε μια παραλία. Η θάλασσα μας δίνει την απίστευτη αίσθηση γαλήνης και χαλαρότητας, η οποία ονομάζεται «μπλε χώρος». Ο συνδυασμός των χαλαρωτικών μυρωδιών και των ήχων του νερού επηρεάζουν τον εγκέφαλό μας καθώς ο «μπλε χώρος» μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε άνετα και χαλαρά με έναν υπνωτικό τρόπο.
Αν λοιπόν, νιώθεις καλύτερα όταν βρίσκεσαι σε μια παραλία, δεν είναι ιδέα σου, αλλά όντως έχει αποτέλεσμα. 
Μάλιστα, ο «μπλε χώρος» μας επηρεάζει με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους: 
1. Μειώνει το στρες 
Το νερό είναι η φυσική θεραπεία για τους στρεσογόνους παράγοντες της ζωής. Είναι γεμάτο με φυσικά, θετικά φορτισμένα ιόντα που έχουν την ικανότητα να σε κάνουν να νιώθεις ηρεμία. Έτσι, αν πας για κολύμπι ή ακόμα και να βουτήξεις μόνο τα πόδια σου στο νερό, νιώθεις ένα αίσθημα χαλάρωσης. Αποτελεί έναν στιγμιαίο τρόπο για να σου φτιάξει τη διάθεση που μπορείς να χρησιμοποιείς πού και πού, όταν το έχεις ανάγκη. 
2. Ενισχύει τη δημιουργικότητα 
Το να βρίσκεσαι στο «μπλε χώρο», σου επιτρέπει να καθαρίσεις το κεφάλι σου και να προσεγγίσεις τα προβλήματα ή άλλα σχέδια με έναν πιο δημιουργικό τρόπο. Όπως ο διαλογισμός, η παραλία δημιουργεί ένα αίσθημα ηρεμίας που σου επιτρέπει να αποκλείσεις όλα τα υπόλοιπα και να επικεντρωθείς σε αυτά που χρειάζεται. 
3. Μειώνει το αίσθημα της κατάθλιψης 
Η παραλία ακόμη παρέχει ανακούφιση στο αίσθημα της κατάθλιψης. Ο υπνωτικός ήχος των κυμάτων σε συνδυασμό με τη θέα και τη μυρωδιά της θάλασσας μπορεί να σε μεταφέρει σε ένα τοπίο διαλογισμού. Μπορείς να καθαρίσεις το μυαλό σου και αντικατοπτρίσεις τη ζωή σε ένα ασφαλές χώρο μακριά από το χάος της καθημερινής ζωής. 
4. Αλλάζει την προοπτική που έχεις για τη ζωή 
Η προοπτική πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο. Η φύση ήταν πάντα ένας παράγοντας στον υγιή και χαρούμενο τρόπο ζωής. Η παραλία, σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ καλή για την ψυχή. 
Πάρε τα πράγματά σου και πήγαινε στην παραλία. Αν δεν κάνεις μπάνιο ακόμα, μπορείς απλά να κάνεις βόλτα και να αγναντεύεις το απέραντο γαλάζιο.

Πηγή: diaforetiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.