Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ!

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Ο Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Κορίνθου συμμετείχε στο Πανόραμα Πολιτικής Προστασίας στη Βούλα, το Σάββατο 25 Μαΐου 2018!
Αποτέλεσμα εικόνας για Ο κ. Τάσος Μητσόπουλος δημοσιογράφος
Ο κ. Τάσος Μητσόπουλος (Greekradio web channel) εκπροσώπησε τον Σύλλογο και χαιρέτισε την εκδήλωση λέγοντας:
''Ο εθελοντικός σύλλογος δασοπροστασίας Κορίνθου ιδρύθηκε στα τέλη του ' 13, όταν πήρε σάρκα και οστά η ιδέα του Σιδέρη Κοψαχείλη τωρινού προέδρου και άλλων ιστορικών στελεχών που απαρτίζουν το σύλλογο που σήμερα απαριθμεί 105 μέλη, 18 εκ των οποίων πιστοποιημένοι μάχιμοι που προέρχονται από την Πυροσβεστική Ακαδημία Αθηνών. 
Το έργο του εθελοντικού συλλόγου δασοπροστασίας Κορίνθου είναι όσο δύσκολο όσο και πολυδιάστατο λόγω της μεγάλης απόστασης τον δασών της Κορινθίας αλλά και των αποστάσεων που καλείται να καλύψει για να εξακριβώσει έγκαιρα και έγκυρα δασικές και όχι μόνο πυρκαγιές συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου.
Φέτος το έργο του συλλόγου γίνεται ακόμα δυσκολότερο αναλογιζόμενοι την έλλειψη επιχορήγησης, μαζί με έτερο σύλλογο πυροπροστασίας της Κορινθίας λόγω λήξης της προθεσμίας και κατάθεσης των κατάλληλων δικαιολογητικών για 24 ώρες, το έργο μας δυσχεραίνει η έλλειψη εξοπλισμού όπως ελαστικά στο ένα από τα δύο οχήματα 4Χ4 ταχείας επέμβασης.
Μέσα από τη φωνή που μιλά στο είναι του καθενός και ορίζει ότι η δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση και εν γένει η πολιτική προστασία είναι ο εθελοντισμός στην πράξη, θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων παρά τις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζει ο σύλλογος το φετινό καλοκαίρι!
Το μορφολογικό ανάγλυφο της περιοχής σε Κορινθίας υποδεικνύει ποικίλες δράσεις, ειδικά τη στιγμή έκρηξης μιας πυρκαγιάς, ακόμα και η παρουσία ενός εθελοντή δασοπυροσβέστη σε κάποιο καίριο σημείο, μπορεί ακόμα και να αποτρέψει την απώλεια ανθρώπινων ζωών όπως δυστυχώς είχαμε την εμπειρία με την τελευταία πυρκαγιά του Ζευγολατιού! Να θρηνήσουμε θύματα, από τον υπερβάλλοντα ζήλο ενός μάχιμου πυροσβέστη που δυστυχώς δεν γνώριζε την περιοχή…
Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα στήριξης αλλά και χορήγησης ελαστικών τα οποία μέχρι τη στιγμή που μιλάμε δεν έχουν βρει ακόμα απάντηση θα μπορούσαμε να πούμε ότι στη γλώσσα της ραδιοεπικοινωνίας τα σήματα μας είναι ακατάληπτα!
Οι δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας καλύπτονται ειδικά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, από προσωπικά έξοδα των μελών του συλλόγου όσο και του πενταμελούς συμβουλίου. Η προσπάθειά μας δεν περιορίζεται στα όρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου καθώς έχουμε συνδράμει σε μεγάλες πυρκαγιές όπως στα Τρίκαλα Κορινθίας και στη μεγάλη πυρκαγιά των Αθηνών! θα ήθελα στο σημείο αυτό και ως εκπαιδευόμενος του πρώτου τμήματος του ΙΕΚ Κορίνθου-Λουτρακίου στην ειδικότητα φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων να αναφέρω και μία άλλη διάσταση στον τομέα της πυροπροστασίας καθώς και ως φύλακες των Μουσείων και των Εξωτερικών χωρών πολιτιστικής κληρονομιάς είμαστε και εν δυνάμει φύλακες του παρακείμενου δάσους που περικλείει ένα Μουσείο ή έναν Αρχαιολογικό Χώρο! 
Η άμεση εξακρίβωση μιας πυρκαγιάς σε συνδυασμό με την σωστή κατεύθυνση των οχημάτων που φτάνουν στην Κορινθία από τους όμορους νομούς, διακρίνει το έργο των περιπολικών οχημάτων μας σε μία περιοχή η οποία περιλαμβάνει πολυποίκιλους παράγοντες αντιμετώπισης και διαχείρισης μιας πυρκαγιάς.
Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για τη φιλοξενία του στο Πανόραμα Πολιτικής Προστασίας την κυρία Ξένια Γεωργιάδου προσωπικά καθώς και όλους εσάς τους αξιέπαινους ανθρώπους που βρίσκεστε ανάμεσά μας αλλά και τα ιστορικά μέλη όλων των συλλόγων που δεν βρίσκονται τώρα εδώ, αλλά μας παρακολουθούν από ψηλά και σίγουρα χαίρονται για αυτό το έργο που και οι ίδιοι ξεκίνησαν!''



Επιπλέον ο κ. Τάσος Αρνιακός χαιρέτισε την εκδήλωση και το Greekradio web channel κατέγραψε τη συγκινητική ομιλία του προς τους παρευρισκόμενους διοργανωτές και συμμετέχοντες!



Ακολουθεί βίντεο από την εκδήλωση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.