Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!

  • Λουτράκι, 8 Απριλίου 2022
Ο βασικός λόγος της εδώ κοινής μας παρουσίας είναι πλέον κατανοητός και θα μου επιτρέψετε μετά από δυόμιση χρόνια θητείας στο Δημοτικό Συμβούλιο να επισημάνω, επιπλέον, τα εξής:

Οι συνδημότες μας είναι απογοητευμένοι και προβληματισμένοι από τη συνολική εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος μας σήμερα, ως αποτέλεσμα της αναποτελεσματικής διαχείρισης, επί σειρά ετών, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, των μεγάλων θεμάτων που βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινότητάς τους, μαζί με εκείνα τα σημαντικά θεμελιώδη ζητήματα που η στασιμότητά τους παρεμποδίζει την εξέλιξη της περιοχής μας, οικονομικά, τουριστικά, κοινωνικά. Μια αναποτελεσματικότητα που δεν οφείλεται στην κυβερνησιμότητα.

Για του λόγου το αληθές, σας προσκαλώ να ταξιδέψουμε, όλοι μαζί, από τους Αγίους Θεοδώρους και μέχρι τη Μαυρολίμνη. Τι θα αντικρύσουμε; Εικόνες που μόνο θλίψη προκαλούν.

Ενδεικτικά, παραθέτω, μεγάλα προβλήματα που χρονίζουν, όπως:

1.- Η περιβόητη ανάπλαση του παραλιακού πεζόδρομου αναβάλλεται συνεχώς, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης αλλά και ο μόνιμος κάτοικος να βιώνει εικόνες χαμηλής αισθητικής και καταστάσεις αυξημένης επικινδυνότητας όταν αναγκάζεται να περπατά πάνω σε σπασμένες πλάκες, δίπλα από σκουριασμένους φανοστάτες και τρύπια οδοστρώματα (όπως αυτό της πλατείας της 25ης Μαρτίου).

2.- Το κυκλοφοριακό και η έλλειψη χώρων στάθμευσης:

Μόνιμα πια, γινόμαστε μάρτυρες των κυκλοφοριακών προβλημάτων στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής οδού της πόλης μας, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τις επίσημες αργίες του έτους, που αυξάνονται από την έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Υποστηρίξαμε, ως παράταξη, από την πρώτη στιγμή, το έργο της υλοποίησης του Open Mall. Η παρουσίαση της σχετικής προμελέτης ανέδειξε αμέσως το πρόβλημα της αναπλήρωσης των χώρων στάθμευσης που χάνονται.

Αναμένουμε το μεγάλο έργο του προαστιακού, με τον τερματικό σταθμό επί της οδού Αιγαίου. Διαπιστώνουμε και πάλι την έλλειψη σχεδιασμού για χώρους στάθμευσης των ταξί, επιβίβασης, αποβίβασης ατόμων ΑΜΕΑ κ.λ.π. Να τονιστεί ότι από το 2019 έχουν κατατεθεί προτάσεις και από τον Εμπορικό Σύλλογο Λουτρακίου για εξεύρεση χώρων στάθμευσης με αιχμή του δόρατος να σκεπαστεί το ποτάμι επί της οδού Αιγαίου.

Η πρόταση της παράταξής μας για συζήτηση των παραπάνω ζητημάτων, στο δημοτικό συμβούλιο, για την εξεύρεση λύσεων, ήταν μονόδρομος. ‘Όμως, τόσο ο Δήμαρχος όσο και η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ακολούθησαν για πολλοστή φορά την δική τους προσφιλή μέθοδο, αυτήν της σιωπής και της αναβολής.

3.- Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι το πως αντιλαμβάνεται ο Δήμαρχος αλλά και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου το πλαίσιο της νομιμότητας και της πολιτικής ηθικής.

Ισχυρίζεται ο Δήμαρχος ότι είναι Δήμαρχος, ότι ο νόμος είναι νόμος, θα τον εφαρμόσει και ότι η αντιπολίτευση μπορεί να πάει όπου θέλει. Αλλά εφαρμόζει τον νόμο σε όλες τις περιπτώσεις; Όχι. Τον εφαρμόζει μονομερώς, αφού δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση γραφείου στις δημοτικές παρατάξεις, την κατασκευή γηπέδου 7Χ7 στην Περαχώρα και την απόφαση για την εφαρμογή των κρατήσεων στα γήπεδα ΤΕΝΙΣ.

Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φίλιππας Θυμής, σε πρόσφατη τοποθέτησή του για το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας, εξέφρασε βαρύτατες καταγγελίες, κατά της Δημοτικής Αρχής, για παραβίαση νόμιμων διαδικασιών, κανόνων ηθικής και για ποινικές κολάσιμες ενέργειες, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον όρο ‘‘ΟΜΕΡΤΑ’’.

Για τις βαρύτατες αυτές καταγγελίες ουδεμία αντίδραση υπήρξε, κατά τις έξι ώρες που διήρκησε το δημοτικό Συμβούλιο, τόσο εκ μέρους της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και του Δημάρχου κ. Γκιώνη, γεγονός που αναδεικνύει το ύψιστο θέμα της νόμιμης και ηθικής λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής.

Επιπλέον, να υπενθυμίσω ότι η Δημοτική Αρχή, μέσω Αντιδημάρχου, εξάντλησε όλα τα όρια της νομιμότητας και της αυστηρότητας, καταθέτοντας μήνυση κατά του Δημοτικού συμβούλου της Παράταξής μας κ. Κωστή Σταυρόπουλου, ό οποίος σήμερα, για επαγελματικές υποχρεώσεις δεν είναι εδώ, ανειλημμένες, γιατί έπραξε το καθήκον του, ως αιρετός και πολίτης αυτού του τόπου, τον Μάϊο του 2020. Μια μήνυση που στη συνέχεια χαρακτηρίστηκε, από τον Εισαγγελέα, νόμω αβάσιμη-αστήρικτη.

Ως παράταξη, έχουμε εκφραστεί ότι είμαστε υπέρ των επενδύσεων. Αλλά, στις αρχές Μαρτίου, βιώσαμε ένα γεγονός που παραπέμπει στον μεσαίωνα. Όταν η μέτοχος και εκπρόσωπος της εταιρείας NU Aqua, κα Μαρία Τόκτωρ διατύπωνε, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, απίστευτες απειλές προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, με την πλήρη ανοχή της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φυσικά η κα Τόκτωρ είχε ξεχάσει, όταν μας κουνούσε το δάκτυλο, ότι οι 22.000 συνδημότες μας δεν είναι δουλοπάροικοι, ότι ο τόπος μας είναι ανεκτίμητος επίγειος παράδεισος και δεν ξεπουλιέται για είκοσι εκατομμύρια ευρώ και ότι το νερό ανήκει και στους 22.000 συνδημότες, οι οποίοι δεν επαιτούν αλλά απαιτούν ότι τους ανήκει και ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα η πολιτική διαχείριση ενός σοβαρού ζητήματος για την κατοχύρωση του δημοσίου συμφέροντος. Φυσικά, η συγκεκριμένη συμπεριφορά της κας Τόκτωρ, δεν καταδικάστηκε από τη Δημοτική Αρχή. Μισόλογα ψέλλισε η κα Πρόεδρος.

4.-Διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κορίνθου ημερίδα για τον Τουρισμό στην Κόρινθο, παρουσία του δημάρχου κ. Γεωργίου Γκιώνη, ο οποίος στον χαιρετισμό του απέφυγε, ως συνήθως, να αναφερθεί στην κατάσταση που βρίσκεται η Λίμνη Ηραίου, στο πόσο αναξιοποίητη είναι η Μαυρολίμνη, στο αρχαίο θέατρο της Κρομμυώνας, στο Σουσάκι, στο Καλαμάκι, στα Ίσθμια και στις Αλκυονίδες Νήσους.

5.- Στα εγκαίνια του γηπέδου των Αγίων Θεοδώρων, ένα πολύ ωραίο έργο που έπρεπε να γίνει λόγω της καταστροφής του από τον ‘‘Γηρυόνη’’, ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας απευθύνθηκε στον Δήμαρχο κ. Γκιώνη και του ζήτησε άμεσα να στείλει μελέτη για την ολοκλήρωση των εργασιών, περιμετρικά του γηπέδου, καθιστώντας τον, μάλιστα, υπεύθυνο για πιθανή καθυστέρηση κατάθεσης της σχετικής μελέτης. Ελπίζω και εύχομαι ο κ. Γκιώνης να έχει καταστήσει, σε άλλη χρονική στιγμή, υπεύθυνο τον κ. Νίκα, γιατί τρία χρόνια τώρα ο δρόμος προς Περαχώρα, στο 5ο χιλιόμετρο, είναι σε αυτήν την κατάσταση, όπως και ο δρόμος Σχίνου-Αλεποχωρίου σε αυτήν την κατάσταση, η ολοκλήρωση, εδώ και μια δεκαετία, του δρόμου από Περαχώρα προς Φάρο Ηραίου, σε αυτήν την κατάσταση, θα, αναβολή, υποσχέσεις και όλα τα άλλα έργα που πρέπει να γίνουν στον Δήμο μας. Ελπίζω ο κ. Γκιώνης να τον έχει καταστήσει κι αυτός υπεύθυνο.

6.-Βέβαια, έχουμε όλοι διαπιστώσει ότι τελευταία ο κ. Γκιώνης αρέσκεται να επιθεωρεί κυβερνητικά έργα και να φωτογραφίζεται με αρμόδιους υπουργούς, αφού ο ίδιος δεν έχει να επιδείξει έργο με τη δημιουργία υποδομών που θα λειτουργήσουν, ως πόλος έλξης, για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Πολλά, ακόμη, ζητήματα θα μπορούσα να προσθέσω αλλά ο χρόνος δεν το επιτρέπει.

Κλείνοντας, απευθύνω, μέσω εσάς, το εύλογο ερώτημα προς τους 22.000 συνδημότες μας:

Γιατί ο κ. Γκιώνης, μετά από 28 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην τοπική πολιτική σκηνή, σήμερα, συνθλίβει στα χέρια του, με σύμμαχο την κυβερνησιμότητα, έναν ολόκληρο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και ακυρώνει την ιδέα της Δημοκρατίας, σε τοπικό επίπεδο, λειτουργώντας απαξιωτικά, μέσα στον ίδιο τον Ναό της Δημοκρατίας και επιρρίπτοντας τις ευθύνες, για τα κακώς κείμενα, στην αντιπολίτευση, με τη γνωστή επικοινωνιακή τακτική του μηδενισμού.

Σας ευχαριστώ πολύ-Τα συμπεράσματα δικά σας.


Πηγή video: https://www.loutraki365.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.