Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

1Ο ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΓΙΑ... ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!

10 κορυφαίες παραλίες στη Πελοπόννησο για εξωτικές στιγμές
Αμμουδερή ή βοτσαλωτή; H Πελοπόννησος, διαθέτει παραλίες αξιοζήλευτες, που προσελκύουν- όχι άδικα- πλήθος κόσμου. Άλλες ατελείωτες, με άμμο σαν μαλακό στρώμα, να φιλοξενούν τη χαλαρότητα και την οκνηρία του καλοκαιριού.
Εύκολα προσβάσιμη ή μακριά από τα πάντα, κι ας χρειαστεί να οδηγήσετε δύο ώρες από τον κοντινότερο οικισμό για να φτάσετε;
Πλαισιωμένη από πευκοδάση, χωρίς ίχνος στεριάς στον ορίζοντα, με σχεδόν ακίνητα τιρκουάζ νερά, ή με λίγο κυματάκι για να έχει και λίγη δράση; Όπως και αν φαντάζεστε την παραλία των ονείρων σας, η Πελοπόννησος την έχει.
Συγκεντρώνουμε τις –κατά την ταπεινή μας άποψη– δέκα ωραιότερες από αυτές

Βοϊδοκοιλιά Στη Μεσσηνία, 10 χιλιόμετρα από την Πύλο
Μια από τις περισσότερο φωτογραφημένες παραλίες της Ελλάδας αξίζει δικαιωματικά μια από τις κορυφαίες θέσεις του πελοποννήσιου top-10 μας. Το τέλειο ημικύκλιο που σχηματίζει, τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά της και οι λευκοί της αμμόλοφοι με την ψιλή σαν πούδρα άμμο συνθέτουν ένα τοπίο φαντασμαγορικό. Τέτοιο που σχεδόν δεν σε ενοχλεί η κοσμοσυρροή του Αυγούστου.

Φωκιανό στην Αρκαδία, 33 χιλιόμετρα από το Λεωνίδιο
Διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά και μεγάλα λευκά βότσαλα. Προσθέστε σε αυτό το ονειρικό σκηνικό τις καταπράσινες βουνοπλαγιές που καταλήγουν απότομα στα νερά του Μυρτώου κι έχετε μια ελάχιστη εικόνα από το μεγαλείο ενός από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της Πελοποννήσου.

Μαυροβούνι Στη Μεσσηνία, ανάμεσα στη Φοινικούντα και τη Μεθώνη
Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσσηνίας –η οποία συγκεντρώνει με τη σειρά της τη μερίδα του λέοντος όταν μιλάμε για τις καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου. Βελούδινη χρυσαφένια άμμος, διάφανα ανοιχτογάλαζα νερά και μήκος ιδανικό για να βρείτε… την ησυχία σας, ή να την χάσετε εάν προτιμάτε.

Αγία Βαρβάρα Στη (λακωνική) Μάνη, περί τα 9 χιλιόμετρα από τον Κότρωνα
Η ψιλή χρυσαφένια άμμος της που καταλήγει σε κρυστάλλινα νερά φέρνει στο νου κάτι από Καραϊβική. Βοηθά σε αυτόν τον συνειρμό και το παράξενο εκκλησάκι στην άκρη της, που ο θρύλος το θέλει να κρύβει τον θησαυρό κάποιων πειρατών.

Σίμος Στην Ελαφόννησο
Τι και αν τεχνικά δεν ανήκει στη «στεριανή» Πελοπόννησο; Τι και αν το μυστικό της διέρρευσε πριν από μερικά χρόνια, με αποτέλεσμα να βουλιάζει από κόσμο κάθε καλοκαίρι; Τα γαλαζοπράσινα νερά της και η απαλή ανοιχτόχρωμη άμμος που σχηματίζει καμπυλωτούς αμμόλοφους στο πίσω μέρος της είναι πάντα εκεί, να φτιάχνουν σκηνικό επίγειου παραδείσου.

Καλόγρια Στην Αχαΐα, περίπου 45 χιλιόμετρα από την Πάτρα
Χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων σχεδόν λευκής αμμουδιάς, εκεί όπου το πανέμορφο Δάσος της Στροφιλιάς (το μεγαλύτερο δάσος κουκουναριάς στην Ελλάδα) ακουμπά στη θάλασσα. Αυτά από μόνα τους θα αρκούσαν για να χαρίσουν στην αχαγιώτικη Καλόγρια μια θέση στο top-10 μας, αν δεν ήταν και τα βαθυγάλαζα, διάφανα νερά της να συμπληρώνουν ιδανικά την εικόνα.

Ελαία Στη Μεσσηνία, περί τα 10 χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία
Ιόνια νερά να τα πιεις στο ποτήρι, άμμος που λαμπυρίζει στο φως του ήλιου, κυματάκι τον Αύγουστο για τους λάτρεις του είδους, και άφθονη σκιά από το ευωδιαστό πευκοδάσος του Αγιαννάκη που την «κορνιζάρει», φτάνοντας σχεδόν μέχρι εκεί που σκάει το κύμα.

Καϊάφας Στην Ηλεία, περί τα 27 χιλιόμετρα από τον Πύργο
Απαλή, χρυσαφένια αμμουδιά που εκτείνεται σε μήκος 50 χιλιομέτρων, αμμόλοφοι με λευκά κρινάκια, τιρκουάζ ιόνια νερά κι ένα υπέροχο πευκοδάσος, τραυματισμένο από τις φωτιές του 2007, το οποίο διασχίζουν οι γραμμές του εγκαταλελειμμένου πια σιδηροδρόμου. Οι Αθηναίοι τη λέμε συλλήβδην «Καϊάφα», επειδή κάποτε το τραίνο μας άφηνε στον ομώνυμο σταθμό, απέναντι από τη Λίμνη του Καϊάφα, κοντά στη Ζαχάρω.

Φονέας Στη Μεσσηνία, περίπου 30 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα
Μεγάλα λευκά βότσαλα, πρασινογάλαζα νερά στα οποία καθρεφτίζονται τα φουντωτά δέντρα που της προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους, και επιβλητικά βράχια στο πίσω μέρος της.

Κυπαρίσσι Λακωνία, περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Μονεμβασιά
Ένα χωριό στην άκρη του κόσμου και οι δύο παραλίες του. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο «υπότιτλος» του ονόματος της παραλίας στο Κυπαρίσσι, που είναι στην πραγματικότητα δύο παραλίες: Η πρώτη, της Αγίας Κυριακής, έχει πολύχρωμα βότσαλα και επιβλητικά βράχια να την κορνιζάρουν, ενώ η δεύτερη, της Μεγάλης Άμμου, ασπρόμαυρα βότσαλα και φουντωτά αρμυρίκια για σκιά. Κρυστάλλινα νερά που συναντούν τη γραμμή του ορίζοντα, ειδυλλιακή ησυχία και πανοραμική θέα στον παραλιακό οικισμό θα βρείτε και στις δύο.

Πηγή: travelstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.