Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΓΑΠΗ!

Του Κυριάκου Δοσαρά

Τα τελευταία χρόνια αγαπητοί μου, ζούμε και στη χώρα μας μια ξενόφερτη, περίεργη και ταυτόχρονα ξέ-φρενη...''αγάπη''! Θα μου πείτε, είναι περίεργη η αγάπη; Μα αυτό δεν είπε και ο Χριστός μας να αγαπάμε αλλήλους; Αυτό δεν είναι το ζητούμενο;
Αν το δούμε έξωθεν, δεν θα βρούμε κάτι το άξιο περιέργειας, αν το δούμε όμως έσωθεν, εκεί ίσως και κάτι πονηρό να κρύβεται...!
Καθημερινά στο δρόμο, στις συζητήσεις μας, στον περίγυρό μας και ειδικά στα social media, συναντούμε αυτού του είδους την περίεργη ''αγάπη''...
Αγάπη στα ζώα, τη φύση, το περιβάλλον, τον ξένο, τον δικό μας, παγκόσμιες ημέρες ακόμη και για τα ξυραφάκια, τα ποδήλατα, το φεγγάρι, τον ήλιο, την πνευμονία, την θάλασσα, τον έρωτα και πάσης φύσεως άλλα... μπανταλά (τρελλά) πράγματα όπως έλεγε και ο μακαριστός γέροντας Παίσιος ο Αγιορείτης.
Με λίγα λόγια, αγαπάμε πλέον τα πάντα επιφανειακά, με βάση το συμφέρον μας, την κουλτούρα μας, την ιδεολογία μας, το βίτσιο μας, και τις επιταγές της παγκόσμιας αγοράς και κοινότητας!
Μέσα λοιπόν σε αυτή την ''ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΑΠΟΛΟΓΙΑ'' που μας έχει πιάσει, έχουμε αφαιρέσει - παραμερίσει (και εδώ είναι το πονηρό) εσκεμμένα την ΠΙΣΤΗ!
Αγάπη δίχως Πίστη στον Τριαδικό μας Θεό, πονηρά εστί!
Αγαπήσαμε τα ζώα, γιατί παραμερίσαμε τον άνθρωπο!
Για τον λόγο αυτό, γιομίσαμε τα σπίτια μας με ''κατοικίδια'' πάσης μορφής...γατάκια, σκυλάκια, αρουραίους, φίδια, κροκόδειλους, χελώνες, άλογα και ερπετά!!!
Αγαπήσαμε τη φύση και την κτίση, αλλά βάλαμε στο περιθώριο Τον Κτίστη!
Προβάλλουμε με καμάρι κάθε είδους ''δημιουργία'', ενώ Αποστατήσαμε με τη ζωή και τα έργα μας, από τον πραγματικό Δημιουργό των πάντων!
Γεμίσαμε παγκόσμιες ημέρες, γιατί δεν διαβάζουμε καθημερινά τα συναξάρια των Αγίων της Εκκλησίας μας.
Θεοποιήσαμε τον ανθρώπινο έρωτα που απογοητεύει, ενώ λησμονούμε πως είναι ο Θεικός έρωτας που ποτέ δεν θα μας προδώσει!
Αγαπάμε κάθε τι, ά-ψυχο - άρα μάταιο, φθαρτό και ευτελές - γιατί ξεχάσαμε πως ο άνθρωπος που είναι εικόνα Θεού, εκτός από σώμα έχει και αθάνατη ΨΥΧΗ!
Είναι και πολλά άλλα περίεργα που βλέπουμε στις μέρες μας - σημεία των καιρών - και θα δούμε και άλλα, αφού βγάλαμε από την ζωή μας Τον Χριστό!
Ίσως φίλοι και φίλες, να έφτασε πλέον ο καιρός, που μας διευθύνουν τα...''άλαλα και τα μπάλαλα'' όπως είχε σοφά προφητεύσει ο μεγάλος διδάχος του Γένους μας, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός!
Υ.Γ. Χαρακτηριστικό και το σκίτσο δεξιά της παγκόσμιας ΑΓΑΠΟΛΟΓΙΑΣ, που όπως προανέφερα έξωθεν δεν μαρτυρά κάτι το περίεργο, αλλά έσωθεν λέει πολλά!!!
Αυτά για την ώρα...θα επανέλθω...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.