Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΠΙΟ ΜΑΓΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ!

Γραμματικού Μαργαρίτα 



4 Photos: Εξόρμηση στο πιο μαγικό νησί των Δωδεκανήσων

- Πηγή: Μαργαρίτα Γραμματικού

1 of 4


4 Photos: Εξόρμηση στο πιο μαγικό νησί των Δωδεκανήσων

- Πηγή: Μαργαρίτα Γραμματικού

2 of 4


4 Photos: Εξόρμηση στο πιο μαγικό νησί των Δωδεκανήσων

- Πηγή: Μαργαρίτα Γραμματικού
3 of 4
4 Photos: Εξόρμηση στο πιο μαγικό νησί των Δωδεκανήσων
- Πηγή: Μαργαρίτα Γραμματικού
4 of 4
Στην άκρη του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκεται ένα μικρό νησί που καταφέρνει να σας μαγέψει από την πρώτη κιόλας φορά που θα το επισκεφτείτε. Σε απόσταση αναπνοής από τη Ρόδο, στη Σύμη μπορείτε να μεταβείτε με καράβι από τη Ρόδο, την Κω, τη Λέρο, την Αστυπάλαια, την Κάλυμνο, τους Λειψούς, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Πάτμο, το Αγαθονήσι, την Τήλο, αλλά και απευθείας από το λιμάνι του Πειραιά.
Το μικρό αλλά μαγικό αυτό νησί των Δωδεκανήσων, έχει μια αρχοντιά που σπανίζει. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να καταλάβετε από την πρώτη κιόλας ματιά που θα ρίξετε μπαίνοντας στο λιμάνι. Νεοκλασικά σπίτια στα χρώματα της ώχρας, σομόν, κόκκινο και γαλάζιο, προσφέρουν στο νησί μια μοναδική κομψότητα και μια γαλήνια αύρα. Χάρη σε όλα τα παραπάνω αλλά και όσα κρατούν την ιστορία της Σύμης ζωντανή μέχρι και σήμερα, το νησί αποτελεί πλέον έναν από του δημοφιλέστερους προορισμούς στη Μεσόγειο. Ταξιδιώτες που αναζητούν διακοπές με κοσμοπολίτικο αέρα αλλά και την ελληνική παράδοση, όπως και ιστιοπλοϊκά και σκάφη από τη γειτονική Τουρκία, καταφθάνουν καθημερινά στη Σύμη με σκοπό να χαλαρώσουν και να ζήσουν την καλύτερη εκδοχή του ελληνικού καλοκαιριού.

Το πολύχρωμο Χωριό και η Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη θα σας μαγέψουν
Ανεβαίνοντας την Καλή Στράτα, θα βρείτε περίπου πεντακόσια πέτρινα, φαρδιά σκαλοπάτια που θα σας οδηγήσουν στο Χωριό, την Άνω Σύμη. Παλαιότερα, αυτός ήταν και ο μοναδικός δρόμος για το Χωριό, όμως αργότερα δημιουργήθηκε και ένας περιφερειακός. Μόλις καταφέρετε να ανέβετε όλα τα παραπάνω σκαλιά, θα βρείτε τη Σπετσαρία. Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό μικρό φαρμακείο στο νησί. Είναι γεμάτο γυάλινα δοχεία και στο εξωτερικό του έχει τις πιο χαρακτηριστικές επιγραφές σε κτήριο από το 1884. Στη συνέχεια, θα συναντήσετε την οικία Φαρμακίδη που σήμερα στεγάζει το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό μουσείο της Σύμης. Μόλις φτάσετε στο Κάστρο δε, θα σας κοπεί η ανάσα από την πιο όμορφη θέα του Αιγαίου!
Στο πίσω μέρος του νησιού, υπάρχει μια μονή που αξίζει να επισκεφτείτε εάν βρείτε τον χρόνο. Η μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη είναι το σημείο με την καλύτερη ενέργεια στο νησί. Αυτό βέβαια, είναι κάτι που θα καταλάβετε από την πρώτη στιγμή που θα περάσετε τις πύλες της. Ο διάσημος για τα θαύματά του, Πανορμίτης, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα στο Αιγαίο, ενώ από τον 15ο αιώνα που υπάρχει η μονή αυτή, η εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ θεωρείται θαυματουργή.

Οι καταγάλανες παραλίες της Σύμης έχουν τα πιο όμορφα κρυστάλλινα νερά των Δωδεκανήσων
Πανέμορφες και πραγματικά καθαρές, οι περισσότερες παραλίες της Σύμης έχουν βότσαλο και πανύψηλους βράχους. σας προσκαλούν να τις ανακαλύψετε. Τα κρυστάλλινα νερά της παραλίας Νανού σε συνδυασμό με το μικρό, ολόλευκο εκκλησάκι και τα μεγάλα δέντρα θα προσφέρουν μερικές αξέχαστες εικόνες στις διακοπές σας στο νησί. Μπορεί η δημοφιλέστερη παραλία του νησιού να είναι η Νος, καθώς είναι και η πιο κοντινή από τον οικισμό της Σύμης και το Πέδι, η δική μας πρόταση βέβαια, είναι να διαλέξετε ένα από τα καΐκια που κάνουν τον γύρο του νησιού και να κάνετε βουτιές σε κάθε παραλία!

Το συμιακό γαριδάκι και η αθερινόπιτα ανήκουν στις γαστρονομικές απολαύσεις του νησιού
Η Σύμη προσφέρει στους επισκέπτες της πραγματικά μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις, καθώς τα τοπικά πιάτα της είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικά. Το πασίγνωστο συμιακό γαριδάκι μπορεί να είναι η σπεσιαλιτέ που δεν λείπει από καμία γραφική ταβέρνα του νησιού, όμως υπάρχουν και τα φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και οστρακοειδή που κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι κάθε ταξιδιώτη. Όπως ακριβώς, και η γαελόπιτα, ή αλλιώς αθερινόπιτα.
Οι γλυκιές αλχημείες που ξεχωρίζουν στη Σύμη, είναι τα συμιακά ακούμια, μια συνταγή που θυμίζει τους γνωστούς σε όλους μας, λουκουμάδες. Όσο για τη νυχτερινή σας διασκέδαση, το μικρό αυτό νησί είναι ένας πολλά υποσχόμενος προορισμός. Τα μικρά μπαράκια κατά μήκος του Γιαλού θα σας χαρίσουν μερικές από τις πιο αξέχαστες νύχτες των διακοπών σας!

Πηγή: https://www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.