Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ!

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ–Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.


Ξαφνικά παραμονή 15 Αυγούστου ο σουλτάνος Erdogan αποφασίζει να προβεί στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Τουρκίας, οι οποίοι είχαν απαχθεί και είχαν τεθεί υπό κράτηση σχεδόν για 6 μήνες χωρίς να τους απαγγελθεί κατηγορία με τον προσχηματικό λόγο της εισόδου τους σε Τουρκικό έδαφος και της ….κατασκοπίας!!!…, κατά τρόπο άδικο, παράνομο και προκλητικό ως προς την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με μεθοδολογία ”ανατολίτικου τσαμπουκά”.
Η απροσδόκητη αυτή κίνηση του Εrdogan του… ”μεγαλοπρεπούς”, ως ”κεραυνός εν αιθρία”, αιφνιδίασε ακόμη και τους Τούρκους συνηγόρους υπεράσπισης των κρατουμένων Ελλήνων.
Η απελευθέρωση των στελεχών του Στρατού μας αιτιολογήθηκε από πλευράς της …κατά τα άλλα …”ανεξάρτητης” Τουρκικής Δικαιοσύνης, ότι πλέον δεν υφίστανται οι κατηγορίες που προαναφέρθηκαν και οι αστείες και προκλητικές αποφάσεις του Τούρκου εισαγγελέα, ότι δηλαδή οι κρατούμενοι δεν μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι, γιατί δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην ..Τουρκία…
Η απελευθέρωσή τους αιφνιδίασε ακόμη και την Κυβέρνηση, η οποία είχε ”άγρια μεσάνυχτα” και η οποία πρόσφατα δια των Υπουργών της [Καμμένος-Κουβέλης-Κοτζιάς] ομιλούσε ότι οι στρατιωτικοί μας θα παρέμειναν έγκλειστοι στις Τουρκικές φυλακές για τουλάχιστον δύο χρόνια, ή και ότι δεν υπάρχει περίπτωση αποφυλάκισής τους εγγύτερα του 18μήνου [Κουβέλης 19/7/2018 ].



Ποιοί όμως λόγοι ώθησαν τον σουλτάνο να δώσει ”άφεση” ;.
1.Οι νέες πολιτικές,στρατιωτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Τουρκία, ήτοι η πίεση του Αμερικανού Προέδρου Trump προς τον Τούρκο ομόλογό του,–σε προσωπικό μάλιστα επίπεδο–, η κατρακύλα της Τουρκικής λίρας, ο σοβαρός κλυδωνισμός της Τουρκικής οικονομίας, ως και το πάγωμα της παράδοσης των F-35 στην Τουρκία, πιέσεις οι οποίες ”στρίμωξαν άγρια” τον σουλτάνο και τον ανάγκασαν να προβεί σε χειρονομία ”καλής” θέλησης ..
2.Ομοίως, η πίεση στο ”καναβάτσο” για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα ο οποίος κρατείται στις φυλακές για πολύμηνο διάστημα, είχε ως ευνοϊκό αποτέλεσμα, από ”σπόντα”, να αφεθούν ελεύθεροι και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους οι δύο Έλληνες και ακόμη ο κρατούμενος για ένα 12μήνο Πρόεδρος της διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία. 
Με την κίνηση αυτή ο Τούρκος Πρόεδρος προφανώς προμηνύει και την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα στα ”προσεχώς”, επειδή πιθανότατα δεν θα ήθελε να εκτεθεί -ως παντοδύναμος-, στο εσωτερικό της χώρας του, ότι υπέκυψε στον Trump και έτσι για..”ξεκάρφωμα”, απελευθέρωσε, κατά θετική συγκυρία, τα στελέχη μας, για να μπορέσει να δικαιολογήσει την επόμενη πράξη του για την απελευθέρωση του πάστορα.
3.Με την κίνηση αυτή του εντυπωσιασμού ο Τούρκος Πρόεδρος προσπαθεί να επαναφέρει τις διαταραγμένες σχέσεις του με την Ε.Ε., επιδεικνύοντας ένα ”νέο προσωπείο”.
4.Γιατί πλέον στην γείτονα χώρα επικρατεί ολοκληρωτικά το απρόβλεπτο status του Erdogan, ότι <<L`ETAT C`EST MOI >> [το Κράτος είμαι εγώ] και ότι ..”γουστάρω κάνω”…
Ας σταματήσουν οι διάφοροι κυβερνητικοί και μη παράγοντες να …εκπέμπουν ”έπεα πτερόεντα”, περί νίκης της διπλωματίας κ.λ.π. κ.λ.π., την οποία διπλωματία ο σουλτάνος την ”είχε γραμμένη…” κανονικά. 
Εάν είχε νικήσει η διπλωματία, τα στελέχη του Στρατού μας δεν θα έχαναν χρόνο από τη ζωή τους για σχεδόν 6 μήνες στις φυλακές της Ανδριανούπολης…αλλά θα είχαν απελευθερωθεί πολύ συντομότερα….
Ας χαρούν την ελευθερία τους τα δύο παιδιά μας, οι γονείς τους, οι δικοί τους άνθρωποι και ο Ελληνικός λαός και ας σταματήσουν οι επίσημες υπερβολές…..

Πηγή: https://paidis.com, http://www.armynow.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.